Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miha444
Nov uporabnik

bencin+ olje - težave

Napisal/-a miha444 To nov 18, 2014 1:29 pm

pred nekaj časa sem tankal v prazen tank 10 L bencina za moped, ki je imel 1,5% mešanico.

No danes pa je avto stal 2 dni (žez vikend) in še na rezervo sem se vozil. In ko sem ga zjutraj vključil se je začel tresti in brneti, kot traktor (tudi kadi se) veliko je tudi dima.

Sedaj sem tankal celi tank bencina vendar po 5 km še zmeraj vibrira in nima moči. Plus še lučka za motor se mi je zjutraj prižgala (rumena) včasih miruje včasih utripa.

Kaj naj naredim, ga počasi vozim še 20km ali koliko da gre olje skozi?

Ga peljem na servis?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: bencin+ olje - težave

Napisal/-a esem To nov 18, 2014 2:48 pm

Seveda je povsem vseeno, kateri avto oz predvsem motor je, koliko je star in km, vzdrževan, kdaj so bile menjane svečke ipd :evil: :roll: !

Sicer pa mislim, da je vzrok drugje, morda je tisto malo olja le nekaj pospešilo zadevo. Tester bi pomagal do diagnoze.

miha444
Nov uporabnik

Napisal/-a miha444 To nov 18, 2014 6:19 pm

esem je napisal/-a:Seveda je povsem vseeno, kateri avto oz predvsem motor je, koliko je star in km, vzdrževan, kdaj so bile menjane svečke ipd :evil: :roll: !

Sicer pa mislim, da je vzrok drugje, morda je tisto malo olja le nekaj pospešilo zadevo. Tester bi pomagal do diagnoze.

sem bolj na hitro napisal na mobi

Ford fiesta 1.4
letnik 2005
km 90 000
vzdrževan redni servis

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To nov 18, 2014 6:57 pm

Pozdravljeni

Se strinjam z uporabnikom @esem, par kaplic olja ni moralo škodovati, lahko pa bi senzor klenkanja motorja slišal drugačen vžig in premaknil predvžig. Priklop na tester bi pomagal, vsekakor pa brisanje napak in na vožnjo cca 20km mešane vožnje, ter še enkrat na tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker To nov 18, 2014 11:04 pm

Pri fordu utripajoča lučka pomeni enako, kot pri drugih avtomobilih rdeča - TAKOJ PRENEHAJ Z VOŽNJO! Če bi bila napaka nedolžna, bi ti samo gorela, kar bi v tvojemu primeru lahko kazalo na nepravilno delovanje oziroma odpoved lambde, ali še slabše, odpoved katalizatorja. Ampak glede na to, da ti lučka utripa, se nebi prav veliko več špilal z vožnjo. Sicer ti pa vse piše v priročniku.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 19, 2014 7:28 am

Bejž na servis s tem. Tista 1.5% mešanca mu ni naškodla. razen kakšnemu katalizatorju, pa še to dvomim, da bi kr tako na hitro.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov