Nasveti in napotki ter povpraševanja...

surfer
Nov uporabnik

zj je pa dober

Napisal/-a surfer To mar 07, 2006 1:40 pm

Kaj pa pomeni to da mi je danes avto vzgal brez problema

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: zj je pa dober

Napisal/-a nebivedu To mar 07, 2006 1:49 pm

surfer je napisal/-a:Kaj pa pomeni to da mi je danes avto vzgal brez problema

To pa pomeni da je tvoj akumulator dober in da imaš nekje slab kontakt - najbrž na klemah in da boš moral kupit kak kontakt sprej in preverit kleme in našpricat kontakte s kontakt sprejem. Očitno imaš nekje vlago in ta ti dela štalo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To mar 07, 2006 2:31 pm

nebivedu je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:bosh silver, ma velik kratkostičnega toka, kar je pomembno, sploh če je še kej akustike.

Bosch silver je zanič prej kot v 4ih letih normalne uporabe. Če hočeš veliko kratkostičnega toka in dober akumulator je to vse prej kaj drugega kot pa bosch. Sem ga imel v terencu, pa je shodu ob orenk mrazu lansko leto, bil je pa star samo 3 leta. Na splošno so stvari z imenom bosch zadnje čase zelo slabe kvalitete(od jermenov, pump do akumulatorjev)

Ne kvasi neumnosti nebivedu, bosch silver je odličen akumulator, sam ga imam že več kot 6 let, je bil najprej v enem avtu, sedaj je pa že v drugem. Avto zamenjal, akumulator ostal ... :P
Mogoče so se pa res pokvarili pri boschu, teh informacij in izkušenj pa jaz nimam. Lahko si imel smolo ... ali pa imam jaz srečo. :D
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 07, 2006 3:03 pm

reber je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:bosh silver, ma velik kratkostičnega toka, kar je pomembno, sploh če je še kej akustike.

Bosch silver je zanič prej kot v 4ih letih normalne uporabe. Če hočeš veliko kratkostičnega toka in dober akumulator je to vse prej kaj drugega kot pa bosch. Sem ga imel v terencu, pa je shodu ob orenk mrazu lansko leto, bil je pa star samo 3 leta. Na splošno so stvari z imenom bosch zadnje čase zelo slabe kvalitete(od jermenov, pump do akumulatorjev)

Ne kvasi neumnosti nebivedu, bosch silver je odličen akumulator, sam ga imam že več kot 6 let, je bil najprej v enem avtu, sedaj je pa že v drugem. Avto zamenjal, akumulator ostal ... :P
Mogoče so se pa res pokvarili pri boschu, teh informacij in izkušenj pa jaz nimam. Lahko si imel smolo ... ali pa imam jaz srečo. :D

S kolegom skupaj popravljava avtomobile. On cele dneve šraufa, jst pa ko imam čas, pa mu pomagam. Karkoli v zadnjih dveh letih je kupil od boscha ni bilo dobro. bremze, jermeni, kabli in podobne stvari so crkovale ob pravilni uporabi in recimo boschevi jermeni so zdržali pol manj, kot je to predpisano za menjavo na avtu - tko da mora bit nekaj na kvaliteti. Menjal je v teh dveh letih vsaj 10 bosch silver akumulatorjev, ker so kr brez razloga crknili.
Ta akumulator pa sem sam kupil nov pred štirimi leti. Od takrat mi ta akumulator sledi v avtomobilih. Nazadnje pa sem ga letos pred novim letom moral zamenjat. Začel je crkovati čist brez veze. Ni bilo ne najhujšega mraza, niti ni bilo nič takega, da bi po malo manj kot štirih letih crknil. Prejšnji akumulator je bil varta blue - zamenjal je več kot 5 avtomobilov in bil pri meni več kot 8 let, delal sem z njim ko svinja z mehom, pa ni bilo nobenih problemov nikoli.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
goc99
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a goc99 Sr maj 17, 2006 3:16 pm

Glede kakovosti akumulatorjev sem našel tale test od ADAC-a na internetu:

http://www.moll-batterien.de/moll_engli ... nisse.html
Važn da je turbo!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr maj 17, 2006 9:28 pm

http://www.tab.si/teksti.php?id=23

TAB motion akumulatorje uporabljam za solarne sisteme in podobne zadeve, ki jih delam, pa sem z njimi zadovoljen. Štartni akumulatorji pa so tudi verjetno v redu, vendar žal z njimi nimam izkušenj.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Sr maj 17, 2006 10:52 pm

damtwb
Nov uporabnik

Re: kateri akumulator je dober

Napisal/-a damtwb Ne okt 16, 2011 12:23 pm

Jaz bi ti priporočal Vesno. Poleg tega maš zelo dober servis pri njih.

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Ne okt 16, 2011 1:32 pm

Ni potrebe po nabijanju postov v 5 let starih temah.

Lp Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če nov 01, 2012 1:46 pm

Da malo obudim temo. V poplavi akumulatorjev ki so na voljo na netu me zanima katerega vzet? Trenutno imam notri 8 let staro toplo 50Ah ki pa se počasi poslavlja. Imam tudi 2 ojačevalca tako da potrebujem takega z čim več kratkostičnega toka. Akumulator gre v punto 1.3 Mjet in večji kot je ta topla mislim da ne bo šel notr (Dolžina : 207 mm Širina :175 mm) ker je v plastični škatli in obdan z varovalkami, sireno itd.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če nov 01, 2012 3:07 pm

Kot že večkrat povedano, je najboljši Varta modri navadni. Ostalo ima lepšo embalažo in slabše nkapacitete. V leto starem avtu, ki sem ga kupil je, bil Moll in sem takoj menjal za iz bivšega avta skoraj novo Varto in dela kot je treba že par let.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Če nov 01, 2012 4:05 pm

Varta Blue Dynamic je baj popolnoma isto kot Bosch S4, tudi po moči. Varta Silver in Bosch S5 imajo pa edino malo več zaganjalnega toka.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če nov 01, 2012 6:15 pm

matey18 je napisal/-a:Da malo obudim temo. V poplavi akumulatorjev ki so na voljo na netu me zanima katerega vzet? Trenutno imam notri 8 let staro toplo 50Ah ki pa se počasi poslavlja. Imam tudi 2 ojačevalca tako da potrebujem takega z čim več kratkostičnega toka. Akumulator gre v punto 1.3 Mjet in večji kot je ta topla mislim da ne bo šel notr (Dolžina : 207 mm Širina :175 mm) ker je v plastični škatli in obdan z varovalkami, sireno itd.

Sam bi na tvojem mestu izbral:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2011%2053
ali pa:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... 2021%20054

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe nov 02, 2012 2:52 pm

Pri nas so doma v vseh avtih topla akumulatorji. No, vsaj od 1. menjave naprej. Zaenrkat ni slabih izkušen. Lokalni prodajalec da še 20% popusta ko prinesem starega. Četudi drži kako leto manj, itak po šestih, sedmih letih nikoli ne bi bil ziher ali bo avto zjutraj vžgal ali ne..

Za bosch pa sem bral po mnogih forumih da je kvaliteta pač padla, da stari silver pa še laufajo. O tem je bilo veliko napisano na avtoakustičnem forumu. Vem pa ne če je res.

Vedno pa gledam na to, da je akumulator največji kar paše v avtomobil. Ponavadi gre 10 ali 20Ah večji kot je v avtu original.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Če feb 05, 2015 1:18 pm

Zdravo

Tale s priponke je že po 2 letih kazal slabo stanje... sem ga 2x reševal s polnilcem.

Sedaj po 3 letih pa je že vidno opešal... že 3x sem ga polnil v zadnjih 3 mesecih.

Verjetno mu je polnilna alternatorja prenizka ?

LP.
Priponke
Akumulator BOSCH, S3.jpg

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če feb 05, 2015 1:25 pm

Ta aku je dober za avto nižjega cenovnega razreda in to bencinarja. Vsak altenator je zmožen polnit 45Ah aku razen če je zanič oz ne dela.

Ni nujno, da je aku dober če ima napetost okrog +-12V neobremenjen, važna je napetost pri obremenjenem aku recimo koliko pade napetost pri zagonu motorja
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov