Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: čuden akumulator

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 08, 2014 7:12 pm

Katere firme je akumulator?

ajatola je napisal/-a:če ga ne zamenjajo bom nehal tam kupovat in jim naredil fejst reklamo.danes se vse da,če so žleht trgovci.

Kulk je garancije na akumulator? Leto ali dve? Tam mu ga odnesi, če je še v garanciji in naj ti ga zamenja kot ve in zna....Če ne pa pač prijava...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po dec 08, 2014 7:40 pm

pa sej si dobu garancijo zraven ? nesi aku na servis ne v trgovino, razen če je deleč....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Po dec 08, 2014 10:14 pm

nesel sem akumulator v trgovino in oni ga bodo kao napolnili,čeprav vem,da se noben akumulator ne da stestirat ,razen z vožnjo na avtu.In so mi rekli že vnaprej,da je avto pokvarjen.jaz pa že dva dni vozim ta avto z drugim akumulatorjem in vsakič ko grem merit je nafilan preko 12v in to kao ne polni moj altenator.bom videl jutri kaj bodo rekli.
akumulator ima garancije 24 mesecev ,jaz ga pa uporabljam 9 mesecev.sramota totalna.in zdaj naj še avto vozim k njim na pregled in potem bodo popravljali izpraven altenator tak,da mi povlečejo še 100 eur za nič.
če mi ga ne zamenjajo bom kupil drugje novega,njih pa razvlekel povsod po netu in tudi vse stranke,ki jih poznam bom odvrnil od nakupa v tej trgovini.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 09, 2014 7:34 am

Akumulator se da stestirat. Vsak avtoelektričar lahko to naredi.
Zjeban akumulator morajo vzet nazaj in ali dat novga, ali pa pare na sunce.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To dec 09, 2014 12:21 pm

Akumulator se testira z bremenom v amperih in v času (vilice na cca 200A). To ima vsak bolj pameten električar. Če je dober aku, je problem v avtu, v kakšnem stikalu prtljažnika ponavadi, še raje pa na korodiranih klemah, ki jih, ob intervenciji na cesti, zelo radi zatajijo. Le-te pa so predmet kisline ob klemi, kar pa seveda NI normalno!!! Drugače je pa zagotovljena trajnost akuja ene 2 leti + 2 meseca, da popušiš garancijo, nov, pa še tako strupen, npr. 74Ah in 680A zagonskega toka za dizeljna, pa je, če malo doktoriraš z rabati, ene 65€ ali manj (točno 64,99€ s tremi leti garancije!!!). A se splača kregat z lopovi požrešnimi? Odnehaj in uživaj!! Na koncu razumeš, kdo ima polne vozičke v Sparu v soboto.
Resnična zgodba. Še ni dober teden, ko mi je servis (priznano dober), pri hčerki, ki je hitela zjutraj na teren v službo, na Astri 2012cdti bluzil o teh stvareh, nadomestni originalni aku je (naj bi) koštal, sedite prosim, 320€, so mi pa dobrodušno nudili popust, kateri naj bi bil potem LE ene 230€. Mi je zakuhalo, da bolje, da ne imenujem tega vsega. Sem šel do chefa, mu dal 20€ za morebitne stroške, pa zaželel zdravja in vsega, kar zelo rabi in izginil. Ja, kleme so bile korodirane, starega aku nisem videl, vrnil sem nadomestnega, si pa vse ostalo lahko mislim, za 65 (64,99€) za novega, pa ne bom propadel, vem pač eno šolo več. Nikar ne verjemite resnici, ker je grozovita. Tako nas trebijo, ja, bognampomagaj, lopovska Slovenija!
Ja, pa popust novoletni 5000€ in še dodatni 1000€. Golazen kradljiva, CRKN takoj.
Zadnjič spremenil joztom, dne To dec 09, 2014 1:37 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To dec 09, 2014 12:26 pm

Pozdravljeni

Tako kot je dejal uporabnik TrijoAdijo in joztom, se akumulator da stestirati. Nazadnje, ko sem uveljavljal reklamacijo na Toplo od traktorja, sem akumulator odnesel kar z računom na njihov servis. Tam je prijazen možakar povedal, da bodo naredili hiter test z žarilnimi spiralami, kjer je od treh malo zažarela samo prva. Sklepal je, da je samo izpraznjen in dejal, da ga bodo najprej poskušali napolniti ter ponovili test s testerjem za akumulatorje. Slednji je po napolnjenosti pokazal samo še 25% razpoložljive kapacitete (v tester se je vnesla nazivna napetost in Ah deklarirana po EN oz. DIN (nalepka na akumulatorju)), in meritev je bila izvedena. Sledil je še test z žarilnimi spiralami, kjer je tokrat zažarela cela spodnja za kratek čas in takoj 'usahnila'. Servis je priznal garancijo, tega obdržal, prinesel drugega, izpolnil papirje, in zadeva je bila rešena. Tako so izvedli test za Toplo. Žarilne spirale, pa niso nič kaj drugega kot uporovni žarilni elementi, ki zasimulirajo breme. Več kot ima akumulator kapacitete, več jih zažari, manj kot je ima, manj jih zažari, in shranjena kapaciteta tudi hitro upade, žarenje pa tudi hitro uplahni. Vse to so kratki testi, s katerimi so hitro ugotovili, akumulator ni OK. Kar se pa tiče polnilne napetosti pa bo kar v mejah normale. Tudi moj c-tek profi polnilec ima za vzdrževanje akkuja predvidenih 13.7V, za počasno polnjenje 14.1V, za normalno polnjenje 14.7V za 'boost' ponjenje pa 16V. Kar pa sem imel možnosti izvajanja meritev na R.Clio, F. Fiesta, Kia ceed, Citroen Xara ipd. se je vsem gibala vrednost nekje v tem rangu do 13.9V.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To dec 09, 2014 7:15 pm

Hvala na nasvetih.Ja vem,da moj avto polni normalno in to celih ne vem koliko let enako.
Pa ni bilo nič narobe.
Glede testiranja sem imel pa sledeče izkušnje.Imel sem en avto leto dni star in vsako drugo jutro prazen akumulator.Bil sem pri nekaj avtoelektričarjih in vsi so testirali z neko obremenitvijo .tiste žarilne spirale.Akumulator je bil super vedno,ker sem se pripeljal z polnim od vožnje,naslednje jutro spet tema.Potem so mi dajali dol releje razne ,češ,da nekaj troši elektriko ko stoji.Vse mogoče peripetije sem imel.Po dolgem času sem se razjezil in kupil novi akumulator,ki mi ni 5 let zatajil nikoli..
Zaradi tega ne verjamem trgovcem z njihovim obremenilnim testiranjem,ker to ne velja nič.In sedaj se že nekaj dni vozim z tem fiatom z baterijo od drugega avta in vsakič,ko kontroliram ima na ugasnjenem 12,3v na toplem,na hladnem zjutraj 12,1 in tak je vsak dan.Se pravi sem razmišljal,če mi ne bi filalo bi že v enem danu krepko padla napetost.
Tak,da jutri poročam kaj bodo rekli gospoda v trgovini.

Saj mi ne gre za to baterijo ampak k se norca delajo iz kupcev.Odneseš jim škart robo in potem se nekaj izmikajo.
Itak bom šel na petrol kupit novo.Tam vem,da ne komplicirajo glede garancije in ,če zadeva crkne jo tud zamenjajo.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To dec 09, 2014 7:27 pm

joztom je napisal/-a:Akumulator se testira z bremenom v amperih in v času (vilice na cca 200A). To ima vsak bolj pameten električar. Če je dober aku, je problem v avtu, v kakšnem stikalu prtljažnika ponavadi, še raje pa na korodiranih klemah, ki jih, ob intervenciji na cesti, zelo radi zatajijo. Le-te pa so predmet kisline ob klemi, kar pa seveda NI normalno!!! Drugače je pa zagotovljena trajnost akuja ene 2 leti + 2 meseca, da popušiš garancijo, nov, pa še tako strupen, npr. 74Ah in 680A zagonskega toka za dizeljna, pa je, če malo doktoriraš z rabati, ene 65€ ali manj (točno 64,99€ s tremi leti garancije!!!). A se splača kregat z lopovi požrešnimi? Odnehaj in uživaj!! Na koncu razumeš, kdo ima polne vozičke v Sparu v soboto.
Resnična zgodba. Še ni dober teden, ko mi je servis (priznano dober), pri hčerki, ki je hitela zjutraj na teren v službo, na Astri 2012cdti bluzil o teh stvareh, nadomestni originalni aku je (naj bi) koštal, sedite prosim, 320€, so mi pa dobrodušno nudili popust, kateri naj bi bil potem LE ene 230€. Mi je zakuhalo, da bolje, da ne imenujem tega vsega. Sem šel do chefa, mu dal 20€ za morebitne stroške, pa zaželel zdravja in vsega, kar zelo rabi in izginil. Ja, kleme so bile korodirane, starega aku nisem videl, vrnil sem nadomestnega, si pa vse ostalo lahko mislim, za 65 (64,99€) za novega, pa ne bom propadel, vem pač eno šolo več. Nikar ne verjemite resnici, ker je grozovita. Tako nas trebijo, ja, bognampomagaj, lopovska Slovenija!
Ja, pa popust novoletni 5000€ in še dodatni 1000€. Golazen kradljiva, CRKN takoj.

kleme na tem fiatu so kot nove in mase tudi,sem vse prešraufal.Sprva sem mislil,da je masa slaba pa ni.
Saj je bolje kupit druzga pa je mir.Imaš popolnoma prav.
Na bmw 530 imam jaz vartin akumulator 95ah.In je mislim,da letnik 2007.Vergla kot nov in pri minus deset lani so grelne svečke samo za sekundo dve delale in pali takoj.Mislim pa ,da ga ne dobiš čist poceni.Nekdo,ki je imel prej avto je res kupil dober akumulator.
Original baterije so pa popolnoma ista zadeva in nobena ni vredna več kot 100 eur.To nategujejo kupce.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 09, 2014 7:49 pm

@joztom:

Sej načeloma te razumem, ampak jbg...65€ pa 65€. Zračunaj, kulk ur moreš delat, da jih zaslužiš in s čim vse se v teh urah yebeš (pa zraven te še v glavo drka šef, pa njegova 1. sekretarica, pa njegova 2. sekretarica, pa stranka, pa vajenc,..). Bogami, treba se je postavt zase, vsekat po pultu in zahtevat svoje. Nov aku, al pa pare na sunce. Če je roba defektna, ni vredna nič. Sam sicer nisem cicija, ne gledam na vsak cent, ampak nategovat se pa tut ne pustim tem p*z*am požrešnim.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To dec 09, 2014 7:56 pm

Tudi jaz se strinjam s tem.Moram na ostro ,drugače ne bo nič.Nategujejo nas kjerkoli morejo.Banda je vse skup.Prodajajo smeti dobesedno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov