Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Problem z ročno zavoro

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 15, 2015 5:45 pm

Nisi prebral,ne? Ti je morda angleščina problem?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Ne feb 15, 2015 5:48 pm

čare je napisal/-a:Fan ta avto ma ročno na diske.Bobnov v disku ni!

Komarček kok zob imaš "mrtvih" preden začne grabit in kakšen je takrat občutek na ročki?? Prazen al se čuti da nekaj vleče?

Grabit mi začne po filingu nekje na polovici. Je pa situacija občutno slabša odkar sem dobil avto nazaj iz servisa zaradi reklamacije zavor. Skratka h temu mehaniku hodim samo še zaradi te reklamacije drugače me ne bo videl več. Govori mi pa, da je zavorna glava lahko zanič. To da se naštela zajlo pa sploh neve, da obstaja.

Sem pa pred 8 meseci menjal spredaj nove ate diske ter ploščice ter zadaj textar diske ter ate ploščice, ker za zadnje ni bilo ate diskov. Prednje diske mi je menjal v okviru garnancije ker mi je pokrivljene dal, ni pa zamenjal ploščic, ker naj bi bile kot nove. Zadaj pa je disk popolnoma že zarjavel ter izgleda kot bi ga imel vsaj 5 let. Ročna pa prime še pol manj kot prej. Imam nensposobnega mehanika, ko se ga bom znebil.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 15, 2015 5:53 pm

Komarček je napisal/-a:
Zadaj pa je disk popolnoma že zarjavel ter izgleda kot bi ga imel vsaj 5 let. Ročna pa prime še pol manj kot prej. Imam nensposobnega mehanika, ko se ga bom znebil.

Sta oba diska rjava ali le eden?

Torej, problem je ali v zajli ali pa v vodilih čeljusti....ali pa v obojem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 15, 2015 5:55 pm

Grabit ti začne ko ti pač začne...Ok,pa ti potem ko zategneš do konca drži zavora al bi se lahko avto še vedno premikal?

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Ne feb 15, 2015 6:04 pm

Ko zategnem skoraj do konca se ne premika več. Rijasta diska sta pa obadva.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 15, 2015 6:09 pm

No, problem je tudi v vodilih čeljusti in vodilih ploščic. Najprej bo treba čeljusti podret, spucat in namazat vodila in preverit delovanje zajle (če obe zajli laufata brez zatikanja je ok, če se katera ali pa obe zatikata, jih bo treba menjat). Kak se ve, da so vodila zaštekala? Zato, ker če bi bil problem samo v zajli, diska ne bi bila rjava, ker bi nožna bremza na zadnjih diskih delovala normalno in ne bi diska imela časa rjavet.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 15, 2015 6:21 pm

Jaz bi najprej pogledal,če so vzvodi na omejevalcih in kok je ročka visoka in kolk je mrtvega hoda.Če so vzvodi tam kjer morajo bit bi šel štelat zajlo,seveda če bi bila ročka visoka (na petih zobeh bi moral avto stat na klancu).Trijo adijo ,komarček lahko vidi da so diski rjavi po pestu in ne po površini kjer grabijo pločice.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 15, 2015 7:23 pm

Mah, dvomim, da so na pestih rjavi, ker kulk sem vidu textarja, so bili vsi barvani s sivo barvo.Tak da dvomim, da bi v 8 mesecih to zarjavelo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 15, 2015 8:08 pm

Maš pofarbane in nepofrbane.Euroton nepofarbanih sploh nima,kje pa so oni kupovali in kaj pa pitaj boga.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Ne feb 15, 2015 8:11 pm

Ok na tejle sliki je bil avtomobil res po pranju in je avto mi nekaj časa stal tako, da po površini nisto tako rijasti. Ni pa situacija dosti boljša. Tudi na površini so taki milimetrski risi na disku tako, da nekaj res ne štima.

Kot sem pa rekel sem imel avtomobil pred cca 14 dni na servisu zaradi reklamacije pa mi je mehanik rekel, da je tudi zadnje diske snel doli ter vse še enkrat očistil. Od takrat naprej mi pa zadeva še pol manj grabi koj prej. Nekaj je moral zajebati.

http://shrani.najdi.si/?47/hi/3KvX5QwI/ ... 172801.jpg

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po feb 16, 2015 11:40 am

Textar ima navadno serijo (niso zaščiteni) in PRO serijo diskov, ki pa imajo gor srebrni (sivi) zaščitni sloj.
ATE ima pa samo diske z zaščitnim slojem.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 16, 2015 6:51 pm

Komarček je napisal/-a:Ok na tejle sliki je bil avtomobil res po pranju in je avto mi nekaj časa stal tako, da po površini nisto tako rijasti. Ni pa situacija dosti boljša. Tudi na površini so taki milimetrski risi na disku tako, da nekaj res ne štima.

Kot sem pa rekel sem imel avtomobil pred cca 14 dni na servisu zaradi reklamacije pa mi je mehanik rekel, da je tudi zadnje diske snel doli ter vse še enkrat očistil. Od takrat naprej mi pa zadeva še pol manj grabi koj prej. Nekaj je moral zajebati.

Komarček je napisal/-a:Ok na tejle sliki je bil avtomobil res po pranju in je avto mi nekaj časa stal tako, da po površini nisto tako rijasti. Ni pa situacija dosti boljša. Tudi na površini so taki milimetrski risi na disku tako, da nekaj res ne štima.

Brez skrbi...je zajebal, tu ni dvoma. Ma goni ga u qrac. Zmen se s Fan-om, pa ti bo stvar pregledal in uredil.

hippo je napisal/-a:Textar ima navadno serijo (niso zaščiteni) in PRO serijo diskov, ki pa imajo gor srebrni (sivi) zaščitni sloj.
ATE ima pa samo diske z zaščitnim slojem.

hja,...v lokalni štacuni navadnih textarjev niti ne prodajajo...pravijo pa, da se jih da dobit, samo je zelo majhna razlika v ceni, tko da se ne splača...

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po feb 16, 2015 7:30 pm

Jaz sem imel problem z ročno. Ravno par mesecev nazaj na tehničnem potrdil da je to to.
Na ravnini ni bilo problem, na kakšnem bregu pa bilo treba zategnit do konca. Na tehničnem mu ni prijelo in gremo na servis, menjava zajle je bila potrebna. Potem je prijelo kot je treba in pošteno zagrabi sedaj :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov