Nasveti in napotki ter povpraševanja...

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

gretje kabine passat 1999

Napisal/-a robig Sr nov 12, 2014 9:55 pm

Pozdravljeni!
Imam težavo z passatom 1.9 tdi 110km, ki je dokaj moteča saj mi ne greje kabine oziroma piha mlačno čeprav je že motor ogret na 90°C. Menjal sem že termostat vendar je zadeva enaka. Sedaj sumim lopute ali pa samo pečko v kabini. Zanima me še če imajo tiste tri grelne svečke, ki so na cevi, ki gre proti pečki, tako velik vpliv, da mi dejansko zaradi tega ne greje dovolj ali je težava v čem drugem in kako jo preverit? Je pa klima digitalna Climatronic
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: gretje kabine passat 1999

Napisal/-a abbe Sr nov 12, 2014 10:03 pm

tiste 3 svečke nimajo toliko vpliva.
preveri če maš dovolj hladilne tekočine,ker je odjem v pečko zelo visoko postavljem in če ni dovolj vode je tem v ceveh zrak.
a so cevi ki gredo v pečko vroče?
če bo to ok,
potem bo treba na tester da se mal pogleda paramtre na climatroniku in pravilno delovanje loput..
Ni vse res kar napišem

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Re: gretje kabine passat 1999

Napisal/-a robig Po nov 24, 2014 8:00 pm

Da napišem kaj je bilo narobe. Problem je bil v grelcu v kabini in sicer je bil nekoliko zamašen. Zaenkrat sem ga očistil z vodo iz "vrtne cevi" tako da sem ga enostavno spiral. Rad bi ga pa očistil z kakšnim čistilom in da se spira recimo par minut z kakšno pretočno črpalko. Verjetno nebi bilo slabo to nardit..
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov