joztom je napisal/-a:Akumulator se testira z bremenom v amperih in v času (vilice na cca 200A). To ima vsak bolj pameten električar. Če je dober aku, je problem v avtu, v kakšnem stikalu prtljažnika ponavadi, še raje pa na korodiranih klemah, ki jih, ob intervenciji na cesti, zelo radi zatajijo. Le-te pa so predmet kisline ob klemi, kar pa seveda NI normalno!!! Drugače je pa zagotovljena trajnost akuja ene 2 leti + 2 meseca, da popušiš garancijo, nov, pa še tako strupen, npr. 74Ah in 680A zagonskega toka za dizeljna, pa je, če malo doktoriraš z rabati, ene 65€ ali manj (točno 64,99€ s tremi leti garancije!!!). A se splača kregat z lopovi požrešnimi? Odnehaj in uživaj!! Na koncu razumeš, kdo ima polne vozičke v Sparu v soboto.
Resnična zgodba. Še ni dober teden, ko mi je servis (priznano dober), pri hčerki, ki je hitela zjutraj na teren v službo, na Astri 2012cdti bluzil o teh stvareh, nadomestni originalni aku je (naj bi) koštal, sedite prosim, 320€, so mi pa dobrodušno nudili popust, kateri naj bi bil potem LE ene 230€. Mi je zakuhalo, da bolje, da ne imenujem tega vsega. Sem šel do chefa, mu dal 20€ za morebitne stroške, pa zaželel zdravja in vsega, kar zelo rabi in izginil. Ja, kleme so bile korodirane, starega aku nisem videl, vrnil sem nadomestnega, si pa vse ostalo lahko mislim, za 65 (64,99€) za novega, pa ne bom propadel, vem pač eno šolo več. Nikar ne verjemite resnici, ker je grozovita. Tako nas trebijo, ja, bognampomagaj, lopovska Slovenija!
Ja, pa popust novoletni 5000€ in še dodatni 1000€. Golazen kradljiva, CRKN takoj.
kleme na tem fiatu so kot nove in mase tudi,sem vse prešraufal.Sprva sem mislil,da je masa slaba pa ni.
Saj je bolje kupit druzga pa je mir.Imaš popolnoma prav.
Na bmw 530 imam jaz vartin akumulator 95ah.In je mislim,da letnik 2007.Vergla kot nov in pri minus deset lani so grelne svečke samo za sekundo dve delale in pali takoj.Mislim pa ,da ga ne dobiš čist poceni.Nekdo,ki je imel prej avto je res kupil dober akumulator.
Original baterije so pa popolnoma ista zadeva in nobena ni vredna več kot 100 eur.To nategujejo kupce.