Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
KAALman
Novinec

Kraj: Preqmurje Republiq

Kaj lahko botruje povečani porabi

Napisal/-a KAALman Če feb 05, 2004 7:18 pm

in kako ?

razsipan katalizator- kako
star zobati jermen
lamda sonda-

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kaj lahko botruje povečani porabi

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 05, 2004 10:17 pm

KAALman je napisal/-a:in kako ?

razsipan katalizator- kako
star zobati jermen
lamda sonda-

Za katalizator ne vem. Verjetno pa 100% kdo tukaj ve!
Stari zobati jermen, pomeni mozno da ma zamik na gredi to pa sploh ne more bit dobro. Pri fordu videno - zamik za dva zoba se dela samo extremno cudno, zamik za tri zobe pa ne vzge vec.
Lambda pa racunalniku sporoca kaka mesanica je. Torej ce sambda deluje napak lahko sporoca da je mesanica presuha in posledicno pride do vecjega vbrizga goriva.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Pe feb 06, 2004 1:08 am

Malo neumesno ampak vseeno. Če imaš star zobati jermen, ga kuj menjaj - če ti ga odtrga :shock: Baj baj mašinka :cry:
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe feb 06, 2004 1:21 am

Ce je katalizator zabasan in ne prepusca dobr plinov, pol je pomoje podobn, k da bi auspuh zamasu :-P

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe feb 06, 2004 5:18 am

Galantfrik je napisal/-a:Malo neumesno ampak vseeno. Če imaš star zobati jermen, ga kuj menjaj - če ti ga odtrga :shock: Baj baj mašinka :cry:

No ja mal pretiravas.
Vodna pumpa se zmer ostane :lol: :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 06, 2004 8:50 am

Kompleten izpušni sistem je kot dimnik in zato je kdaj pa kdaj ga priporočljivo spucat, da gredo saje ven in potem mašina lažje izdihuje pline.

Lambda sonda daje lahko napačne podatke in mašina dobi preveč bencina.

Stari ležaji na kolesih ti tudi požrejo veliko bencina.

Zanič gume pobirajo bencin.

avto s slabo optiko pije več bencina.

Slaba bencinska pumpa lahko dodaja preveč bencina.

Avto s slabim sistemom hlajenja povzroča, da se voda pregreva in ti zato stalno dela ventilator, ki porabi kar nekaj toka in tega je potrebno proizvest - mašina več pije.
Ali pa se premalo ogreje in ti zaradi "zauga" več avto popije, ker se "zaug" ne izklopi.

To je nekaj dejavnikov, najbrž bi se jih našlo še kej več.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Pe feb 06, 2004 9:50 am

Luknja na rezervoarju :roll:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe feb 06, 2004 9:55 am

Ka ne bi bilo fajn vedet za kter avto sploh gre.
http://www.raceland.si

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo Ne feb 08, 2004 4:20 pm

Ojla!
Torej povecana poraba lahko pride od samega motorja, od zavor, elektrike, bl bla bla
Motor: prvic kot prvic ce je ze razmajen oz. prevec km
Pol problemi z elektroniko, ki pa je lahko problem krmilnega sistema( lambda sonda , senzor podtlaka, senzor temp. zraka, senzor temp. vode, motorcek prostega teka ali potenciometer lopute, senzor pretoka zraka) katalizator oziroma izpusni sistem.
Nastavitev predvziga, nastavitev (ce se da) krmilnega sistema.
Prevelka teza v avteku :D hec no
Slaba masa tuljave, premajhna moc iskre, ni optimalnega zgorevanja.

Ja za kaksen avtek pa gre??? Z fergazrom al brez?
NEBIVEDU od kdaj pa slaba bencinska pumpa primore k VECJEMU "dodaji" bencina??? Oziroma vecji porabi??? Ti si mislil mogoce na motorje z frgazrom, ker oni nimajo (zelo malo) elektricne pumpe in se jim more nastavit v frgazru nivo bencina???Ker to je res!

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne feb 08, 2004 4:44 pm

Na večjo porabo največkrat vpliva PRETEŽKA NOGA :D
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po feb 09, 2004 9:01 am

Neo je napisal/-a:Ojla!
Torej povecana poraba lahko pride od samega motorja, od zavor, elektrike, bl bla bla
Motor: prvic kot prvic ce je ze razmajen oz. prevec km
Pol problemi z elektroniko, ki pa je lahko problem krmilnega sistema( lambda sonda , senzor podtlaka, senzor temp. zraka, senzor temp. vode, motorcek prostega teka ali potenciometer lopute, senzor pretoka zraka) katalizator oziroma izpusni sistem.
Nastavitev predvziga, nastavitev (ce se da) krmilnega sistema.
Prevelka teza v avteku :D hec no
Slaba masa tuljave, premajhna moc iskre, ni optimalnega zgorevanja.

Ja za kaksen avtek pa gre??? Z fergazrom al brez?
NEBIVEDU od kdaj pa slaba bencinska pumpa primore k VECJEMU "dodaji" bencina??? Oziroma vecji porabi??? Ti si mislil mogoce na motorje z frgazrom, ker oni nimajo (zelo malo) elektricne pumpe in se jim more nastavit v frgazru nivo bencina???Ker to je res!

Res sm mislu za tiste s frgazrom, ker ni napisu kakšen avto ima - pa sm napisu za tazga kt ga imam trenutno jst.

Uporabniški avatar
KAALman
Novinec

Kraj: Preqmurje Republiq

ma šlo se je za ....

Napisal/-a KAALman Po feb 09, 2004 11:54 am

šlo se je torej za laguno od znanca, letnik 94, 2.0 RT, poraba je bla pa 13-14 l/100km na daljše ture...po mestu pa kar 15, sicer nevem če so jo odpravili, ker je bil avto dan v zamenjavo za novga... žal spet za laguno :)

je mle pa avto 220 jurjev kilometrov.... pa jermen sam enkrat zamenjan, pa katalizator razsipan... :roll:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 09, 2004 12:00 pm

Sicer ne vem za renojeve servis kako pise jermen .. ampak v 220k KM samo enrkat jermen zamenjan :shock: Pri meni pise vsake 90k KM.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Po feb 09, 2004 8:59 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Sicer ne vem za renojeve servis kako pise jermen .. ampak v 220k KM samo enrkat jermen zamenjan :shock: Pri meni pise vsake 90k KM.

Nekaterim pa na 120kkm, kar pomeni da je normalno da imaš pri 220kkm šele drugi jermen.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To feb 10, 2004 10:02 am

Pri renaultu vsaj pri 1.7 mašini - ali pa 1.8 - sej je skor ista - se jermen nenja od 90 pa do 120.000 km. Se pravi pri 220.000km je res lahko šele drugi.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Sr mar 10, 2004 10:49 pm

pismu, men tut zre tm ene 11l, pa se mi zdi mal prevec, avto je eskort 91l in ma 180000km. Mogoce kdo ve, kaj bi lahko bil pri tem avtu ključen problem... jermen sem zamenju, tut filter za zrak (prejsnji je bil ZaPaCkAn). ali pa ce ve kdo, kje nej zacnem menjat stvari..aja, pa katalizatorja ni, izpušni sistem je pa nov..Sumim malo svečke, ker sem jih zamenjal z enimi ne novimi.

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Sr mar 10, 2004 11:02 pm

prinzigor je napisal/-a:Sumim malo svečke, ker sem jih zamenjal z enimi ne novimi.

Caki sam mal....ponavad ce ze menjas svecke, jih zamenas z novimi ane, sej zato jih menas, ne vidm razloga da stare svecke nadomestis z starimi...al sm te pa narobe razumeu, hkrati mi pa tud ni jasno kako bi lahko zracni filter vplivu na vecjo porabo :?:
mam tud jz probleme z veliko porabo, sam zracnga filtra pa res nism postavu na sum :D Lahko pa da se motm - kot ponavadi :D
Sam drugac pa glede na to da je lahko kr dost stvari ki lahko vplivajo na vecjo porabo, je mogoce tud dobr ce peles avto magar na pooblascen servis pa da ti ga prklopjo na tiste aparature - dobis vn list na katerem vse pise kar bi lahko bilo narobe, to bom jz naredu pomoje, Avtotehna ma dost uredu to zrihtan baje
Zadnjič spremenil Jonas, dne Sr mar 10, 2004 11:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Sr mar 10, 2004 11:11 pm

tist s sveckami je bla kr ena, ker so ble une stare cist dijo, te pa so ble sicer mal novejse in glih pr roki....jutr grem po nove...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov