Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 13, 2008 10:48 pm

pust ti passata ki je najbrž TDI in novejšega letnika in ima 2-masni vztrajnik.Yerislo a je mehanik dal postružit /zravnat vztrajnik??

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik Ne mar 16, 2008 7:35 pm

Pri meni je bila košara kriva.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Re: Nova sklopka mi trese

Napisal/-a Mate Ne okt 05, 2014 10:00 pm

Pozdravljeni,

Imam problem s sklopko na Audiju A4 1.9 TDI 96kW, 6 prestav, FWD, 200 kkm (zagotovo), 2004 letnik, od 2011 pri meni. Stara sklopka je občasno drsela v 4. in 5. prestavi, pozneje tudi že v 3. in 6.. Zato sem se odločil da jo dam zamenjat. Zamenjana naj bi bila z Valeotovo sklopko. Takoj po zamenjavi sem opazil občasno težje prestavljanje v 1. in vzvratno. To obnašanje smo si razlagali s samonastavitvijo sklopke. Sedaj po prevoženih 2kkm je zadeva boljša, včasih gre sicer še malo težje. Se je pa pojavila nova težava, in sicer občasno tresenje med speljevanjem v 1. prestavi. Tresenje je mehko, brez kakršnega koli ropota. Občasno je tresenje lahko močnejše (prvič sem se kar ustrašil) - podobno kot vrtenje koles v prazno na mokri cesti a ne sunkovito, večinoma pa je blago, lahko tudi komaj zaznavno. Tresenje se ne pojavi vedno. Pojavlja se ob relativno hitrem speljevanju v nizkih obratih (1000-1100) s precej plina. Ne bo se pojavilo ob blagem speljevanju v nizkih obratih ali pa pri speljevanju s 1500 obrati. Prav tako se ne pojavi pri speljevanju v 2. prestavi. Se je pa že pojavilo pri prestavljanju iz 1. v 2. prestavo. Na splošno avto v prostem teku občasno malo potrese ali potresava (večina ljudi tega niti opazila ne bi). Med polnim pospeševanjem ni občutiti nobenega tresenja pri nobenih obratih. Avto normalno vleče in ima normalno porabo. Pri ugašanju ni občutiti kakšnih povečanih tresljajev.

Kaj bi lahko bil vzrok opisanih težav (sklopka, vztrajnik, naključno kaj tretjega)? Kakšen je lahko nadaljnji razvoj te hibe? Ali ima lahko to tresenje negativne učinke na ostale dele (motor, menjalnik)? Problem je, da sem trenutno in bom še dva meseca v Nemčiji, kjer so servisi precej dražji.

Hvala.
Slika

Veron
Novinec

Re:

Napisal/-a Veron Po okt 06, 2014 10:03 am

čare je napisal/-a:pust ti passata ki je najbrž TDI in novejšega letnika in ima 2-masni vztrajnik.Yerislo a je mehanik dal postružit /zravnat vztrajnik??

Kaj je pa krivo v primeru, da gre za TDI z dvomastnim vztrajnikom? Vztrajnik fuč?
Oz. kaj se zgodi, če dela enako, pa je naknadno vgrajen enomasni vztrajnik + nova sklopka? Vseeno potrese ob speljevaju ob tem, da z manjšim gasom bolj občutno potrese. Kasneje je vse ok.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po okt 06, 2014 11:00 am

Mate je napisal/-a:Pozdravljeni,

Imam problem s sklopko na Audiju A4 1.9 TDI 96kW, 6 prestav, FWD, 200 kkm (zagotovo), 2004 letnik, od 2011 pri meni. Stara sklopka je občasno drsela v 4. in 5. prestavi, pozneje tudi že v 3. in 6.. Zato sem se odločil da jo dam zamenjat. Zamenjana naj bi bila z Valeotovo sklopko. Takoj po zamenjavi sem opazil občasno težje prestavljanje v 1. in vzvratno. To obnašanje smo si razlagali s samonastavitvijo sklopke. Sedaj po prevoženih 2kkm je zadeva boljša, včasih gre sicer še malo težje. Se je pa pojavila nova težava, in sicer občasno tresenje med speljevanjem v 1. prestavi. Tresenje je mehko, brez kakršnega koli ropota. Občasno je tresenje lahko močnejše (prvič sem se kar ustrašil) - podobno kot vrtenje koles v prazno na mokri cesti a ne sunkovito, večinoma pa je blago, lahko tudi komaj zaznavno. Tresenje se ne pojavi vedno. Pojavlja se ob relativno hitrem speljevanju v nizkih obratih (1000-1100) s precej plina. Ne bo se pojavilo ob blagem speljevanju v nizkih obratih ali pa pri speljevanju s 1500 obrati. Prav tako se ne pojavi pri speljevanju v 2. prestavi. Se je pa že pojavilo pri prestavljanju iz 1. v 2. prestavo. Na splošno avto v prostem teku občasno malo potrese ali potresava (večina ljudi tega niti opazila ne bi). Med polnim pospeševanjem ni občutiti nobenega tresenja pri nobenih obratih. Avto normalno vleče in ima normalno porabo. Pri ugašanju ni občutiti kakšnih povečanih tresljajev.

Hvala.

A so ti slučajno dali gor Valeo enomasni komplet z enomasnim vztrajnikom?

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate Po okt 06, 2014 1:21 pm

Dogovorjena je bila le menjava sklopke, tudi cena (450€) za menjavo sklopke in termostata (delo in material) ne pokrije vztrajnika.
Slika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po okt 06, 2014 1:43 pm

Mate je napisal/-a:Dogovorjena je bila le menjava sklopke, tudi cena (450€) za menjavo sklopke in termostata (delo in material) ne pokrije vztrajnika.

Se opravičujem, ampak če so menjali samo sklopko pa termostat so te fino olupili.

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate Po okt 06, 2014 8:18 pm

Hvala za informacijo. Nisem preverjal različnih cen, ker nisem imel časa. Je pa vseeno občutno ceneje od uradnega servisa. Kakšno mnenje o sami napaki?
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate Po jan 26, 2015 9:03 pm

Malo obujam tole temo, da jo bo opazil še kdo. Problem ostaja, sem pa ugotovil še naslednje:
- avto potrese, ko sta hitrost menjalnika in motorja že skoraj enaka, recimo zadnjo tretjino aktivnega hoda sklopke
- po daljši vožnji, ko je avto dobro ogret, potresavanja ni
- ko je mrzel, je potresavanje bolj občutno, še toliko bolj, če bi želel speljat v klanec

Prosim za pomoč pri iskanju problema. Z mehanikom sem že govoril, a ne ve, kaj bi bilo. Podiralo se ni še nič. Sem pa našel, da so imeli podobne probleme določeni BMWji, pa tudi drugi avtomobili, a nikjer ni enolične rešitve. Hvala!

Mate je napisal/-a:Pozdravljeni,

Kaj bi lahko bil vzrok opisanih težav (sklopka, vztrajnik, naključno kaj tretjega)? Kakšen je lahko nadaljnji razvoj te hibe? Ali ima lahko to tresenje negativne učinke na ostale dele (motor, menjalnik)? Problem je, da sem trenutno in bom še dva meseca v Nemčiji, kjer so servisi precej dražji.

Hvala.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 27, 2015 12:02 am

Mate je napisal/-a:... Pojavlja se ob relativno hitrem speljevanju v nizkih obratih (1000-1100) s precej plina.

Vztrajnik in citat (kot vzrok)

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate To jan 27, 2015 6:59 pm

Navkljub naslednjim dejstvom:
- ko se avto dobro ogreje, potresavanja ni več
- ko avto prižgem ali ugasnem v prostem teku brez tiščanja pedala sklopke ni slišati nobenega posebnega zvoka iz motornega prostora
- če pohodim plin iz prostega teka naprej ne potrese
- ne trese niti ob polnem plinu na kateremkoli območju obratov?
Slika

TOMAA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMAA So feb 07, 2015 8:41 pm

Pelji ga nazaj k mehaniku in naj ti kot reklamacijo razdre še enkrat narazan in naj pregleda ostravnik in lamelo .
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov