Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sjugovic
Nov uporabnik

Re: Ford Focus 1.6 tdci 2008 cuka

Napisal/-a sjugovic To jan 20, 2015 4:19 pm

Pozdravljen! Ne vem, če so že odgovorili pa vendar, bom vseeno opisal problem ki sem ga jaz imel.
Avto ford Focis 1.6 hdci letnik 2007, že z novejŠim motorjem. Isti problem- na štant gasu dela normalno, ko dodajaš plin (med vožnjo), nakaj časa dela o.k. nato začne cukat, pa enkrat ugasne, drugič na štant gasu samo. Enkrat, ko ti crkne, ga lahko vžgeš, drugič ne. Pa dela kar nekaj časa, pa se napaka spet pojav CUKANJE i!!! Moj avto še ni bil star 2-leti, zato sem uveljavljal garancijo- in jo tudi dobil. Po podatkih, uradnega serviserja, naj bi bil kriv VENTIL ZA URAVNAVANJE PRITISKA GORIVA V SISTEMU! Od takrat nimam več problemov s cukanjem, od tega pa je že vsaj 5-let. Ta ventil naj bi zgledal kot en vijak (cca M0-šestkotna glava, dosti kratek), pa dve podložki-široki, tesnilo in vmes vzmet!!)-vsaj kot sem uspel pogledati po priloženem uničenem deli,ki so mi ga zamenjali.
Po 8-ih letih pa mi je avto prešel v varnostno delovanje - po vsej verjetnosti EGR ventil - ZAPACAN!!??

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 20, 2015 7:51 pm

Ja, pri 1.6 jajcih sta to oba znana faila (FRP senzor in EGR ventil). Če je prešel v safe mode, je treba s testerjem pogledat.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

volbeat
Nov uporabnik

Napisal/-a volbeat Pe apr 10, 2015 6:56 pm

Sem pozabil napisat kako sem sam rešil problem s cukanjem...mogoče pa komu pride prav. Avto sem peljal k drugemu mehaniku(ne k tistemu, ki je vztrajno trdil da je za zamenjat egr ventil)....res, da je trajalo kaka 2 tedna da je odkril napako, toda sedaj avto že pol leta deluje brez problemov. Najprej je poskusil z menjavo egr, pa to ni odpravilo napake, potem ga je "blindiral", zamenjal en kabel, kjer je sumil, da pride do prekinitev napetosti...pa vse skupaj še vedno ni odpravilo cukanja. Na koncu se je izkazalo, da je bil samo slab stik pri enemu kablu do motorja...tega je fiksiral, ker se je verjetno zaradi tresljajev med vožnjo izstaknil. Tako da na koncu sem mel strošek menjave kabla, ki ga niti ne bi bilo potrebno menjati(20e), tester na fordu (20e)...oba nepotrebna stroška, pa vendarle v primerjavi s menjavo egr-a malenkost:) Mogoče drugi nimajo take "sreče" toda svetujem da se preveri tudi vsa napajanja, ki gredo do motorja...za kateri kabel točno je šlo pa ne znam povedat :) važno da zdej deluje avto normalno :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov