Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

sedež Opel Corsa-pokvarjen nagib

Napisal/-a tr00per Pe jan 02, 2015 3:36 pm

Zdravo!

Punca ima Opel Corso l. 2005, 5 vratni model. Težava je v tem, da se na sopotnikovem sedežu ne da nastavljati nagiba naslona, poleg tega pa valj za nastavitev nekam preveč ven gleda-na strani, kjer je valj, se sedež nagne, ko ga zavrtim, na drugi pa ne. Domnevam torej, da se je valj oz. os, ki skrbi za naklon na drugi strani iz nekod staknila in posledično ne deluje več. Zanima me, če se je to komu že zgodilo oz. mi ve povedati, kako se lotiti zadeve; domnevam, da bo potrebno podreti/razdreti sedež-kako se to naredi? sedeži sicer nimajo vgrajenih Air-bagov. Dobrodošla je vsakršna pomoč. Hvala!

svadreb
Uporabnik

Re: sedež Opel Corsa-pokvarjen nagib

Napisal/-a svadreb Po jan 05, 2015 4:52 pm

Ne vem točno, kako je narejeno na Corsi, zato ti podajam splošne napotke oz. opis, kako bi se zadeve lotil jaz.

Najbolje, da sedež vzameš ven. Najprej ga pomakni do konca naprej in zadaj na vodilih odvij vijake. Potem ga pomakni do konca nazaj in spredaj na vodilih odvij vijake. Mogoče so vijako pokriti s kakimi plastičnimi okrasnimi pokrovčki. Sedaj lahko sedež vzameš ali ven, ali pa celega prekucneš naprej ali nazaj, kakor ti je laže. Sedalna površina je s spodnje strani odprta in ponavadi se tam vidi tudi mehanizem za nastavitev naklona naslona. Malo poglej, če je kje kaj sneto.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov