Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

VW Passat 06, puše vilic in obraba gum

Napisal/-a FireSTORM Po maj 11, 2015 8:38 am

Pozdravljeni!

Pri menjavi gum in tehnicnem pregledu vozila se je ugotovilo da so zanic puse na sprednjih vilicah. Stare zimske gume so pobrane na notranji strani kar konkretno. Sedaj imam gor nove gume, ampak moj mehanik nima do konca tedna casa da bi mi to zamenjal. Koliko je to "nevarno" za nove gume ce se naprej vozim kak teden? Je bolje da avto pustim na miru, in pac probam nekako prestaviti svoje zadeve na kaksne druge termine, ali ne bi smelo biti tako hudo?

Hvala in LP

čare
Mojster foruma

Re: VW Passat 06, puše vilic in obraba gum

Napisal/-a čare Po maj 11, 2015 8:39 pm

Če ti do zdaj nisi porajtal da je precej mehak potem bo tudi še en teden zdržal z lahkoto.Glej pa da ne bo kupil kakšne za qrac robe,ker jo boš čez pol leta spet menjal.Kupi Meyle HD,ki je močnejši in ima 4 leta garncije,je pa malenkost dražje.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: VW Passat 06, puše vilic in obraba gum

Napisal/-a Pipita To maj 12, 2015 8:56 am

Ti Passati imajo že na splošno težave, da po notranji strani nekoliko pobirajo gume, zato je ob tovrstnih okvarah guma še bolj na udaru. Če v tem tednu, ko se čaka na popravilo, ne bo naredilo ogromno kilometrov, se lahko počaka. Sicer bi sam to čimprej uredil. Kot pa je že povedal predhodnik, se posluži kvalitetnega materiala, sicer bo avto vsake pol leta ponovno v delavnici. Sam sem na svojem passatu l 2006 imel težave s končniki in dokler jih nisem menjal z originali, sem moral le te 2x reklamirati + vsakič narediti optiko.

Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da sta na tem avtu kvalitetna optika + kvaliteten material na prednji premi zelo pomembna. V nasprotnem primeru bo pobiralo gume.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov