Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MMGOKA6574
Nov uporabnik

zadnji amortizerji menjava...

Napisal/-a MMGOKA6574 Pe maj 02, 2014 11:04 pm

Pozdravljeni,

Desni zadnji amortizer je fuč in zdaj bo potrebno zamenjati seveda oba a zanima me,če ima kdo izkušnje s tem?!
Predvsem me zanima,da v eni delavni pooblaščenega serviserja menjajo amortizer in udarno podlogo v drugi delavnici enako pooblaščenega serviserja pa samo amortizer in v ceni je razlike 40.euro - Mnenja dobrodošla in kakšen nasvet pravtako.

Lp, Matjaž

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: zadnji amortizerji menjava...

Napisal/-a Fan Pe maj 02, 2014 11:51 pm

Pozdravljeni

Sedaj v koliko govorimo o lojtrnem vozu, ne bi smelo biti problem z amortizerjem........................... če pa se govori o avtu, bi bilo dobro vedeti nekaj podatkov o vozilu :D
Osebno me ne preseneča .................... cene so različne od delavnice do delavnice, kakor tudi vgrajeni material ............... tam kjer naredijo tako kot je potrebno, je po navadi tudi dražje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 03, 2014 6:24 am

Če je avto starejši, morebiti ne ravno dobro ohranjen in ga ne misliš imeti več xy let, potem vgradi kar je cenejše (in seveda še vedno popravi simptome). V nasprotnem primeru (glede na to, da govoriš o pooblaščencih je verjetno to to) poskrbi, da se vgradi dober material - ampak pazi, kar je @fan rekel je sicer res, nikakor pa ni nujno! Nategunov je še pa še povsod, tako da sam menim da višja cena nikakor ni vedno upravičena. Treba je pa tudi vedeti, da pooblaščenci NAJ BI delali po normah, predpisanih za vsako vozilo posebej. Torej na dveh pooblaščencih enake znamke ne bi smeli vgraditi različnih amortizerjev in za delo ne bi smeli računati dosti več - tako da je tistih 40€ čisto mogoče samo razlika v udarni podlogi. Jaz bi jo zamenjal, ker je kapaci ta podloga tudi prej ali slej iti v maloro.

MMGOKA6574
Nov uporabnik

Napisal/-a MMGOKA6574 So maj 03, 2014 9:05 pm

Daedalus je napisal/-a:Če je avto starejši, morebiti ne ravno dobro ohranjen in ga ne misliš imeti več xy let, potem vgradi kar je cenejše (in seveda še vedno popravi simptome). V nasprotnem primeru (glede na to, da govoriš o pooblaščencih je verjetno to to) poskrbi, da se vgradi dober material - ampak pazi, kar je @fan rekel je sicer res, nikakor pa ni nujno! Nategunov je še pa še povsod, tako da sam menim da višja cena nikakor ni vedno upravičena. Treba je pa tudi vedeti, da pooblaščenci NAJ BI delali po normah, predpisanih za vsako vozilo posebej. Torej na dveh pooblaščencih enake znamke ne bi smeli vgraditi različnih amortizerjev in za delo ne bi smeli računati dosti več - tako da je tistih 40€ čisto mogoče samo razlika v udarni podlogi. Jaz bi jo zamenjal, ker je kapaci ta podloga tudi prej ali slej iti v maloro.

Avto nameravam imeti še vsaj 3-5.let in zato se mi zdi dobro,da se zamenja tudi tale udarna podloga ne samo sam amortizer in posrečeno je samo tole,da eden pooblaščen servis jo je navedel ta drugi pa žal ne in tako je nastalo ravno teh 40.euro razlike ostalo je enako tudi normativ za zamenjavo je 1.del.ura posrečeno je tudi tole,ko sem pred zimo zamenjal akumulator je povsod drugačne znamke in ker je avto diesel ponekod je 60.Ah dovolj drugod raje zamenjajo z 75.Ah.Za primerjavo bom še pogledal za cene amortizerjev v avto marketih in na amzs delavnici,da dobim eno dobro primerjavo.
Pravtako bom še na 3-jem pooblaščenem servisu zaprosil za predračun in da vidim koliko bo tole pri njih stalo v primerjavi z prvima dvema.

MMGOKA6574
Nov uporabnik

Napisal/-a MMGOKA6574 So maj 03, 2014 9:12 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Sedaj v koliko govorimo o lojtrnem vozu, ne bi smelo biti problem z amortizerjem........................... če pa se govori o avtu, bi bilo dobro vedeti nekaj podatkov o vozilu :D
Osebno me ne preseneča .................... cene so različne od delavnice do delavnice, kakor tudi vgrajeni material ............... tam kjer naredijo tako kot je potrebno, je po navadi tudi dražje.

Lep pozdrav

To se popolnoma strinjam,da podatkov o avtu nisem navedel in tukaj so - peugeot 307 2.0.diesel limuzina.
To se strinjam,da se cene od delavnice do delavnice razlikujejo in tudi to kakšen amortizer ti te nabavijo ali sam v kakšnem od avto-marketov...
Presenetilo me je edino tole,da ena delavnica zamenja amortizer sam ena druga pa še udarno podlogo,če ne bi imel od obeh predračuna in ker gre za pooblaščenega serviserja omenjene znamke vozila je zanimivo,da ena delavnica tole podlogo zamenja druga pa očitno ne ali kako - moram še preveriti...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 04, 2014 12:10 am

Pozdravljeni

Ne se čuditi, tam, kjer hočejo obdržati "renome" in tudi stranko, bo sicer dražje, vendar tudi kvalitno. Kjer pa jim je vseeno samo da se nekaj dela .................... pa čeprav samo 1 amortizer brez dodatkov ................bo ceneje, vendar narejeno vse v stilu.
Se pa strinjam z uporabnikom @lisko, da cena ni pogoj za kvaliteto ........................ vendar, je zelo, zelo blizu kvalitete.
Vsakič napišem, da naj lastniki vozil preverijo, kaj vsebuje ponujena cena in kakšen material se bo vgrajeval. Ste mogoče preverili, kako bi to izgledalo pri lokalnem mehaniku/mojstru/popoldancu s kakšnimi Kayaba amortizerji??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

MMGOKA6574
Nov uporabnik

Napisal/-a MMGOKA6574 Če maj 08, 2014 1:33 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ne se čuditi, tam, kjer hočejo obdržati "renome" in tudi stranko, bo sicer dražje, vendar tudi kvalitno. Kjer pa jim je vseeno samo da se nekaj dela .................... pa čeprav samo 1 amortizer brez dodatkov ................bo ceneje, vendar narejeno vse v stilu.
Se pa strinjam z uporabnikom @lisko, da cena ni pogoj za kvaliteto ........................ vendar, je zelo, zelo blizu kvalitete.
Vsakič napišem, da naj lastniki vozil preverijo, kaj vsebuje ponujena cena in kakšen material se bo vgrajeval. Ste mogoče preverili, kako bi to izgledalo pri lokalnem mehaniku/mojstru/popoldancu s kakšnimi Kayaba amortizerji??

Lep pozdrav

Preveril sem vse variante in tudi tako imenovane domače mojstre in manjše mehanične delavnice,ki pa s ceno ne pridejo nikoli žal ne več po poštenem preverjanju s ceno takop ugodno,kot je ta pri pooblaščenem Peugeot servisu z originalnim nadomestnim delom in garancijo 12.mesecev na omenjeni del - seveda gre za renome znamke in pristop je na mestu še posebej tile popusti 35% na material in delo ceno precej znižajo in tako razlika nastane kaj hitro 20-50.euro,kar je pa seveda nekaj denarja,ki ti ga tako ostane lahko za karkoli drugega zato sem izbral tudi originalni pooblaščeni servis ne delavnice amzs ali kakšne manjše delavnice niti domačega mehanika alias kobayabi mojstra,ki ponavadi ima nekaj avtomobilov na dvorišču in vsakega po malem popravlja in vsak dan še kakšnega doda zraven in vidi samo kako bo čimjprej čimjveč zaslužil seveda lepo povsem neobdavčeno DDV FREE potrudil pa se velikokrat tudi ne bo kaj preveč saj na renome in kvaliteto storitve ti doma večinoma ne dajo kaj veliko seveda so izjeme,ki pa nikakor niso poceni!"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 08, 2014 1:49 am

Potrudi se pisat bolj razumljivo, stavke zaključuj, tudi kakšen odstavek ne bi škodil. Je res težko berljivo in precej nerazumljivo, če se stavek vleče kot jara kača. Zgubi se tudi rdeča nit in smisel.

Predhodnega posta ni zaželjeno citirat.

v "Popravila in okvare" si odprl 4 teme, vse o tvojem pugiju. Kaj ko bi imel eno samo temo in vse glede okvar pisal vanjo, vsaj od zdaj naprej? Lahko ti tudi združim vse te teme, če hočeš.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 08, 2014 7:31 am

jst lah sam tok povem da vsi ooblaščenci ne vgrajujejo original robe....
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če maj 08, 2014 9:41 am

No pa napiši še cene pri pooblaščencu in popoldancu,ne samo kok je kje razlike.mene zanima cena.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 08, 2014 9:49 am

pa za kero firmo amortizerjev gre pa a je v ceno vključena menjava šalčk pa ležajev....
Ni vse res kar napišem

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če maj 08, 2014 12:13 pm

Me pa res zanima kake cene so ti dajal...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če maj 08, 2014 1:52 pm

Tudi mene.Najbrž iz istega razloga kot tebe.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 08, 2014 5:11 pm

No tudi mene glede na to da se me v temi omenja....
Recimo za primerjavo imam na pooblaščenem servisu 33 procentov popusta in so za menjavo manšete na volanskem drogu in menjavo leve spone stablizatorja naračunal 97 eur brez optike....

Btw manšeta stane v trgovini 9 eur....obe sponi pa 12....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če maj 08, 2014 5:29 pm

lisko je napisal/-a:No tudi mene glede na to da se me v temi omenja.....

Ne ne, to se je Fan zmotil, pa je ponesreči citiral post iz druge teme... :lol: ;)

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Pe maj 09, 2014 12:30 pm

Dej še men zrihti 33 rabata na pooblaščenem servisu =P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 09, 2014 4:34 pm

ESX je napisal/-a:Dej še men zrihti 33 rabata na pooblaščenem servisu =P

Kupi mojga renoja :P Zdej od daleč ne boš rabu videt servisa dolgo ne...mel boš pa 33% popust :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

SvetiTomaž
Nov uporabnik

Napisal/-a SvetiTomaž Po jan 19, 2015 7:53 pm

Lep pozdrav.
Zanima me, če kdo ve, ali je potrebno na avtu opraviti optiko, če zamenjaš amortizerje. Moral sem menjati sprednji levi končnik, ter naredit optiko, zdaj pa me malo greva ker nisem zamenjal še amortizerjev, ker bi bil verjetn že skrajni cajt. Kako je s tem? Mogoče kdo ve za ceno? Avto je Clio 96 letnik.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jan 19, 2015 8:04 pm

SvetiTomaž je napisal/-a:Lep pozdrav.
Zanima me, če kdo ve, ali je potrebno na avtu opraviti optiko, če zamenjaš amortizerje. Moral sem menjati sprednji levi končnik, ter naredit optiko, zdaj pa me malo greva ker nisem zamenjal še amortizerjev, ker bi bil verjetn že skrajni cajt. Kako je s tem? Mogoče kdo ve za ceno? Avto je Clio 96 letnik.

Načeloma ne. Optika je obvezna pri menjavo volanskih končnikov.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jan 19, 2015 8:19 pm

moja izkušnja je taka, da sem dal 50€ za amortizerja, mehanika pa takšnega najdi ki ima "brener" da to odšraufa ker je potrebno veliko sile za demontažo starih...

pa mimogrede, včasih je samo ohišje na pogled malo spokano kar ne vpliva na delovanje amortizerja in menjava ni nujna
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov