Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Renault clio - Lucka za grelne svecke

Napisal/-a scoop Ne feb 22, 2015 7:25 am

R. clio 1.5. dci, letnik 2005,... Tista lucka za grelne svecke, spirala, mi vedno sveti,... Pred kratkim sem naredil servis in sem pozabil to omenit,... Je pa situacija taksna,... Kadar stisnem kuplingo da bi saltal, tist moment ko je stopalka na dnu, lucka ne sveti (ugasne),... Kadar presaltam in spustim kuplingo, spet naprej sveti,... Je to kaksen znak za kaj vecjega ali mogoce kaksen kontakt, varovalka?... Vem, pejt do mehanika, prikljuci na tester, bo takoj videl,... Bom,... Ampak preden to naredim, tle sprasujem, ce je to mogoce kaj znanega,... Hvala
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Renault clio - Lucka za grelne svecke

Napisal/-a Fan Ne feb 22, 2015 11:38 am

Imate pa hudega mehanika, da ni opazil opozorilne lučke, ko je naredil servis na vozilu :)

Lučka lahko posveti zaradi miljon stvari, torej najprej tester .................. nato pa naprej
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Ne feb 22, 2015 11:48 am

Ne sveti vedno,... Jst mu pa tudi nisem povedal,... Danes sem se vozil naokoli po trgovincah,... In ni svetila,... Jutri bo lahko svetila cel dan,... :-D Servis je bil pa osvnovni,... Filtri, olje, ter dodatno diski in ploscice,... :-D

P.S. Vem da sem prej napisal vedno,... Ampak ce recimo sveti 5 dni v tednu, je to zame vedno,... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 22, 2015 11:52 am

Drugače bo po vsej verjetnosti tester napisal napako mislim, da P0225. Jaz sem pri kangooju 1.5dci odklopil pedal za plin malo pošprical konektor, priklopil nazaj, pobrisal napako in trenutne po 1 mesecu še vedno deluje bp.

ps.: kolikor vem, teli avti nimajo opozorilne lučke za pregorelo grelno svečko
Lp

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Ne feb 22, 2015 12:02 pm

No sej,... Najprej sem tudi sam pomislil na kaksen konektor ali pa kaj podobnega,... Ampak sem tle vprasal, da preverim ce je kaj znanega,... Ker lucka izmenicno iugasa in se priziga kadar pritisnem kuplingo,... Vcasih reagira tudi na gas,... Ce nogo popolnoma umaknem dol iz gasa tudi velikokrat ugasne,...
Peugeot 407, 2.0 HDI
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov