Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: Dim iz turbine

Napisal/-a čare Če avg 21, 2014 2:12 pm

Tlačne cevi turbine so OK?? Nič počene?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če avg 21, 2014 7:55 pm

hahehihoh je napisal/-a:Imate prav. V bistvu mi je največji problem ta, da sem potem en dan brez avta. :) Pa čeprav ne bi najbrž naredil vse skupaj niti 27-28 tisoč km.

Kot je že @Fan rekel, menjava olja je čisto "mimogrede". Vsak mehanik zna nardit in končano je v pol urce. Le naredi to, ker res ni vredno/smiselno uničevati motorja na tak način. Že itak bo ta avto verjetno padel v napačne roke in nekoga se bo z njim nategnilo, ni treba, da zaradi slabega vzdrževanja razliko med realnimi in zbitimi kilometri še povečuješ. :)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če avg 21, 2014 9:42 pm

Samo vsak reče, pripelji avto takrat in takrat, potem pa itak traja da tvoj avto pride na vrsto. :D Bom že zamenjal. Za turbino nimam pojma. Mislim, da se s tem dimom ne bom prav dosti obremenjeval. Saj pri zmerni vožnji ga v bistvu ni.

Dvomim, da pa bo kdo na njem vrtel kilometre, ker je za 12 let starega dizla 180 tisoč km res malo. Je slovenski, km so realni.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če avg 21, 2014 10:37 pm

Nimaš kakšnega prijatelja, znanca, s katerim bi lahko zamenjala to olje in filter? Če ne pa poišči nekoga, ni res da ne boš našel enega resnega, ki bo na voljo takrat, ko se bosta dogovorila in da ti hitro zamenja to... Že 20kkm je malo prevelik interval, da bi še podaljševal pa res :roll:

Jazz
Nov uporabnik

Napisal/-a Jazz To dec 30, 2014 3:15 pm

hahehihoh je napisal/-a:Z avtom sem po neprijetnem dogodku naredil 500 km po avtocesti, seveda počasi - okrog 100-110 km/h. Vse je bilo OK. Danes sem na peugeot servisu naročil novo zaščito in le-ta je 26 evrov. Zdi se mi zelo ugodno.

Če slučajno še spremljaš to temo, mi zaupaš, na katerem servisu si naročil zaščito? Meni namreč danes novo ponujajo za 85€, našla sem še rabljeno za 40€. :o

Meni zaščita ni popolnoma zgorela, jo imam še vedno gor. Je bolj tlela oz. gorela minimalno, dima in smradu je bilo pa precej izpod pokrova. Ugotovljeno je bilo, da je po menjavi katalizatorja (slabo leto pred tem) na enem mestu spustilo tesnilo le-tega, vročina je pa potem naredila svoje.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To dec 30, 2014 3:30 pm

To je fičo.Ne moreš te kantice tako priganjat.Mislim,da ni avto kriv ampak voznik.
To je na slabše modificiran fiatov motor in ga bo treba malo merkat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 30, 2014 3:42 pm

Jao, dajte moderatorji že tega spravit malo pod kontrolo :roll: :roll:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To dec 30, 2014 5:23 pm

Jazz je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Z avtom sem po neprijetnem dogodku naredil 500 km po avtocesti, seveda počasi - okrog 100-110 km/h. Vse je bilo OK. Danes sem na peugeot servisu naročil novo zaščito in le-ta je 26 evrov. Zdi se mi zelo ugodno.

Če slučajno še spremljaš to temo, mi zaupaš, na katerem servisu si naročil zaščito? Meni namreč danes novo ponujajo za 85€, našla sem še rabljeno za 40€. :o

Meni zaščita ni popolnoma zgorela, jo imam še vedno gor. Je bolj tlela oz. gorela minimalno, dima in smradu je bilo pa precej izpod pokrova. Ugotovljeno je bilo, da je po menjavi katalizatorja (slabo leto pred tem) na enem mestu spustilo tesnilo le-tega, vročina je pa potem naredila svoje.

Na Nova Olimpija Koper. Enako je bilo pri meni, to se je pojavilo nekaj tednov/mesecev po menjavi katalizatorja.

Jazz
Nov uporabnik

Napisal/-a Jazz To dec 30, 2014 7:26 pm

hahehihoh je napisal/-a: Na Nova Olimpija Koper. Enako je bilo pri meni, to se je pojavilo nekaj tednov/mesecev po menjavi katalizatorja.

Tnx! Bom še malo poklicala naokoli (sem v LJ), če ne pridem pa v Koper.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To dec 30, 2014 9:42 pm

Jazz je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a: Na Nova Olimpija Koper. Enako je bilo pri meni, to se je pojavilo nekaj tednov/mesecev po menjavi katalizatorja.

Tnx! Bom še malo poklicala naokoli (sem v LJ), če ne pridem pa v Koper.

Pokliči na različne servise v Lj, brez veze ti se je samo zaradi tega vozit v Koper. Jaz sem naročil in čez 2 dni sem kos šel iskati.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov