Nasveti in napotki ter povpraševanja...

5cenic
Novinec

Re: Mazda 6 generalna obnova motorja

Napisal/-a 5cenic Če apr 30, 2015 11:00 pm

Na vsake toliko časa naletim na takole temo in se spomnim zakaj vozim bencinarja, ki nič ne da od sebe in požre čez 8L/100km. Ko sem kupoval avto sem sprva gledal več ali manj dizle, pač lepo se sliši 5-6L/100km porabe poleg tega pa še več navora. Vožnje pa imam 50% 3 km poti, 50% od 10-30 km poti in cca 15k km na leto. No zaradi takih tem sem rekel jebeš, bolje na obroke (bencin) kot pa da ti gre zaradi kratkih voženj vse v maloro.

Seveda je odločitev kaj storiti pomembna glede na to koliko je avto vreden vendar, ker je zgleda že iz garancije je avto verjetno starejši od 4-5 let in cena pod 10k evrov.
Osebno ti lahko svetujem kaj bi 90% ljudi v tvojem primeru naredilo. Kupi rabljen motor, ga daj notri, naredi en za silo servis in avto v prodajo. Zakaj?
Popravilo, ki bi bilo verjetno potrebno nanese minimalno do 2500 evrov, verjetno pa bo popravilo stalo še več od tega zneska. In poleg tega nikoli ne veš kdaj bo spet nekaj šlo in ali je bilo vse popravljeno tako kot mora biti.
Rabljene motorje se dobi od 2000 evrov naprej je pa vprašanje v kakšnem stanju je motor. In prav zaradi tega, da ali popravljaš ali pa kupiš nov motor ne veš na čem boš in koliko časa bo zdržalo sem ti svetoval kar sem ti.
Nekako boš z novi (rabljenim) motorjem prišel ceneje skozi, nato pa avto prodaš in upaš, da ti bo naslednji bolje služil. Prodal ga boš pa verjetno brez problema saj po mojih izkušnjah povprečnega slovenca zanima bolj oprema avtomobila kot njegova zgodovina...

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 30, 2015 11:05 pm

a_sist je napisal/-a:dizla (katerekoli znamke) pa v življenju ne bom več kupil..

jaz tudi nikoli več. Je drugi in verjetno zadnji. Danes sem naredil v bencinerju nekih 300km in benciner je kot bi vozil švicarsko uro, dizel pa kot bi vozil traktor.
Poraba z turbobencinerjem je pa bila 5.0l/100km. V mojih očeh je dizel glasen, počasneje se ogreje in še bolj delikaten motor...za par deset newtonmetrov večji navor in za par decilitrov manjšo porabo... Ne hvala.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če apr 30, 2015 11:13 pm

blaz2013 je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:dizla (katerekoli znamke) pa v življenju ne bom več kupil..

jaz tudi nikoli več. Je drugi in verjetno zadnji. Danes sem naredil v bencinerju nekih 300km in benciner je kot bi vozil švicarsko uro, dizel pa kot bi vozil traktor.
Poraba z turbobencinerjem je pa bila 5.0l/100km. V mojih očeh je dizel glasen, počasneje se ogreje in še bolj delikaten motor...za par deset nanometrov večji navor in za par decilitrov manjšo porabo... Ne hvala.

Ja ker je tako zelo pametno turbodizla zaradi njegove nezanesljivosti zamenjati za turbobencinarja. Sploh kakšnega VW TSI, z verigo seveda ker je to večno. Pa še veliko jih je na avto.netu tako da je veliko izbire :roll:

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Pe maj 01, 2015 6:12 am

Ja, zajebal so s podložkami na šobah. Če si to pravi čas menjal načeloma ni bilo težav.

Če pa poguglas vw oil level rising, BMW oil level rising, pa vidiš da je tega precej. Sej zdej so pomoje malce ublažili simptome, porodne težave so bile pa kr....

Jaz sem mel 1.gen s prevoženimi prek 200 tisoč B. P. Je pa res da se z dizlom nisem cjazil na kratke fure..
lp dejan

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 01, 2015 10:43 am

blaz2013 je napisal/-a:

Poraba z turbobencinerjem je pa bila 5.0l/100km. V mojih očeh je dizel glasen, počasneje se ogreje in še bolj delikaten motor...za par deset newtonmetrov večji navor in za par decilitrov manjšo porabo... Ne hvala.

a nisi glih 1 mesec nazaj vzel nov avto in to dila.
zj pa tko govoriš.
pa če si mel 5 litrou na tsiju pomen da si bil ovira v prometu in si 100% vozil pod omejitvami.
sploh če si mel avto v rangu golfa...
Ni vse res kar napišem

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe maj 01, 2015 11:16 am

Jaz Abbe prav imaš bil sem ovira, ker sem bil ustavljen pri policijski patrulji ker sem imel hitrost 68km/h omejitev je pa bila 60km/h.

Vožnja je potekala z 1.2tsi Golf 7 z 7 stopenjskim dsg menjalnikom v katerem sva bila dva odrastla človeka. In niti ne bom smetil teme niti repliciral, naj samo povem, da sem se peljal iz Maribora v Trebnje na obisk(AC MB -CE-Laško-Sevnica-Mokronog-Trebnje nazaj pa Trebnje AC do Kršega-Sevnica- Celje-AC Maribor) in NITI ENKRAT nisem peljal pod omejitvami. Razen ko sem bil 5 km pred domom ustavljen sem se potem peljal domov kot po jajcih. Tudi po avtocesti sem se peljal vedno med 130 in 140km/h. Še po novem mestu sem se vozil, kjer je bila nenormalna gneča tako da je bilo tudi nekaj mestne vožnje itd...
In ja ko sem usedem iz traktorskega dizla(kje še sedeži vibrirajo) v bencinerja je meni osebni veliko boljši občutek in vožnja. Vozila nikakor ne bom menjal, vendar če bi še enkrat kupoval dizla ne bi niti povohal.
p.s. na cesti mi je v užitek ko se peljem za kakšnim starejšim dizlov iz katerega se kadijo črni sajasti oblaki. Ko ga včasih ne morem prihiteti takoj me tako znervira da bi ga najraje po desni preko njive prehitel če bi šlo. :shock:

softis
Nov uporabnik

Napisal/-a softis Pe maj 01, 2015 11:33 am

Jaz pa ko berem take teme, me mine iskanje novega rabljenega vozila. Mater pa sama j***a so v prodaji. Vse zjahano, zgonjeno... :roll:

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe maj 01, 2015 11:42 am

Sam sebi grem na živce, ker vedno zasmetim temo in repliciram vsakemu...zakaj bi pa rabljenega kupoval če so novi tako poceni? Od 9 tisoč eurov dalje so. Vcasih je bil najcenejsi golf 2 20tisoc mark, danes dobis 3 vratnega bencinerja novega za 14 jurjev.
Kdor pa hoče ladjo z polno opremo pa naj kupuje pri preprodajalcih. Drago racunajo ciscenje za zvozene kante...kdor hoce bit frajer v rabljenem audiju naj bo tut frajer ko kej crkne in bo mogu dat 2 jurjxa za popravilo.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe maj 01, 2015 11:43 am

Bi se prosim vrnili na temo :evil: Brez vlačenja okvar drugih znamk, motorjev, nakupu rabljenih vozil, dizel vs bencinar, porabi in ostalih smeti, ki avtorju niso niti najmanj v pomoč.

Torej, nazaj k bistvu teme...

Mazda 2.0 D 100KW 136km. Ojnica je zaribala. Zanima me približna cena popravila,morebitno brušenje glavne gredi,morebitna cena nove cene ojnic ležajev itd...
Ali se splača zadevo obnoviti ali tvegati z rabljenim?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov