Nasveti in napotki ter povpraševanja...

meganer
Uporabnik

Re: avtomatska rocna

Napisal/-a meganer To feb 03, 2015 9:13 pm

Danes dobil odgovor, sla je zavorna čeljust z motorčkom. Tovarnisko obnovljena pride 165 eur plus delo. Sem pa poklical triglav asistenco in povedal da sem avto sam peljalna servis in ce lahko dobim nadomestnega ker pride materijal v petek. Recejo ni panike povejte kam vam pripeljemo in so ga pripeljali zafiro 2.5 mesca staro in se mi je kr smilil, da sem ga dobil. Avto je kot nov jes pa nisem najbolj navajen cistoce v avtu.

Skratka ena resna pohvala Triglavu za ta nadomestni avto. Vsaj enkrat da pohvalim zavaravalnico.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr feb 04, 2015 2:51 pm

zavarovalnica ponavadi nima kej dost veze z izbiro nadomestnega avta, gre za stvar rent-a car s katerim ima zavarovalnica pogodbo. ni čudno dobit tut avto s prevoženimi 10 km - manj že težje zaradi transporta, tako da je vse tudi glede dostave običajni postopek. glede čistoče pa se tole sliš kr žalostno - "nisem navajen čistoče v avtu"...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 04, 2015 3:37 pm

To je normalno, da lahko dobiš skoraj nov avto, ampak ni pa normalno kaj so naredili od punce sestri. Njej je 2 leti star VW Sharan 2.0tdi crknil in jo je pustil na cesti (kupila novega). Pride avtovleka ga odpelje na uradni servi in za nadomestni avto dobi starejšega polota WTF?! Kaj bo ona z polotom, če ima tri otroke in rabi tri avtosedeže, ko gre v vrtec po njih :roll:
Lp

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr feb 04, 2015 3:45 pm

Sklepam, da si je to naredila sama, ker je sklenila tako zavarovanje. Ko sem še bil v tem poslu, je tud stranka s passatom dobila fabio, ker je bila taka zavarovalna polica pač sklenjena. Če bi ji pripadlo večje vozilo, bi ga dobila, ker rent-a car se v tem primeru ne more igrat - al dostavi vozilo kot ga naroči zavarovalnica ali pa pač zavrne nalog, ker ni razpoložljivega vozila primernega ranga. Starost vozila je pa druga stvar.

Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 04, 2015 3:45 pm

pskoda je napisal/-a:To je normalno, da lahko dobiš skoraj nov avto, ampak ni pa normalno kaj so naredili od punce sestri. Njej je 2 leti star VW Sharan 2.0tdi crknil in jo je pustil na cesti (kupila novega). Pride avtovleka ga odpelje na uradni servi in za nadomestni avto dobi starejšega polota WTF?! Kaj bo ona z polotom, če ima tri otroke in rabi tri avtosedeže, ko gre v vrtec po njih :roll:

To se prej po telefonu dogovori, če nekdo rabi večji avto, avtomatika, bencinar/dizel ;)
Kaj če bi npr. crknil kombi za 8 potnikov in bi poklical vleko? Kako naj un tam ve, ali si sam v kombiju in pač rabiš nadomestni avto toliko da se pripelješ domov ali pa je dejansko 8 ljudi notri? :D

Je pa seveda tudi odvisno kakšno asistenco imaš zavarovano.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr feb 04, 2015 4:22 pm

c.o.b. je napisal/-a:zavarovalnica ponavadi nima kej dost veze z izbiro nadomestnega avta, gre za stvar rent-a car s katerim ima zavarovalnica pogodbo. ni čudno dobit tut avto s prevoženimi 10 km - manj že težje zaradi transporta, tako da je vse tudi glede dostave običajni postopek. glede čistoče pa se tole sliš kr žalostno - "nisem navajen čistoče v avtu"...

takšnim packom ne privoščim starega polota ne pa nove opelice...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 04, 2015 5:17 pm

c.o.b. je napisal/-a:Sklepam, da si je to naredila sama, ker je sklenila tako zavarovanje. Ko sem še bil v tem poslu, je tud stranka s passatom dobila fabio, ker je bila taka zavarovalna polica pač sklenjena. Če bi ji pripadlo večje vozilo, bi ga dobila, ker rent-a car se v tem primeru ne more igrat - al dostavi vozilo kot ga naroči zavarovalnica ali pa pač zavrne nalog, ker ni razpoložljivega vozila primernega ranga. Starost vozila je pa druga stvar.

Lp

Če je avto v tovarniški garanciji nema veze zavarovanje ;)
Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 04, 2015 5:21 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:To je normalno, da lahko dobiš skoraj nov avto, ampak ni pa normalno kaj so naredili od punce sestri. Njej je 2 leti star VW Sharan 2.0tdi crknil in jo je pustil na cesti (kupila novega). Pride avtovleka ga odpelje na uradni servi in za nadomestni avto dobi starejšega polota WTF?! Kaj bo ona z polotom, če ima tri otroke in rabi tri avtosedeže, ko gre v vrtec po njih :roll:

To se prej po telefonu dogovori, če nekdo rabi večji avto, avtomatika, bencinar/dizel ;)
Kaj če bi npr. crknil kombi za 8 potnikov in bi poklical vleko? Kako naj un tam ve, ali si sam v kombiju in pač rabiš nadomestni avto toliko da se pripelješ domov ali pa je dejansko 8 ljudi notri? :D

Je pa seveda tudi odvisno kakšno asistenco imaš zavarovano.

Avto je v tovarniški garanciji in asistenca je pač kakršno VW ima in njo ni noben vprašal kakšen avto rabi bi pa lahko že vsak vsaj malenkostni poznavalec videl, da ima zadaj 3 avtosedeže za otroke
Lp

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Če feb 05, 2015 6:08 am

Eni imamo avto za vozit in ne za sosede. :D

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če feb 05, 2015 11:27 am

meganer je napisal/-a:Eni imamo avto za vozit in ne za sosede. :D

Kaj pa če kakšno sosedo kdaj pelješ? :)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Če feb 05, 2015 3:13 pm

Mam bol boge :lol:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 05, 2015 8:35 pm

poglejte Mercedesov izum: enak je že 120 let: pedalka levo(še ta je se mi zdi 100 let enaka) in konjski pritisk... =P

Jaz mam tud raje "palco" - sploh sedaj v snegu :mrgreen:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če feb 05, 2015 9:37 pm

Tudi MB opušča klasično ročno zavoro... od sedaj dalje imajo vsi novejši že elektronsko in tudi paken za ročno ni več, ampak gre preko zavornih ploščic. Ni kaj, so pa dolgo vztrajali tako.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če feb 05, 2015 10:36 pm

Ja. pri MBju od 400SL naprej lahko izbiraš električni paket ali mehansko
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe feb 06, 2015 10:32 am

Meni je ta elektronska super v smislu komfora, ker res klanec samo daš ga in spelje da te boli patak.
AMpak ravno tako me muči isel, da to nek motorček skos drklja spodaj, pa vse je lepo izpostalvjeno zunanjim vplivom.
Gledal sem sicer manual, ampak nikjer se čisto nič ne omenja kakršnokoli vzdrževanje sistema da bi periodično podmazal, spucal ali karkoli.

Fan - imaš ti kakšno dobro priporočilo?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe feb 06, 2015 3:20 pm

Pri vsaki menjavi zavornih ploščic je potrebno:
- namazati ležaje ( mast v spreju ), očistiti in naoljiti sklopko ( namensko čistilo in mast ), zamenjati tesnilo na spoju motorček/cilinder ( O ring )
Pa te težave z odpovedovanjem, čudežno zginejo.
Res pa je, da taka menjava zavornih ploščic ni več 10€, temveč 35€, kakor tudi nima vsaka delavnica namenskih čistil/masti/tesnil ..................... ja, pa si takoj zlatar :)
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Pe feb 06, 2015 3:24 pm

Vceraj dobil avto, ni crknil motorcek ampak se je ploscica odlepila. Zamenjal je oba diska in zavorne ploscice in delo skupaj 298 eur.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov