Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: ekspresna poraba hladilne tekočine

Napisal/-a Firediver So feb 07, 2015 6:39 am

Jaz sem ravno pred kratkim imel tak problem pri C4 1.6HDI, puščalo pa je pri toplotnem izmenjevalcu. Dela je kar nekaj, da sevse preišče in do lokacije napake pride, tesnili sta pa dve gumijasti - strošek zamenjave samih tesnil nič v primerjavi s količino dela.

Kolikor sem bral, je še veliko drugih kritičnih točk, da hladilna spušča in tudi "smetana" na pokrovčku v teh hladnih dneh še ne pomeni, da je glava hin.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Deathrow
Nov uporabnik

Napisal/-a Deathrow So feb 07, 2015 4:03 pm

Tukaj lepim slike od raztezne posode, ki ima neko rjavo usedlino, je lahko to olje?
Ko sem dodajal plin, se v raztezni posodi ni nič kaj videlo, da bi se pojavljali mehurčki.

Slika

Slika

Slika

Deathrow
Nov uporabnik

Napisal/-a Deathrow Ne feb 08, 2015 10:43 am

Če bi bilo olje, bi potem plavalo v posodi, kolikor je meni znano:)

Nejc90
Nov uporabnik

Napisal/-a Nejc90 Ne feb 08, 2015 11:40 am

Najprej zamenjajte hladilno tekočino, potem pa spremljajte če se bo kaj spreminjalo...
Tisto na pokrovčku pa je vrjetno zaradi kratkih razdalj...

Deathrow
Nov uporabnik

Napisal/-a Deathrow Ne feb 08, 2015 12:17 pm

Bi bilo smotrno zamenjat tekočino po malo več kot dve leti starem avtu?
Hm, ne vem, če delam kratke razdalje, na dan naredim 80km po magistralni cesti.

Deathrow
Nov uporabnik

Napisal/-a Deathrow To feb 10, 2015 7:27 pm

Danes sem bil na pooblaščenem citroen servisu in so mi naredili test testnosti motorja in baje je vse ok.

Sicer nisem bil poleg, ko so, če so, opravili test, sem še vedno v dvomih glede testa, ker nekako ne verjamem, da je normalno, da avto "pije" hladilno tekočino.

Po njihovih besedah je to baje normalno, da spije na prevoženih 10kkm 2 dcl hladilne, torej od maximuma do minimuma.

Na to izginjanje tekočine sem jih opozoril mesec dni pred iztekom garancije. Sedaj je 3 mesece po izteku garancije in sem jim rekel, da se bo to moralo popraviti še pod garancijo, ker mi tega izginjanja tekočine niso odpravili v času garancije. Na vse kriplje so se začeli braniti, češ, da je to normalno in da tedaj ni blo nekih sledi itd...

Kakorkoli, če bo sedaj kaj narobe, kljub njihovemu zagotavljanju, da je z motorjem vse ok, sem pripravljen poklicati Citroen Slovenija in jim obrazložiti primer.

Ima še kdo takšen avto s takšnim motorjem?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 10, 2015 9:44 pm

Da motor požre nekaj olja je normalno,hladilna tekočina pa ne sme izginjat in če imaš ti nalog za izginjanje le te odprt še v garanciji imaš na opravljeno storitev še vedno garancijo in morjo to zrihtat gratis kakor vejo in znajo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 11, 2015 12:44 am

X2

Off:
Če sedaj pozimi toliko vode spije, kaj bo šele poleti, ko bo vroče - kamela? :)
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Deathrow
Nov uporabnik

Napisal/-a Deathrow Sr feb 11, 2015 8:11 am

Mislim, da bo potrebno iti še na drug servis in povprašati o tej zadevi. Glede smetane na oljnem zamašku pa mi je zagotovil, da je to kondenz in da je normalno.

Test bom opravil še nekje privat, ko bom poleg in bom videl zadeve. Če ne pa pokličem na Citroen Slovenija. Mislim, da jim ni ravno v interesu, da pridejo na slab glas...

Ta servis, na katerem sem pa bil pa zgleda, da želijo priti na slab glas. Ne bom ga imenoval, je pa v Mariboru. Lahko si mislite, kateri.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov