Nasveti in napotki ter povpraševanja...

katkacopatka77
Nov uporabnik

TOYOTA YARIS L.99 - NAPAKA NA PRIKAZU HITROSTI

Napisal/-a katkacopatka77 Ne maj 24, 2015 12:14 pm

Pozdravljeni, imam TOYOTA YARIS terra L.99 1.0 s cca. 94.000 KM, danes sem se po avtocesti vračala v LJ (cca. 130km). Ko sem se vozila čet Tomačevski rondo proti Črnučam in sem prestavljala iz tretje prestave v četrto se mi je zdelo kot, da ni ok prijelo, zdelo se mi je da je avto malo čuden potem sem pa prišla do križišča in videla, da je bil števec za hitrost čisto zblojen. Ko sem bila čist ustavljena mi je kazal še da vozim 15 na uro in se je potem v roku 10-15 sekund spravil na nulo. Ko sem potem speljala naprej se mi je še vedno zdelo, da števec kaže več kot dejansko vozim. Pri naslednjem križišču sem avto čisto ugasnila in ga znova prižgala a prikaz hitrosti je bil še vedno čuden. A se komu sanja kaj bi lahko to bilo oz. a je že kdo imel podobno izkušnjo? Peljala ga bom k serviserju a bi vseeno rada kakšno informacijo prej.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: TOYOTA YARIS L.99 - NAPAKA NA PRIKAZU HITROSTI

Napisal/-a Fan Ne maj 24, 2015 4:01 pm

Sonda ki je na menjalniku in pošilja signal ................... se poslavlja ali pa ima slab stik na konektorju/priklopu.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

katkacopatka77
Nov uporabnik

Napisal/-a katkacopatka77 Po maj 25, 2015 6:39 am

Najlepša hvala za odgovor. Zgolj informativno, če bi bila potrebna menjava te sonde. Kakšen bi bil okvirni strošek. Mislim koliko cca stane del, da vem kaj lahko pričakujem, pa da me ne bi okoli prensli. Mislim bolj na kakšen neoriginalen del, ki je cenejši.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 25, 2015 7:02 am

Pametno je najprej dobro preveriti, ali kaj drugega nagaja ( stiki/povezave.................... ) sama sonda ni poceni cca 250€ ( gledal sem 50Kw, tip motorja: 1SZ-FE ).
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov