Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audiTDI
Nov uporabnik

Audi a4 menjalnik

Napisal/-a audiTDI Sr mar 11, 2015 4:51 pm

Lep pozdrav!
Bi mogoče kdo vedel kaj bi lahko bilo narobe pri audijovem (ročnem) menjalniku ko ga dam v 1 ali iz 1 v drugo prestavo začne "rožljati" potem ga dam nazaj v prosti tek in ko ponovim je vse ok se je pa to že večkrat zgodilo. Opazil sem tudi tresenje avtomobila ko pade hitrost v katerikoli prestavi...ker je spodnji del mašine bil precej masten (mehanik zamenjal tesnilo) je posumil na potisni ležaj vendar ga ni menjal bi mogoče kdo vedel kaj bi lahko bilo da nebi metal stran denarja za nepotrebna popravila?

p.s motor je 1.9 tdi 90km. 2000 letnik.

Pa mogoče bi še dodal da se tudi ko ga ugasnem avto čudno zatrese...upam da ni vztrajnik ? lp

hippo
Poznavalec foruma

Re: Audi a4 menjalnik

Napisal/-a hippo Če mar 12, 2015 8:47 am

Lahko so nosilci motorja/menjalnika ali pa vztrajnik.

audiTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a audiTDI Če mar 12, 2015 1:58 pm

Hvala za informacijo! Danes grem k mehaniku upam da ni vztrajnik bom pa poročal kaj je bilo. Lp

audiTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a audiTDI Če mar 12, 2015 6:57 pm

Potisni ležaj je bil kriv....treba je menjati vztrajnik sklopka ležaj. Set stane 660 € + 100 € za mehanika. Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če mar 12, 2015 8:47 pm

Za material kontaktirajte uporabnika @hippo,
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

audiTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a audiTDI Pe mar 13, 2015 7:08 am

Ok. Hvala za info. Zanima me če je možno da se recimo zamenja samo potisni ležaj in tista "lamela" da bi bilo ok ? Ker mi je mehanik rekel da se ponavadi menja vse ? Se splača menjati samo te dve stvari ? A je bolj pametno vse kompletno menjati z vztrajnikom vred? Lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe mar 13, 2015 7:59 am

audiTDI je napisal/-a:Ok. Hvala za info. Zanima me če je možno da se recimo zamenja samo potisni ležaj in tista "lamela" da bi bilo ok ? Ker mi je mehanik rekel da se ponavadi menja vse ? Se splača menjati samo te dve stvari ? A je bolj pametno vse kompletno menjati z vztrajnikom vred? Lp

Če je samo potisni kriv in je vztrajnik ok (preveri se koliko lufta ima), potem se lahko zamenja samo garnitura sklopke (lamela, košara in potisni ležaj).
Pri teh starih VP37 motorjih so vztrajniki kar zdržali. Vsekakor je potrebno prej vztrajnik preverit, da ne bodo dodatni stroški.
Cene napišem na zs.

audiTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a audiTDI To apr 14, 2015 5:57 pm

lahko kakšen kontakt od uprabnika hippo ? žal ne morem pošiljati sporočil na forumu. lp

audiTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a audiTDI To apr 14, 2015 6:00 pm

audiTDI je napisal/-a:lahko kakšen kontakt od uprabnika hippo ? žal ne morem pošiljati sporočil na forumu. lp

Urejeno!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov