Imam problem pri moji Cordobi 1.6 CLX letnik '96. Avto ima prevoženih 236.000 km.
Problem je naslednji: pri hitrostih, kot so 90 km/h in višje, mi začne volanski obroč močno tresti. Gume so centrirane, pojavlja pa se tako pri zimskih kot pri letnih pa so na različnih platiščih. Opazil sem tudi, da se avto in volan streseta tudi ko pritisnem na zavoro, ali spustim plin, da začne motor zavirati sam. Pri zaviranju z motorjem sem danes tudi opazil, da je nekaj začelo rahlo pokati, podoben zvok, kot da bi imelo podvozje nekaj zračnosti. Pri nižjih hitrostih mi avto trese podobno, kot da bi imel "jajčasto" zadnje levo kolo.
Opazil sem tudi, da se pri vzvratni vožnji, ob pritisku na zavoro, občuti enako kot da bi oboje prednjih koles zamaknilo za centimeter ali dva naprej. Pri polno zavitem volanu, v katero koli smer, pa se sliši kot da bi nekdo pobrusil skupaj dva večja kamna (vem, da je primerjava smešna ampak se res tako sliši). Za slednjo težavo sumim, da so pri koncu polosi.
Zanima me, ali so za tovrstno tresenje lahko krivi diski ali kaj drugega? Zanima me tudi, če je možno da mi celotno (točnega izraza ne vem), kolo + amortizer + vzmet zamakne naprej?
Upam, da mi lahko pomagate

Hvala za odgovore!