Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dinar
Nov uporabnik

Renault Scenic - ne vžge vedno

Napisal/-a Dinar Če jul 08, 2010 7:31 pm

Pozdravljeni

Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe pri Scenicu (l.97), ker mi je danes verglal, pa ni vžgal. Potem sem zopet probal čez par minut in šele v tretjem poskusu spet čez par minut je čist normalno vžgal, kot da ne bi bilo problema. Avto je bil predhodno že ogret, v bistvu sem šel iz trgovine domov... Ker sem imel 2 ključa s seboj, sem probal z obema, ker sem mislil, da se je morda ključ razkodiral, pa tudi lučka za kodo ni utripala, vendar z obema ni vžgal... Sedaj brez problema vžge po 5 kratnih poizkusih. Med vožnjo ni nič cukal....Kje bi lahko iskal napako...
Gledal sem tole temo, pa me zanima, če je morda to isti problem... http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=78187

Hvala

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če jul 08, 2010 7:38 pm

akumolator mal prever kake stike kej ma.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Dinar
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinar Če jul 08, 2010 7:49 pm

Ma motor vergla kot za stavo...ni baterija kriva...nekaj mora biti na elektroniki, da ne da iskre...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jul 08, 2010 8:19 pm

Senzor odmične gredi je lahko v okvari.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jul 08, 2010 9:02 pm

Senzor mrtve točke....bolezen renojev. Vzet dol očistit in bo v 90% deloval brez problemov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Dinar
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinar Če jul 08, 2010 9:15 pm

No sem vzel dol senzor (2 vijaka) in na videz ni bil nič zamazan. Sem ga vseeno očistil z nitro razredčilom in ko je brat verglal, sem še spihal vztrajnik. Bomo videli, če se bo še pojavljal problem. Bi pa vprašal, zakaj ta senzor na vztrajniku sploh služi. Drugače pa najlepaša hvala vsem ki ste si vzeli čas zame. Hvala...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jul 08, 2010 9:52 pm

Dinar je napisal/-a:...Bi pa vprašal, zakaj ta senzor na vztrajniku sploh služi. Drugače pa najlepaša hvala vsem ki ste si vzeli čas zame. Hvala...

Že samo ime pove....senzor mrtve točke. Mrtvi točki imaš dve....ko je bat popolnoma na vrhu in ko je popolnoma na dnu. Po večini pa pomeni to zgornjo točko. Iz tega senzorja potem motorni računalnik ve kdaj je kateri bat kje in tako preračunava kdaj mora met kateri bat iskro in kdaj mora brizgnit katera šoba bencin....šteje obrate oz. dobiva podatke o vrtilni hitrosti motorja itd....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi So jul 10, 2010 2:47 pm

Če si lahko malo sposodim temo, isti problem samo da na fiatu bravi l00
Stem da sem že vse naredil kaj mi je prišlo na pamet za tale problem. V prvem poskusu noče kresnat, v drugem pa pali ko šibica. kok sm spremlal je ravno tisto prehodno obdoje največ problemov 5-10° C, vačsih pa tudi ob takile vročini kot je zadnje dni. Po domače povedan kot da si motor nebi odpru zauga.

- senzorji vsi očiščeni
- nepovratni ventil v rezvoarju spucal (v bistvu sem mislim da je to glavni krivec, vendar na žalost ni)

A je že mel kdo kaj podobnega?

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Re: Renault Scenic - ne vžge vedno

Napisal/-a ŽuŽeK To dec 30, 2014 9:09 pm

No pa da se še jest uštulim v tole temo. Scenic 1.6 letnik '04 mi danes ko je zunaj -7*C noče vžgat. Ko vstavim kartico se vse lepo nastavi, ko pa pritisnem tipko pa se ne zgodi popolnoma nič, slisi se samo neko preklaplanje relejev. Kaj bi lahko bilo narobe in ali je pametno da se ga mal porine pa na roke vžge :D ? Akumulator pomoje ni problem ker je star eno leto. Lp

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: Renault Scenic - ne vžge vedno

Napisal/-a =swen= To dec 30, 2014 11:26 pm

Akumulator je najverjetneje krivec. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 12 gostov