Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audi b6
Nov uporabnik

Težave z motorjem Audija A4 b6

Napisal/-a audi b6 To maj 19, 2015 9:02 pm

Lep pozdrav vsem skupaj, Lepo bi vas prosil ce mi lahko kdo pomaga resit tezavo ki ze traja cirka leto dni, in se vedno ni bila odpravljena,prebral sem ze skoro vse forume pa nisem nikjer zasledil enakih tezav. imam audija a4 b6, letnik 2001, oznaka motorja je AVX 1.9 tdi 96kw 131hp prevozenih pa ima 237000km. In sedaj problem: Avto normalno laufa kot mora, ko pa speljem pa na zacetku ne potege, potem pa recimo cist odvisno kak v keri prestavi pa tam od 2500 obratov naprej potegne tako kot bi mogo ze od 1800 obratov ko zacne turbina filat. Avto ima tudi koncno hitrost mal slabso. No bil sem ze pri treh mehanikih, zamenjal sem ze pa sledece, obnova turbine in menjava membrane na turbini ter cevi ki pride z turbine na hitro spojko in naprej proti intercolerju, menjan N 75 ventil, menjan senzor zraka, ter sproban tudi drug LMM senzor, ciscenje egr ventila. Prosil bi ce je mel kdo podobn problem da mi svetuje saj sem nad avtom od zacetka bil navdusen zdaj pa sem ze toliko vlozil da mi ga je zal prodat... Ze v naprej hvala za korektne odgovore in lep pozdrav Marko.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Težave z motorjem Audija A4 b6

Napisal/-a a4 To maj 19, 2015 9:16 pm

od mehanika ki rešuje po sistemu "menjaj to pa bomo videli" preidi k mehaniku ki dejansko zna diagnosticirati težavo

audi servis mogoče ? zna biti dražje, še dražje pa je če menjaš stvari ki sploh niso okvarjene

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Težave z motorjem Audija A4 b6

Napisal/-a esem To maj 19, 2015 11:42 pm

Nekje v Lj ali okolici je en mehanik, ki naj bi bil res stručko za diagnosticiranje težav pri VAG oz TDI motorjih. Žal se ne spomnim, kdo je, je bil pa večkrat omenjen na forumu, ker so nekateri imeli podobne skrivnostne težave. Tudi iskanje ne pomaga (še).

PS - sem našel. Poglej to temo in ga kontaktiraj. Vso srečo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov