Nasveti in napotki ter povpraševanja...

leksikon
Nov uporabnik

Ibiza ne vžge

Napisal/-a leksikon Pe nov 28, 2014 7:36 pm

Pozdravljeni,

imam Seat Ibizo 6L letnik 2007, 1.4 16V bencinar, slabih 140.000km

Odkar jo imam (pol leta) je dobro delala, brez problemov. Prejšnji teden so se pojavili prvi problemi.
- Avto je zjutraj težko vžgal - zelo se je zatresel, tudi vrtljaji so zanihali med 500 in 1500 rpm. (Običajno nekje okrog 1000-1250rpm). Vse skupaj je trajalo mogoče par sekund ampak vseeno se človek ustraši... Peljal sem se 500m do trgovine, nobenih posebnosti. Avto je stal 10 minut. Ko pridem nazaj normalno vžge.
-Probam zvečer še enkrat - vse OK.
-Naslednji dan pa ni več vžgal. Vergla v prazno. Par dni sem še probaval. Avto je vedno bljiže temu da vžge. Mogoče je že za trenutek pravi zvok, pride na 1000rpm, potem pa nazaj dol in spet vergla v prazno.
-Naslednji dan ga probamo porivat, če mogoče tko vžge. Tudi nič.
-Avtomehanik me opozori da naj poslušam če se mi prižge pumpa za bencin. SE sliši
-Kličem zavarovalnico (imam asistenco). Pridejo, mi avto odpeljejo do avtomehanika. In tam avto kar vžge.
-Ga da na tester. Pravi da ne najde nič.
-Avto je zdaj še pri avtomehaniku, pravi mi da se ga da normalno vžgat...

Zdaj pa ne vem kaj naj si mislim... Mogoče ima kdo od vas kako izkušnjo s čim podobnim... Vse skupaj mi zgleda zelo čudno :(
Zadnjič spremenil leksikon, dne Pe nov 28, 2014 7:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

leksikon
Nov uporabnik

Re: Ibiza ne vžge

Napisal/-a leksikon Pe nov 28, 2014 7:38 pm

Aja pa če komu kaj pomaga lahko objavim video ko je avto še zadnjič vžgal in prvič ni več...

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Pe nov 28, 2014 7:42 pm

Akf ventil zamenjaj...

leksikon
Nov uporabnik

Napisal/-a leksikon Pe nov 28, 2014 8:29 pm

A se da kako preverit če so te stvari ki jih omenjate? AKF ventil, tuljava,...? Mogoče znate povedat kako ceno, da vsaj približno vem kje sem...
Pa že vnaprej res hvala za odgovore :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe nov 28, 2014 9:16 pm

Nikjer ni opisano kako so bili opravljeni servisi, kaj je vse zamenjano.............................
SIcer ne vem v katerem servisu je vozilo, me pa čudi, da ne znajo uporabljati testerja, kar nekaj napak bi morali najti, če se je toliko "verglalo". Fizično naj se pregleda/pomeri senzor položaja motorja, pritisk goriva.................
Cena? Najprej je potrebno najti krivca za težave, nato se govori o ceni popravila, koliko bo pa cena diagnostike, pa lahko vprašate na servisu, kjer je vozilo.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Rokica2002
Nov uporabnik

Kraj: Kranj-okolica

Napisal/-a Rokica2002 Pe nov 28, 2014 11:01 pm

Skoraj gotovo je zanič senzor glavne gredi, možno pa tudi odmične.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 28, 2014 11:18 pm

Točno tak problem sem imel jaz, ko je izdihnil senzor odmočne gredi. Ti pa tester točno pokeže ker senzor je odpovedal (odmične ali glavne gredi)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov