Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MAHI
Nov uporabnik

VENTILACIJA MEGANE,SCENIC

Napisal/-a MAHI Sr avg 13, 2008 6:12 pm

Hvala za odgovore zdaj sem stvar uštimal končno po 2 dneh tuhtanja sem nazadnje ugotovil da je zanič reostat! Cene so pa ful različne jaz sem ga kupil v A NETU cena 90 eur,original 140 eur,avtoelektronika nekak pol cene originala,jaz sem ga pa dobil za 70 eurov seveda po vezah in s popustom! Loputo za notranje kroženje zraka sem jo pa samo odklopil ker je pa svinjsko draga ANET 120 EUR,original 240 eurov saj niso normalni za tak mali kos plastike!
LP MATEJ :lol:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr avg 13, 2008 8:14 pm

Kakšen pa zgleda ta reostat? So to klasični upori v obliki navite žice, ali pa je to že tranzistor na hladilnem rebru?

Če je tranzistor, potem takšen ne stane več kot 5 €.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

MAHI
Nov uporabnik

Napisal/-a MAHI Sr avg 13, 2008 8:36 pm

Ima hladilna rebra tiskano vezje nič kaj posebnega mislim pa da so elementi dražji kot 5 eur! Raje sem dal novega ker je ta zadeva zelo obremenjena
saj veš ventilator skoz dela! Brez veze šparat kupiš novo pa seveda od Valea kar je tudi prva vgdradnja pri Renaultu

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če avg 14, 2008 7:46 am

Običajno se menjajo tranzostorji po 4€. Oznaka je MJ11015, imajo jih pa v IC v Ljubljani in še marsikje. Govorim o modulu na sliki.
Priponke
modulc1th.jpg

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Re: VENTILACIJA MEGANE,SCENIC

Napisal/-a ŽuŽeK Ne maj 24, 2015 4:23 pm

Pozdravljeni, naj malce obudim tole temo. Žena ima na scenicu II l.2005 gromozanski problem citiram "ventilacija piha sam na ful :shock: " tko da nisem sicer najbolj sigurem ampak po njeni izjavi zna bit jutri konec sveta. Po mojem "strokovnem" gostilniškem mnenju sem ugotovil da ventilator piha na maximalni stopnji ne glede na to da je nastavljen na prvo ali kako drugo stopnjo. Ker se mi je to zgodilo že na Grandetu sem pomislil na upore ampak po prebiranju forumov mi sedaj ni vec jasno ali je upor isto kot reostat in ali je to sploh vzrok gomozanskega problema s katerim se srečujem.
lp

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re: VENTILACIJA MEGANE,SCENIC

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne maj 24, 2015 9:12 pm

Zna biti prebit tranzistor.... ko se pregreje gre ponavadi v kratki stik in dela na polno.

Vzrok za pregrevanje pa so suhi ležaji na ventilatorju... oteženo vrtenje --> večji tok.

Po menjavi tranzistorja je potrebno naoljiti ležaje... sicer se zna težava hitro ponoviti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov