Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Drbekunis
Nov uporabnik

barvan stebriček?

Napisal/-a Drbekunis Sr jan 28, 2015 9:13 am

Živjo,

včeraj sem si šel ogledat C4GP, letnik 2009. Kar me je malo odvrnilo je bilo nekaj kar najbolje opišem, kot zrnaste grudice po levem stebričku ob vetrobranskem steklu, velikosti max. 0.5 x 0.5 cm. Nimam pa merilca laka, da bi lahko preveril, če je bila zadeva barvana. Ali morda kdo ve, če so te grudice lahko nekaj normalnega, ali je bila pač zadeva barvana...?

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: barvan stebriček?

Napisal/-a Firediver Sr jan 28, 2015 11:15 am

Če je tako majhna zaplata, skoraj ne bi bilo sumljivo, ker če je bil avto karamboliran, je zagotovo tudi vetrobranska šipa zamenjana (preveri letnico na šipo, če se ujema z ostalimi).

Mogoče je bilo to kaj malega, ampak zelo šlampasto popravljeno..je mogoče ta madež pravilne kvadrataste oblike (da je bilo obdekano pri barvanju) ali je bolj lisa? Se ti zdi, da se da to spolirat ali je preveč grudasto?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 28, 2015 11:19 am

barvano, 100 %

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Sr jan 28, 2015 11:22 am

Živjo,

hvala za odziv. Grudice so neenakomernih oblik, na otip izbočene cca. 2-3 mm, s poliranjem zagotovo ne bi šlo dol, je na otip precej trdo... So pa 3 do 4 take grudice na levem stebričku, na desnem zgolj ena... Se pa vidi, da so povsem iste barve kot stebriček in ni bilo naknadno popravljano na stebričku.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr jan 28, 2015 11:26 am

Drbekunis je napisal/-a:Živjo,

hvala za odziv. Grudice so neenakomernih oblik, na otip izbočene cca. 2-3 mm, s poliranjem zagotovo ne bi šlo dol, je na otip precej trdo... So pa 3 do 4 take grudice na levem stebričku, na desnem zgolj ena... Se pa vidi, da so povsem iste barve kot stebriček in ni bilo naknadno popravljano na stebričku.

Preveri letnico na šipi..ti bo takoj jasno.
Pa dobro preveri oglas..če je prodajalec navedel, da ni bilo karambolirano, te zavaja. Najprej ga direktno vprašaj, potem pa ga seciraj - če ti je to prikril, je lahko prikril še kaj večjega.

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Sr jan 28, 2015 11:28 am

Hja, avto je v komisijski prodaji v avtohiši, od 2. lastnika. V avtohiši so rekli, da je barvan odbijač, ko sem to preveril pri lastniku ni o tem nič vedel. Tko, da je malo čudno vse skupaj...

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Sr jan 28, 2015 11:34 am

Opazil sem tudi, da je pri citroenovem znaku na havbi ob vrhnjem delu znaka, barva poškodovana, tako kot bi se znak lepil na ne dovolj osušeno havbo. :(

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jan 28, 2015 12:00 pm

dennisCe je napisal/-a:barvano, 100 %

Take "poznavalske" trditve obdrži raje zase :evil:

@Drbekunis: Ta generacija picassoja ima "A" stebrička oblečena. V bistvu gre za letvici (pokrova), ki sta na karoserijo nataknjeni ;)
Tiste grudice so kazalec defektne barve, ki je tudi znana napaka. Marsikateremu c4 picassoju so ti letvici menjali ali barvali pod garancijo.

Pojav je tak:
Slika

Letvica (pokrov stebrička):
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Sr jan 28, 2015 12:04 pm

Hvala yashica! Ja, izgleda točno tako, sicer malo manjše... Je možno tudi, da je citroenov znak že tovarniško tako šlampasto prilepljen na avto?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jan 28, 2015 12:32 pm

Drbekunis je napisal/-a:Hvala yashica! Ja, izgleda točno tako, sicer malo manjše.

Malenkost ;) Ne trdim, da je enako pri tem avtu, vendar po opisanem je ta možnost še najbolj verjetna.

Je možno tudi, da je citroenov znak že tovarniško tako šlampasto prilepljen na avto?

Če je bil barvan odbijač bi prej rekel, da tudi pokrov motorja. Tako na pamet je nemogoče reči... Se lušči lak, mehuri barva?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Drbekunis
Nov uporabnik

Napisal/-a Drbekunis Sr jan 28, 2015 1:21 pm

Ne, nič od tega. Le pri citroen znaku je tako, kot bi se ga pritisnilo/prilepilo na havbo/barvo in potem za malenkost zamaknilo, tako da je ob robu znaka slab milimeter barve, ki je razpotegnjena in ne prekriva dobro.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 28, 2015 3:00 pm

In kaj zdaj če bi bila menjana šipa?? V petih letih sem jo menjal 2X in nikoli zaradi karambola.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Sr jan 28, 2015 6:36 pm

Meni je šipa počila, ko smo bili v gostilni. :D Za počeno šipo je lahko več dejavnikov, ne samo karambol. Lahko bi tudi keri lolek vročo vodo na ledeno šipo vlil, kot primer. :D
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 28, 2015 10:45 pm

Indel je napisal/-a: po vožnji na avtocesti mi je vrglo kamen v šipo od vozila pred mano ...

Kakšno vezo ima avtocesta, če se ti je to zgodilo po vožnji na AC?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jan 29, 2015 10:20 am

čare je napisal/-a:In kaj zdaj če bi bila menjana šipa?? V petih letih sem jo menjal 2X in nikoli zaradi karambola.

Naj uganem..Najbrž ti ni bilo treba barvat stebrička, ko si menjal šipo zaradi kamenčka? Barval pa bi ga, če bi tja priletel udarec od karambola in bi zraven poškodbe stebrička počila še šipa, a ne?

Tukaj se gre za možno kombinacijo barvan stebriček + menjana šipa in ne samo menjana šipa..tudi sam sem že moral menjati vetrobransko šipo zaradi kamenčka, pa karambola nisem imel..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov