Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Kia cee'd 1.6D tresenje mašine

Napisal/-a pskoda Če dec 11, 2014 1:00 pm

Če boš menjala dvomastnega za eno ti bo avto bolj treslo. Osebno ne bi menjal za eno, ampak bi menjal za original novo oz kakšno kvalitetno kopijo dvomastnega vstrajnika
Lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 11, 2014 2:14 pm

pskoda je napisal/-a:Če boš menjala dvomastnega za eno ti bo avto bolj treslo. Osebno ne bi menjal za eno, ampak bi menjal za original novo oz kakšno kvalitetno kopijo dvomastnega vstrajnika

x2
pri zadnjih 1.9TDI na octavii 2009 se je menjalo na enomasnega izključno zato, ker so se problemi z dvomasnim ponovili tudi po menjavi :) tako da pozabi, da sem ti to sploh omenil.
najdi nekoga zaupanja vrednega. računaj pa da bo popravilo 400+. če menjaš vztrajnik+sklopko in vse kar je not v košari pa z delom dvomim da manj kot 600..

ps: napiši tam v temo o problemih malo kako je s to garancijo, uveljavljanjem, prijaznostjo uradnih servisov itd.
ps2: nimam nič proti znamki, sem tudi sam pograjal uradni servis od znamke katero trenutno vozim in že večkrat pisal o napakah. je pa lepo da kdo kdaj kej realno napiše, ker dandanes je na forumu že toliko fanatikov, ki zavajajo s svojimi izjavami, da joj

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če dec 11, 2014 2:30 pm

Čisto mimogrede bi pripomnil, da "Kia press" v tehnični dokumentaciji motorjev, med drugim za tip vztrajnika, pri 1.6 crdi (90 in 115KM), navaja "SMF" oziroma Single Mass flywheel... po domače enomasni vztrajnik. Enako je pri bencinskih motorjih 1.4, 1.6 in 2.0.

Edino za 2.0 crdi 140KM navajajo, da ima "DMF" oziroma dvomasni vztrajnik.

Zdaj, če lažem jaz, laže tudi proizvajalec, ki take podatke daje v javnost :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 6:39 pm

yashica je napisal/-a:Čisto mimogrede bi pripomnil, da "Kia press" v tehnični dokumentaciji motorjev, med drugim za tip vztrajnika, pri 1.6 crdi (90 in 115KM), navaja "SMF" oziroma Single Mass flywheel... po domače enomasni vztrajnik. Enako je pri bencinskih motorjih 1.4, 1.6 in 2.0.

A ni res, da se enomasni vztrajniki ne bi smeli pokvariti?! Okej, nobena stvar ni večna...

Samo še eno vprašanje. Je smiselno it najprej na uradni servis, da mi ga priklopijo na računalnik in stestirajo za napakami? Ali naj grem kar direktno k "lokalcu"?

pskoda je napisal/-a:ps: napiši tam v temo o problemih malo kako je s to garancijo, uveljavljanjem, prijaznostjo uradnih servisov itd.
ps2: nimam nič proti znamki, sem tudi sam pograjal uradni servis od znamke katero trenutno vozim in že večkrat pisal o napakah. je pa lepo da kdo kdaj kej realno napiše, ker dandanes je na forumu že toliko fanatikov, ki zavajajo s svojimi izjavami, da joj

Bom. V bistvu imam že dolgo namen napisati moje izkušnje s Kia servisi, ampak me že samo misel nanje spravi v tako slabo voljo, da kar odlašam. :? Ampak obljubim, da bom. Napisala bom tudi poročilo o dosedanjih problemih s ceed-om (čeprav najbolje, da najprej rešim tale problem, ker mislim da bo imel glavno vlogo v moji zgodbi)...

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So jan 03, 2015 11:22 pm

Mehaniki pravijo, da so za tresenje krive polosovine. Baje imajo zrančnost.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 04, 2015 5:19 pm

Lana_ je napisal/-a:Mehaniki pravijo, da so za tresenje krive polosovine. Baje imajo zrančnost.

So napako ugotavljali na uradnem servisu?
Avto ima več kot 150.000km in popravilo ne gre iz naslova garancije.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Ne jan 04, 2015 5:46 pm

yashica je napisal/-a:So napako ugotavljali na uradnem servisu?
Avto ima več kot 150.000km in popravilo ne gre iz naslova garancije.

Ne, napake niso iskali na uradnem servisu (saj nisem nora!). Se zavedam bolečega dejstva, da garancija ne velja več, ja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jan 04, 2015 6:02 pm

Za popravilo/servis vozila je lahko veliko dražji, "šlampast"mehanik/mojster/popoldanec, kot pa najdražji pooblaščenec.
Sicer ne vem kje so napako diagnosticirali, niti koliko so se potrudili, vseeno pa nikoli ne škodi imeti še drugo mnenje.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 04, 2015 7:25 pm

Na koncu bojo pa kolesa necentrirana :lol: Ako ni kaki nosilec motorja fuč ali pa čečečečeče :lol: Jaz bi ga kar zamenjal za NOVEGA :DDD

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Pe jan 09, 2015 11:04 am

Mehanik št. 2 tudi pravi, da so za tresenje krive polosovine. Manšeti sta mastni, očitno sta poškodovani.
Nova polosovina (original) stane 660 eur. Neoriginalnih ni za dobit. Obnova ene stane 175 eur.

A mogoče kdo ve ali je tale polosovina prava za moj avto (Kia Cee'd l. 2008, 1,6 CRDi 115)?
http://www.autoteilemann.de/catalog/pro ... gory/5485/ Je to cena za eno ali za komplet dveh? Ima kdo izkušnje z nakupi na tej internetni strani?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 09, 2015 12:47 pm

Res mi ni jasno kakšnim pocarjem vozite to bogo vozilce? Če je kakršna koli poškodba/obraba na zglobih se to vidi, seveda če vaš mehanik št.2 ni slep!
Torej, manšeto dol, oprati zglob in preveriti ali on nagaja! Kar se tiče same obnove polosi, je lahko veliko cenejša .....................
Pri celi zgodbi pa me je zmotil način diagnosticiranja ( če ni to, je pa kaj drugega ), halooooo .................. nekdo, ki se spozna na svoj posel, bo verjetno vedel kako se najde napaka ............... vsaj tako naj bi bilo.

To kar imate na linku, je obnovljeno ( kvaliteta ni najboljša ).
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov