Sem nov uporabnik na forumu in že dlje časa nekje 3 mesece imam problem z Polo Classic 1.4 16V 55kW, kar naenkrat se je prižgala rumena lučka torque, v knjigi je pisalo možna okvara lamda sonda, sem že menjal lamda sonda senzor ki se nahaja pred katalizatorjem pod mašino in lučka še vedno gori (to je bil 5 žični senzor). Imam tudi OBDII adapter prek bluetootha sem zadevo malo pogledal in priložil tudi slike. Upam da kdo ve kaj več povedati glede te zadeve, bral sem tudi da je možnost napake tudi zaradi EGR ventila (umazanija).
Slika z imenom 1 in slika z imenom 2 sta bili nareti pred tem ko še ni bil zamenjan senzor lamda sonda oz o2 senzor se mu reče, zato je tudi tam napisana napaka za tale senzor.
Vse ostale slike so pa narejene od danes najbol pa me tisto muči open loop system failure (odpoved sistema) mogoče nima funkcije avto da bi javil ali je open loop ali closed loop.
Omenit še moram da sem avto imel tudi na servisi kjer sem menjal zajlo za kuplongo in še nato potisno ploščo, sicer nevem če ima kakšen vpliv potem to na računalnik da davle napako ampak zajla ko se je menjavala je bila čisto drugač pritrjena kot bi morala biti ker je zgleda že slabo grabla in jo je en mojster tudi malo z vezico fiksiro spodaj pod volanom. Seveda sedaj ko je nova je tak kot mora biti ampak nevem če ima to kaj veze.
Če dobro pogledate slike nevem kako je lahko RPM tako visok če je na števcu malo nad 1000 in hitrost vozila tudi nemogoča ker je avto stal na miru v leru ko je bil prižgan!

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Slika 7

Slika 8