Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Kako odpreti sprednji pokrov motorja brez poškod

Napisal/-a blaz2013 To mar 24, 2015 3:08 pm

nebivedu je napisal/-a:Ja, s sosedi je križ. Jih moraš, takoj ko se priseliš, naučit odnosov, da kasneje nimaš problemov.
Sam lahko blokiram ulico, pa bodo prišli pozvonit in prosit, če lahko avto umaknem. Če to sosed naredi, bo dobil kak kamen ali kaj hujšega v šipo.

Aha torej sosed je kulturen in pozvoni, ti pa ne pozvonis ampak kr kamen v sipo ali kaj podobnega.

Lahko si vesel da se nisi naletel na koga ki je borec, ker bi zaradi taksne neumne poteze koncal v bolnisnici. Sam bi sicer poklical policijo, ker si ne bi zelel tozbe in prekrska, ce bi pa naletel na kaksnega mojega kolega iz kluba ki se ne zna ravno nazaj drzat, pa verjetno ne bi kamna nikoli vec v roko prijel, ker gane bi mogel.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To mar 24, 2015 3:13 pm

Pa v bistvu za vsako rit palca raste tko da zna tud @nebivedu enkrat naletet na tapravga soseda.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To mar 24, 2015 3:28 pm

Tako kot ti druge spoštuješ tako drugi tebe in kdor išče ta najde. Jaz sem treniral 8 let kontaktne športe in se nisem niti enkrat v življenju stepel in se tudi nikoli ne bom, razen če bi me slučajno kdaj kdo napadel. Včasih je bolje kaj preslišati in si misliti svoje in iti dalje. Škoda časa in energije. Če se pa nekdo dobro počuti ko je aroganten in agresiven pa tudi dobro če mu tako ustreza ampak slej ko prej bo naletel na sebi enakega.

Kdor je normalen se da vse zmenit, kdor pa išče neke napake pri drugih, sosedih itd. pa jih bo vedno našel, saj nihče ni popoln. Jaz sem včasih živel v manjšem kraju nekje 20 let v hiši in niti enkrat nisem imel z enim sosedom spora in še dandanes je vzdušje super ko pridem tja. Včasih je treba kaj odpustit in preslišat. Vsak ima svoje muhe, ampak ko pa nekdo začne uničevati tujo lastnino to je pa višek egoizma.

Jaz bi tudi lahko ta avto sam prevrnil če bi hotel, pa zakaj bi? Tudi sam ne bi želel da mi kdo poškoduje avta in isto se držim za tujo lastnino. Mogoče je kakšen možakar mislil da to parkirno mesto nihče ne uporablja ali pa kakorkoli druga. Da bi npr. napadel lastnika ali mu poškodoval avto mi pa na kraj pameti ne pride.
Takšne agresivne ljudi bi dal jaz za en teden v kak športni klub borilnih veščin, bi ven prišli ubogljivi kot mladi psički. :lol:

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To mar 24, 2015 4:37 pm

No kot sem napisal, ta sosed oz starejši gospod je dejansko z uničevanjem tuje lastnine ustrahoval vse prebivalce v ulici, da nihče razen njega in zadnjega soseda ni parkiral na tistem mestu.
To se mi pač ni zdelo normalno in tudi verjel nisem, da res to počne ko so me opozorili na to. Ko pa sem ga dejansko zagledal, ko je hotel z palco zamahniti po avtu mi je pa seveda prekipelo. Komu nebi?
Tudi cilj je bil dosežen, ker se sedaj tudi ostali prebivalci ulice upajo parkirati tam, je pa res da temu človeku nekaj manjka v glavi saj vedno ko grem mimo tiste hiše sedi pri oknu in gleda na ulico/parkirišče. In skoraj vsakič ko kdo parkira tam pride ven in te grdo gleda. Vendar so se ga ljudje zgleda navadili ignorirat, avte pa je po tistem srečanju tudi nehal uničevat. Mogoče je pomislil na to kako bi bilo njemu, da bi se nekdo tudi na njegov/od njegove hčere avto spravil.

In ja se strinjam odnose z sosedi je treba imeti dobre saj nikoli neveš kdaj ti to prav pride. Je pa res, da je včasih to težko.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če mar 26, 2015 12:48 am

Hmmm... moderator pa pretepač. Kako lahko potem tak človek dela red na forumu?
Torej če ti zapreš ulico so ljudje okoli tebe lepo vzgojeni in kulturni in ne delajo škode drugim in te lepo prosijo.... sam pa nevzgojen in samo čakaš kje bi se lahko na nekoga spravil in mu povzročal čim več škode?

Kako slabo morajo biti tvoji oroci vzgojeni ko si pa že sam bolj slabo vzgojen.

Uporabniški avatar
Zed
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Zed Če mar 26, 2015 6:27 am

...hehe dečki, mislim, da ste post od ''nebivedu'' mal narobe razumel :) ...jaz sem zastopil, da ima on pošlihtano to pri sosedih, drugim sosedom pa bi ostali sosedi vrgli kamen ali kaj hujšega v šipo. Mislm, da ste se mal prehmal zapel za post, pa malo površno prebrali :D
There He Stands In Flame

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 26, 2015 7:11 am

blaz2013 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ja, s sosedi je križ. Jih moraš, takoj ko se priseliš, naučit odnosov, da kasneje nimaš problemov.
Sam lahko blokiram ulico, pa bodo prišli pozvonit in prosit, če lahko avto umaknem. Če to sosed naredi, bo dobil kak kamen ali kaj hujšega v šipo.

Aha torej sosed je kulturen in pozvoni, ti pa ne pozvonis ampak kr kamen v sipo ali kaj podobnega.

Ne od mene, od ostalih sosedov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če mar 26, 2015 7:13 am

Zed je napisal/-a:...hehe dečki, mislim, da ste post od ''nebivedu'' mal narobe razumel :) ...jaz sem zastopil, da ima on pošlihtano to pri sosedih, drugim sosedom pa bi ostali sosedi vrgli kamen ali kaj hujšega v šipo. Mislm, da ste se mal prehmal zapel za post, pa malo površno prebrali :D

Tako je. Z mano se kulturno pogovarjajo, z vsemi ostalimi se pa kregajo. Pa sem sam priseljen tja, ostali so pa skupaj že od malih nog.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 26, 2015 7:18 am

čare je napisal/-a:Pa v bistvu za vsako rit palca raste tko da zna tud @nebivedu enkrat naletet na tapravga soseda.

V bistvu ne...@nebivedu ni pretepač (vsaj kulk je meni znano), ampak se spomnem, da je pred leti pisal na forumu, kako je sosede naučil kozjih molitvic, ko so mu bušili gume.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če mar 26, 2015 7:19 am

Jap, če ti oni eno, ti njim vse 4. Pol se pa hitro spametujejo, ker vidjo, da to njim tudi nosi visoke stroške.

ribko
Novinec

Napisal/-a ribko Če mar 26, 2015 10:18 am

Pri nas se tut podobne stvari dogajajo pred blokom. Mamo v eni ulici dva bloka in če prideš po 10 uri domov nimam nikjer za parkirat pred svojim blokom, ki je na koncu ulice zato moram parkirati pred sosednjim blokom in tam je en stari tak nesramen in vedno povzroči neko škodo na avtomobilu. Prvo mi je izginila zadnja tablica, naslednjič je bil avto z ključem porisan, kolegu iz mojega bloka so prejšnji avto z bremz oljem polil, zdej tega passata so mu pa celo desno stran s ključem porisal do čistega pleha od sprednjega do zadnjega blatnika. Pri mojem bloku pa sem enkrat parkiral kjer bi mogla biti ketna potegnjena in se ketna dol sname ko se odvažajo smeti in je nekdo ni dal nazaj gor pa ko sem parkiral sem zapeljal malo cez stebričke, to je bilo ob 1 zjutri ob pol 6 ko pa grem na šiht je bila pa ketna že potegnjena čez moj blatnik... isti čas sem prišel domov in zjutri odšel ko so mi tablico ukradli.

Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 26, 2015 10:26 am

ribko je napisal/-a:Pri nas se tut podobne stvari dogajajo pred blokom. Mamo v eni ulici dva bloka in če prideš po 10 uri domov nimam nikjer za parkirat pred svojim blokom, ki je na koncu ulice zato moram parkirati pred sosednjim blokom in tam je en stari tak nesramen in vedno povzroči neko škodo na avtomobilu. Prvo mi je izginila zadnja tablica, naslednjič je bil avto z ključem porisan, kolegu iz mojega bloka so prejšnji avto z bremz oljem polil, zdej tega passata so mu pa celo desno stran s ključem porisal do čistega pleha od sprednjega do zadnjega blatnika. Pri mojem bloku pa sem enkrat parkiral kjer bi mogla biti ketna potegnjena in se ketna dol sname ko se odvažajo smeti in je nekdo ni dal nazaj gor pa ko sem parkiral sem zapeljal malo cez stebričke, to je bilo ob 1 zjutri ob pol 6 ko pa grem na šiht je bila pa ketna že potegnjena čez moj blatnik... isti čas sem prišel domov in zjutri odšel ko so mi tablico ukradli.

Slika

Tazga bi samo 2x okol kepe, seveda naskrivaj

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če mar 26, 2015 10:43 am

Da se vrnemo k temi...

Rok se je že zdavnaj iztekel. Se je zadeva premaknila z mrtve točke ali še vedno občuduješ tuje vozilo na svojem parkingu?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

igork
Nov uporabnik

Napisal/-a igork Pe mar 27, 2015 7:43 am

Tudi mene zanima kakšen je bil razplet,...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov