Nasveti in napotki ter povpraševanja...

scott
Novinec

Re: Clio 1.2 TCE, kdaj zamenjava jermena ?

Napisal/-a scott Ne dec 14, 2014 11:28 am

Glede na majhno količino prevoženih km ,,bi bilo mogoče dovolj menjati samo zobati jermen,,brez ostalega?????????? ,,potem tudi strošek ne bi bil tako visok

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne dec 14, 2014 11:40 am

saj ponavad šponar strga/preskoč jermen in spusti vodna pumpa.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Ne dec 14, 2014 12:17 pm

Jaz sem na svojem Cliu 1.2 TCE letos menjal zobati jermen skupaj z vodno črpalko hladilno tekočino in naknadno še jermenico glavne gredi.
Avto je letnik 06/2008 in prevoženih ob menjavi 70.000km. Jermen mi je tako brez problemov zdržal 6 let, je pa res, da ko sem ga pogledal so bile opazne manjše razpoke na jermenu. Servis je bil narejen na pooblaščenem servisu.
Glede na tvoje kilometre in relacijo vožnje, bi tudi jaz zavlekel menjavo jermena za eno leto..

scott
Novinec

Napisal/-a scott Ne dec 14, 2014 3:23 pm

Moj Modus 1.2 TCE je letnik 2008 prevoženih 62 000 km ,,naslednji mesec imam tako vsakoletni servis pa bo mehanik malo vrgel oko na jermen.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 15, 2014 1:04 am

pskoda je napisal/-a:...Pri živilih je odvisno kaj piše ali piše do xx roka ali najmanj do xx roka, kar je velika razlika...

Ne samo, da ni "velika", razlike sploh ni! Garantirajo pač do xx roka, najmanj ali največ tu pomeni isto - do xx roka mora biti OK.

scott je napisal/-a:Glede na majhno količino prevoženih km ,,bi bilo mogoče dovolj menjati samo zobati jermen,,brez ostalega?????????? ,,potem tudi strošek ne bi bil tako visok

Tega "nasveta" ne upoštevaj. Pumpo se menja zaradi različnih napetosti, ki pri "stari" pomenijo običajno hitro okvaro (ker je "prilagojena" prejšnji napetosti) - torej 2x delo in višji strošek.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 15, 2014 8:24 am

To ni isto. Mlečni izdelki so do roka, ki piše na embalaži oz piše do xx roka, suho meso ki je uporabno najmanj do xx roka je lahko užitno še pol leta ali več kar lahko pri mlečnih izdelkih pozabiš
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov