Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dkrajnc24
Nov uporabnik

Re: Vw passat - velik servis

Napisal/-a dkrajnc24 To apr 07, 2015 7:28 am

Je tako, hvala hvala

sem pa doživel šok.. kličem na porsche lj, kjer sem avto kupil in želim naročit na servis..povem številko šasije in mi povedo, da imam velik servis oziroma menjava zob.jermena pri 210 tisoč zaveden oziroma leta 2017.. ali je to možno ? zdaj pa ne vem več kaj je prav ?
hvala

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita To apr 07, 2015 7:35 am

Ha, zdaj pa pride ista "težava" kot pri meni. Sam imam Passata 2.0. l 2011 in ko sem jih ob nakupu avtomobila povprašal kdaj je predviden veliki servis, so mi rekli leta 2019 oz pri 210k kilometrov. Se pravi je interval pri 8-ih letih. Kasneje pa sem kupoval nekaj rezervnih delov in jih za vsak slučaj še enkrat povprašal in doživel presenečenje. Uvoznik naj bi priporočal menjavo pri 210k kilometrov ali 5 let. :shock: Sem pogledal tudi v servisno knjigo a je le-ta v italjanščini. Edino kar sem razbral so predvideni kilometri (210k) nič pa ne piše o časovnem intervalu. Tako, da tudi sam iščem pravilen odgovor.

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 To apr 07, 2015 7:38 am

Ja jaz sem tega svojega mehanika vprašal k je včasih delala pri eni vw avtohiši in je rekel, da za ta motor treba menjat pri petih letih ane. Nič pa sicer ni rekel na koliko tisoč km menjava ampak samo pet do šest let menjava
In zdaj mi enostavno ni več ničesar jasno in kaj naj naredim, nimam pojma

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 To apr 07, 2015 7:58 am

Vrtam naprej in kličem drugi porsche, tokrat mb... gospod mi pove, brez da mu povem št.šasije ( samo ti motorja), da je časovna omejitev pri menjavi jermena od 180 tisoč do 210 tisoč.. potem pa mi dodatno pove, da je časovna omejitev od pet do šest let.. pa zdaj pa mi vi povejte, ali smo v isti državi pri istih vw ali kaj se dogaja ? pheh

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com To apr 07, 2015 8:06 am

menjaj pri 5ih letih; boš mirneje spal ;)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To apr 07, 2015 8:20 am

aquariumwild je napisal/-a:pred 1 mesecem sem delal veliki servis na alhambri 1.9 tdi 115km pri 270.000 km.
sem se tudi zanimal za vse mogoče variante kako priti skozi najceneje.

potrebno je bilo menjati 2 seta jermenov (zobati jermen z šponarji, mikrojermen, vodna pumpa, olje, filtri....).

Če bi vse skupaj sam nabavil bi me oba seta prišla okoli 350 eur + najcenejša menjava pri mehaniku (125eur na račun)+ olje in komplet filtri (100 eur). Vendar me ta varianta ni zanimala preveč, ker če bi kaj vsekalo se potem ne bi mogli zmenit ali je material kriv ali mehanik.

Zato sem se odločil, da vse skupaj dam na neuradni servis (dobra mehanična delavnica) in me je vse skupaj prišlo 580 eur, kar je za 50 eur več kot prva varianta in seveda garancija.

Na mojo željo bi mi lahko vgradili tudi manj kakovostne dele, vendar je garancija max.50.000 km.

Skratka za 50 eur več, sem dobil kakovostno uslugo in material z garanciji. Bolje dati 50eur več kot pa da ti vseka in imaš strošek 1000 eur +.

Takšne delikatne stvari pri avtih kot je veliki servis, zavore itd itd rajši dam malo več in imam garancijo kljub starosti avta.
Za samo menjavo olja pa filtra pa najdem nekoga, ki mi za 20eur zamenja vse.

Samo v vednost glede kvalitete materiala in kaj delajo serviserji:
SKF set zob jermena vklj. z hidr šponarjem + mikrojermen Conti + šponar INA je cca 240 eur. Boljše od tega ne moreš dobit. Pa vodna je cca 30 eur.
Filtri in olje so tam okoli 70 eur, odvisno kaj vzameš. Delo je ponavadi tam okoli 100-120 eur.

Uglavnem, serviserji leporečijo zato da ima stranka dober občutek in zato da skešira. Prihranki so lahko precej večji kot 50 eur za isti material in isto storitev...

Zato pa mehaniki nočejo delat s tujim materialom, ker ne morejo potem 2x lupit stranke.
Ne mi zamerit, taka je realnost.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To apr 07, 2015 8:32 am

Prihranit se da precej, če si tudi sam v tem fohu, če pa nimaš izkušenj, te pa lahko vsak lupi.
Za te večje in dražje servise mi tudi meni garancija na vgradnjo veliko pomeni in je res, da bi se dalo drugje ceneje naredit brez garancije. Dilema brez enostavne rešitve..mogoče je še najtežje onemu, ki ima več denarja od "reveža", ki mora itak najcenejšo rešitev vzeti, in manj denarja od "bogataša", ki rešuje vse na pooblaščencu. Sedaj pa presodi, ali je poceni rešitev dovolj dobra, da garancije ne rabiš ali pa plačaš garancijo (in možen prikriti "nateg"), da mirno spiš.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 To apr 07, 2015 8:40 am

Vse to lepo in prav ampak povejte mi samo eno... kako lahko reče ena porsche hiša tako, druga pa popolnoma drugače a ista firma oziroma znamka.

Torej ena hiša je povedala realno in pogledala po šasiji v računlanik, da mora ta jermen zdržati do 210 tisoč km oziroma leta 2017 in je povedal, da je brezveze menjavat, ker je škoda denarja...

Druga stran avtohiše, zračna razdalja 1 km..pa pove, da je obvezno treba menjat jermen na pet let ( seveda mu povedal šasijo in je kao pogledal v računalnik) ali 210 tisoč km.

Torej, popolni kaos imam in nimam pojma kaj naredit, halo.... :?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita To apr 07, 2015 8:45 am

Pooblaščeni servisi za tovrstna popravila sploh niso slaba izbira. Res je, da plačaš več, a garancija je le garancija. Spet odvisno kakšen avto imaš in koliko je star. Sam vem, da se pri recimo rednih servisih da marsikaj privarčevat, saj ne gre za znanstveno fantastiko. Zato jih tudi delam sam (po garancijskem roku).

Ko sem v enem letu 2x menjal končnike (replike), sem se super nasral, dokler nisem kupil original delov in jih zamenjal pri popoldancu. Od takrat naprej je bil mir.

So določene stvari, kjer ne moremo kompenzirati, so pa stvari, ki so enostavne in jih "nevedneži" preplačujejo. Vedno pa se najde cenejša varianta.

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 To apr 07, 2015 10:35 am

Še vedno nimam pojma kaj naredit.. samo eden človek, tam kjer sem avto kupil je povedal eno..torej še imam čas in mi ni potrebno menjavat, ker je škoda denarja

Vse ostalo kar sem poklical...od tega iste avtohiša vw, kot tudi moj osebni mehanik pa pravijo da do pet let je treba menjat... treba odvisno v kakšnem pomenu

Komu naj zdaj zaupam in kaj naj za enega hudiča naredim ?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 07, 2015 10:47 am

Pojdi k tistemu, ki si kupil avto na papir napišeta do kdaj on odgovarja, če gre kaj narobe, podpiše mu daš recimo 20eur in je mir ;)

ps.: boš videl kako bo začel stokat
Lp

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita To apr 07, 2015 10:55 am

Uvoznik priporoča 5 let. Tu tiči težava.

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 To apr 07, 2015 11:05 am

torej če uvoznik delov priporoča pet let potem se mora na pet let menjat ane ?
Ma tko se jaz ne grem, enostavno grem menjat k človeku k ima pojma o vw več k pa vsi ti na vw porschejih in mu zaupam, kot sem že povedal.. in pika, zaključena debata :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov