Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Nikasil obnova al cilindra

Napisal/-a aklan86 Če feb 07, 2013 1:10 pm

Zdravo,

zanima me, kje v SLO obnavljajo aluminjaste cilindre z nikasilom in koliko je kaj cena. Konkretno rabim za motorno žag0, ker mi je 300€ preveč za cilinder+bat. Raje kupim novo žago.

Če se da v 03 regiji super, drugače pa tudi ni problema.

Hvala
Slika

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Re: Nikasil obnova al cilindra

Napisal/-a divjak888 Če feb 07, 2013 1:41 pm

to sem tudi jaz preizkal, a našel sem šele v trstu. obnova cilindra me je stala 200€

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če feb 07, 2013 1:59 pm

Pri nas kvalitetne obnove neboš našel. Sicer nekateri so devali v TAM vendar se je po 2tednih odluščil. kakovostno je takoj za mejo v trstu cene od 180€ naprej!!

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če feb 07, 2013 10:29 pm

aha. potem za 100€ mi ne bo noben naredil? škoda.
Slika

Fr3nky
Nov uporabnik

Napisal/-a Fr3nky Ne feb 01, 2015 1:28 pm

Slišal sem da so to včasih delali v TOMOS-u. Oziroma neki mojstri ki so tam delali, da je bilo zelo kvalitetno, pa da je koštalo 80€.

Ne ve pa nihče za nikakršen kontakt ali kaj več o temu?

Konkreteno se gre za KTM, cilinder nov je 580€.

Kontakt v TRST-u?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 01, 2015 1:48 pm

Vprašaj na www.starodobnik.net Če kje, potem imajo tam italijanski kontakt.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To feb 10, 2015 1:21 am

Irt Andrej bo rešil vaše makaronarske ideje. Se je nekaj časa nazaj obnavljal tomos e90 cilinder prek njega. Da nebo komu kakšna puša po glavi hodila. Obnova cilindra z nikasilom in honanje na pravo dimenzijo s priloženim batom..120€
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To feb 10, 2015 6:46 am

jaz sem pred leti to delal na gsxr motorju in sem najdu možakarja v litiji za savo, ima neko firmo k nanašajo nikesil na cilindre za motorne žage. priblem pri njemu je bil da on lahko naredi majhne premere odptrin, ko je poskusil mojega je skuru napajalnik. zdej če je nabavu kaj močnejšega v teh letih nevem. je pa potem ko sva nekako naredila, bil problem nikesilj pohonati, na lpp v lj niso mogli, to težavo je rešil hardcrom rendolič iz naklega. vendar je zaradi pretanke stene in deformacije cilindra ponovno ''našel'' alu.

nato sem zvedu za majstra v vnanjih goricah pred železniskem prehodu levo v ulco notr. tam je majster ki dela puše za visoko vrteče zadeve. meni je takrat ustavil dve karbidni (ali pa karbitnooksidni) puši in moped še danes po 20k km veselo deluje kot prvi dan. nobenega upada moči ali pitja olja. naredi pa vse on, pušo, zapreša, pohona,....
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Mickey123
Nov uporabnik

Napisal/-a Mickey123 Pe mar 06, 2015 6:36 am

pocesnkII je napisal/-a:jaz sem pred leti to delal na gsxr motorju in sem najdu možakarja v litiji za savo, ima neko firmo k nanašajo nikesil na cilindre za motorne žage. priblem pri njemu je bil da on lahko naredi majhne premere odptrin, ko je poskusil mojega je skuru napajalnik. zdej če je nabavu kaj močnejšega v teh letih nevem. je pa potem ko sva nekako naredila, bil problem nikesilj pohonati, na lpp v lj niso mogli, to težavo je rešil hardcrom rendolič iz naklega. vendar je zaradi pretanke stene in deformacije cilindra ponovno ''našel'' alu.

nato sem zvedu za majstra v vnanjih goricah pred železniskem prehodu levo v ulco notr. tam je majster ki dela puše za visoko vrteče zadeve. meni je takrat ustavil dve karbidni (ali pa karbitnooksidni) puši in moped še danes po 20k km veselo deluje kot prvi dan. nobenega upada moči ali pitja olja. naredi pa vse on, pušo, zapreša, pohona,....

A maš mogoče kakšno kontaktno tel. številko?
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov