Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Škoda Octavia tresljaji pri motorju

Napisal/-a mihant Če dec 16, 2010 8:34 pm

Pozdravljeni,

oče ima Octavio letnik 99, 1.9 TDI 81kw, 152.000km (prvi lastnik) in zadnje čase opaža tresljaje oz. vibracije pri motorju. Vibracije se pojavijo ob zaviranju do ustavitve, npr. pri vožnji proti semaforju se čuti vibracije od pritiska sklopke pa do ustavitve. Na servisu so avto priklopili na računalnik, kjer naj bi bila neka napaka (ne vemo katera), serviser jo je izbrisal in vendar vibracije niso izginile.

Morda kdo ve, kaj bi lahko bilo? Sam razmišljam o več možnih scenarijih, od nosilca motorja, do težav z računalnikom (krmiljenje ventilov), bi pa rad slišal še vaše mnenje.

Hvala za vse odgovore!
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

čare
Mojster foruma

Re: Škoda Octavia tresljaji pri motorju

Napisal/-a čare Če dec 16, 2010 9:46 pm

Če ni težava v vztrajniku ti bodo le to odpravili pri RSR-u

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če dec 16, 2010 9:48 pm

torej če so vibracije samo takrat ko zaviraš, so verjetno krivi zviti ali obrabljeni diski

malo si tole čudno napisal
Vibracije se pojavijo ob zaviranju do ustavitve, npr. pri vožnji proti semaforju se čuti vibracije od pritiska sklopke pa do ustavitve
ali si mislu, da pri zaviranju, kljub stisku sklopke avto trese?
Lep pozdrav :)

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če dec 16, 2010 9:53 pm

nekaj podobnega sem opazl pri naši octaviji. čuti se pri nizki hitrosti in ko je sklopka stisnjena. k da bi motor začel malce drugače delat. isto ko stojiš na semafoju in imaš stisnjeno sklopko. k da bi se pedal malce tresel. če daš v ler, sklopka sproščena motor spet deluje lepo normalno.

mora biti nekaj z odvajanjem sklopke...

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Če dec 16, 2010 10:22 pm

Točno kdaj (zaviranje ali ne) ne morem povedati, ker avto vozi oče in sem danes kot sovoznik opazil neke čudne tresljaje. Bi pa rekel, da ni povezano z zavorami, saj sicer pri zaviranju nič ne trese.

Mevden: kar si napisal, je enako pri nas. Včasih se tresljaje čuti na sklopki. Med čakanjem pri semaforju pa tresljaji izginejo, verjetno ker oče takrat ne drži sklopke (ima v leru). Potisni ležaj sklopke morda?
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 16, 2010 10:26 pm

Če čutiš vibracije na pedalu je zanič vztrajnik. Malo preberi tole viewtopic.php?f=6&t=81506

Uporabniški avatar
laptop
Nov uporabnik

Napisal/-a laptop So dec 06, 2014 8:28 pm

Pozdravljeni!

Da malce osvežim temo, ki je verjetno zanimiva tudi za ostale lastnike oktavij, golfov, pasatov...Moja oktavia letnik 1999, 1.9 TDI, 66-90KM ima identične simptome...zanima me, če je bila krivda v vstrajniku ali kje drugje in kako ste zadevo sanirali.

Lp.

Sany
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Sany So dec 06, 2014 11:15 pm

Kako pa se obnaša avtomobil oz. motor, ko ga prižge oče mrzlega zjutraj? V kolikor je vztrajnik fuč bi moralo priti do vibracij tudi takrat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov