Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wizard607
Nov uporabnik

Peugeot 607 Problem

Napisal/-a wizard607 Ne avg 18, 2013 6:38 pm

Pozdravljeni!

Upam,da nisem kaj naredil narobe, ker sem odprl novo temo vendar imam težavo.
Pred časom sem kupil peugeot 607 2.2 hdi.
Avto je super mimam nekih pripomb.
Danes, pa se mi je zelo mudilo in sem ga malo "stisnil" in ugotovil, da od 165km/h zelo slabo pospešuje, vse tja do 185-190km/h max potem pa ga zmajnka popolnoma in noče dati od sebe nič več.V bistvu pospeši za 5km na/h potem pa obmiruje za trenutek pa zopet za 5km/h in to traja kilometer ali dva da pride tja do max 190. Do 165km/h pospešuje super potem pa se nekako ustavi.
Prejšen lastnik ga je vozil po avtocesti,vendar sem dobil občutek,med pogovorom, da ga je šparal.
Zdaj pa mene zanima ali je z avtom kaj narobe, ali je samo razvajen?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Peugeot 607 Problem

Napisal/-a marko01 Ne avg 18, 2013 7:35 pm

8) Ti prodam mojega ko je 2.7 HDI pa je problem rešen. 2.2 je premali motor za ta avto temu so tudi primerni pospeški.
Lp by Mare

wizard607
Nov uporabnik

Napisal/-a wizard607 Ne avg 18, 2013 7:49 pm

marko01 je napisal/-a:8) Ti prodam mojega ko je 2.7 HDI pa je problem rešen. 2.2 je premali motor za ta avto temu so tudi primerni pospeški.

Možno, da je to. Sem bil prej na bencinerja navajen. Samo najbolj zanimivo je to,da ima na testu avto končno hitrost 205. Zato, pa sem tudi začuden.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne avg 18, 2013 9:05 pm

2.2 HDi je kr mali motor za tako težko kravo, delna rešitev bi bila optimizacija, da se mu poveča moč in navor.

To da se ga je šparalo je pustilo na njem posledice. Rešitev bi bila da se to malo razkoplje in spuca cevi, EGR ter še kaj bi se našlo. Najhitrejša rešitev je tudi da se ga enostavno sprehodi, torej ga pač ne špara.

Ljudje ne zastopijo da dizla ni najbolje pametno skos šparat, občasno ga je potrebno prepihat da motor deluje normalno, drugače se zapaca EGR, FAP/DPF se tudi hitreje zabija in v nekaterih primerih so tudi okvare turbine.

wizard607
Nov uporabnik

Napisal/-a wizard607 Po avg 19, 2013 9:20 am

DePalmo je napisal/-a:2.2 HDi je kr mali motor za tako težko kravo, delna rešitev bi bila optimizacija, da se mu poveča moč in navor.

To da se ga je šparalo je pustilo na njem posledice. Rešitev bi bila da se to malo razkoplje in spuca cevi, EGR ter še kaj bi se našlo. Najhitrejša rešitev je tudi da se ga enostavno sprehodi, torej ga pač ne špara.

Ljudje ne zastopijo da dizla ni najbolje pametno skos šparat, občasno ga je potrebno prepihat da motor deluje normalno, drugače se zapaca EGR, FAP/DPF se tudi hitreje zabija in v nekaterih primerih so tudi okvare turbine.

Grem ta teden,do avtomehanika, pa bom videl kaj bo povedal. Človek res zna, bolj mu zaupam, kot družinskemu članu. :D

wizard607
Nov uporabnik

Napisal/-a wizard607 Po okt 20, 2014 2:51 am

Evo odgovor na mojo težavo po enem letu(boljše pozno kot nikoli) :D :D
Po cca 6 mesecih je na avtu nekaj crknilo neka malenkost vendar je avtomehanik avto zdignil v zrak in ugotovil,da avto ne potegne zato ker se ena loputa ne odpira. Popravil loputo(gratis) avto zdaj šiba kot mora. Nevem zdaj čisto točno kaj mi je rekel ampak bilo je nekak v stilu da so 3 lopute, 2 loputi sta do 3000 obratov ta 3 loputa pa se odpre potem. Ne me pa za besedo prijet,ker je že nekaj mesecev minilo od tega.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po okt 20, 2014 10:01 am

verjetno egr

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po okt 20, 2014 7:27 pm

je kr pravilno ti povedal mehanik.
ta motor ma enkp enih loput ker ma tut dva kroga prisilnega polnjenja in če ena loputa ne dela pravilno avto ne gre ali spodaj ali zgoraj (o obratih govorim)
in sedaj gre avto spet 200 po števcu :)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To okt 21, 2014 7:09 am

kako ma dva kroga a je biturbo :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 21, 2014 7:14 am

ESX je napisal/-a:kako ma dva kroga a je biturbo :D

ne ni biturbo.
ampak ma en krog skos toplotni izmenjevalec enga pa ne.
pa na sesalni loputi ma potem Y vhod pa seveda lopute....za vsako stran..
pa še vmes ma kšno loputo...
Ni vse res kar napišem

wizard607
Nov uporabnik

Napisal/-a wizard607 Če nov 13, 2014 5:36 pm

Nova težava pri avtu.... Pri 1000 obratih ga trese oz. pozibava kot bi še 4 zraven sedeli in vsi migali z nogami....Ampak samo pri 1000 obratih.... Recimo v prostem teku pri 900 obratih, tega ne dela, niti med vožnjo ne.... Niti pri zelo visokih obratih.... Števec se včasih ko je avto v prostih obratih, pozibava za debelino ali dve števca nič posebnega iz cca. 920 obratov na cca. 950 obratov.... Se mi je pa tudi že zgodilo,med ustavljanjem ko sem se ustavil, da je ostal na 950 obratih mogoče 970-980 še ne 1000 in se je tudi pozibaval sem parkrat instinsktno pritisnil na gas, ker sem mislil da bo crknil potem pa so se obrati vrnili na 900 pa se ni več pozibaval.Kaj je težava da se avto pozibava?

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Pe nov 14, 2014 10:02 am

polosovina ali zgloba na polosovini, ...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe nov 14, 2014 4:28 pm

ESX je napisal/-a:polosovina ali zgloba na polosovini, ...

Tule človek sprašuje o pozibavanju/nihanju obratomera ko vozilo stoji, ter rahlem potresavanju/zaganjanju motorja v prostem teku, ti pa si iz tega zaklučil da je težava v polosi??? Ko vozilo miruje se tudi polosi ne vrtijo in ne morejo ustvarjati vibracij.

Glede na opisano, bi avtomobil zapeljal do mehanika in naj še enkrat preveri tiste lopute ki so že prvič delale težave, ter avtomobil priklopi na tester. Se bo več videlo. Očitno nekaj povzroča rahlo nemiren prosti tek.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

wizard607
Nov uporabnik

Napisal/-a wizard607 So nov 15, 2014 4:19 pm

tristan01 je napisal/-a:
ESX je napisal/-a:polosovina ali zgloba na polosovini, ...

Tule človek sprašuje o pozibavanju/nihanju obratomera ko vozilo stoji, ter rahlem potresavanju/zaganjanju motorja v prostem teku, ti pa si iz tega zaklučil da je težava v polosi??? Ko vozilo miruje se tudi polosi ne vrtijo in ne morejo ustvarjati vibracij.

Glede na opisano, bi avtomobil zapeljal do mehanika in naj še enkrat preveri tiste lopute ki so že prvič delale težave, ter avtomobil priklopi na tester. Se bo več videlo. Očitno nekaj povzroča rahlo nemiren prosti tek.

LP Tristan01

Bo kr držalo avtomehanik pravi da je šoba adijo.... Samo bom v ponedeljek vido ko ga odpre gor oz. vrjetno ga bo na tester priklopil....
Zdaj pa ne vem baje da se to obnavlja, ker nova pride 300€ tolko pa ne dam ker prodajam avto.... V bistvu ne zato ker je kaj narobe z njim(razen tega) ampak ker sem se ga navolil.... Mam že nekaj drugega zmenjeno....

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Pe nov 21, 2014 9:04 am

Dvomim da čez noč začne šoba zajebavat in še to samo pri določenih obratih. V prostem teku bi po mojem skromenm mnenju delalo isto.
Sistem loput se pa če prav vem imenuje air doser in zna bit precej zaštrikan. To bi najprej pogledla, sploh ker se je po tem delu že šarilo ...
-----------------------
Romzis
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov