Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vijolcni1975
Nov uporabnik

megane grandtour-piskanje pri vžigu

Napisal/-a vijolcni1975 Po feb 16, 2015 7:36 am

zdravo.ker ste mi že nekajkrat pomagali,se zopet obračam na vas.problem pa je sledeči:

Moj problem je, da ko prižgem avto (običajno ga vžgem tako ,da mam sklopko stisnjeno) mi v mašini nekaj zapiska.ko pritisnem na gas,se to piskanje sliši nekaj sekund,ko pa se motor segreje,to piskanje preneha.piskanje se sliši samo takrat,ko stisnem sklopko,ko pa jo spustim,pa piskanje preneha.imam pa megana grandtoura,letnik 2005,1,6 16V motor,bencinar.naj samo še to napišem,da avta ne rabim dosti,včasih stoji tudi po dva tedna,da ga ne vžigam.

sem bil na servisu,pa so mi nekaj razlagali v smeri,da naj bi bil hin neki ležaj.zdaj pa me zanima vašo mišljenje,ker ne zaupam preveč v servise(imam kar nekaj negativnih izkušenj z njimi) in tudi denarja nimam tolko,da bi ga metal stran.ne mečem zdaj vse servise v isti koš,ampak vseeno.

zanima me tudi strošek popravila,ker bi rad to čimprej popravil,ker mi gre to piskanje že pošteno na živce in nebi htel,da zjebem še kaj drugega razen tega ležaja.

že vnaprej se vam zahvaljujem za pozitivne odgovore.hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: megane grandtour-piskanje pri vžigu

Napisal/-a Fan Po feb 16, 2015 8:58 am

Po opisu napake, bi lahko glasove spuščal potisni ležaj. Res pa je, da za 100% diagnozo bi moral zvok slišati.
Strošek menjave? Različno od delavnice do delavnice, pametno je prej preveriti, kakor tudi kaj vam bodo vgradili. Koliko KM ima vozilo prevoženih? Ko je menjalnik demontiran, je pametno preveriti v kakšnem stanju je sklopka in njeni sestavni deli, ter jih v koliko se slabi, tudi menjati. Kratkoročno strošek poveča, dolgoročno pa zniža.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 Po feb 16, 2015 10:01 am

Fan je napisal/-a:Po opisu napake, bi lahko glasove spuščal potisni ležaj. Res pa je, da za 100% diagnozo bi moral zvok slišati.
Strošek menjave? Različno od delavnice do delavnice, pametno je prej preveriti, kakor tudi kaj vam bodo vgradili. Koliko KM ima vozilo prevoženih? Ko je menjalnik demontiran, je pametno preveriti v kakšnem stanju je sklopka in njeni sestavni deli, ter jih v koliko se slabi, tudi menjati. Kratkoročno strošek poveča, dolgoročno pa zniža.

FAN,najprej se ti zahvaljujem za odgovor.če ti kaj pomaga ima avto prevoženih cca 166.000 km.to tak vem,da je strošek odvisen od servisa do servisa.mene zanima vsaj približno kolko bi prišlo z materialom vred.če nebi prišlo to popravilo "malo premoženje" v evričih,te normalno,da bi dal takoj popravit,ker boljše da dam zdaj par sto evričev,kot pa,da se še nekaj tisoč kilometrov vozim,potem pa plačam tisočaka,ko bo vse hin.to je moje mnenje

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po feb 16, 2015 7:29 pm

Po pravici povedano, se ne ve točnega stroška, dokler se ne sname menjalnik, seveda, če je okvarjen potisni ležaj.
Osebno se bi zapeljal do lokalnega mehanika/mojstra/popoldanca ( vseeno katere znamke popravlja ) in ga prosil, če mi pove kaj povzroča neprijetne zvoke. Zvok okvarjenega potisnega ležaja bo v vsaki delavnici takoj prepoznan. Lahko da ni ležaj in zvoke povzroča tretja stvar. Torej, ko se ve, kaj je okvarjeno, kaj bo potrebno popravljati/menjati ....................... od tu naprej, se da govoriti resno o strošku.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 Po feb 16, 2015 7:39 pm

ok,dogovorjeno FAN.ko dobim odgovor na svoje vprašanje,ti sporočim .hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Po feb 16, 2015 8:56 pm

Pri meni je bil kriv potisni ležaj, ampak je bilo ravno kontra...ko si stisnil sklopko je nehalo cviliti in ko si spustil se je pa oglašal dokler se ni segrel.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 Pe feb 20, 2015 9:17 am

zdravo.sem posnel video na telefon in se sliši kak piska,ko vžgem avto.samo zdaj imam problem,da,ko hočem naložiti videoposnetek,se mi pri 5% zapre program in mi napiše,da TA SPLETNA STRAN NE OBSTAJA. :? če mogoče kdo ve,kaj je vzrok tega in kako se lahko najlažje naloži videoposnetek.hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov