vw-team je napisal/-a:Vse štima kot je treba ko dam nazaj gor 17alu platišča je avto stabilen ko dam 18zol gor več ni stabilen...v ovinku tak če bi mi zadek malce vrglo v levo ali pa desno v oba ovinka seveda če z volanom zmigam levo desno takoj sploh ozadaj ne dojame po pol sekunde zamikom komaj rit zagrabi za gibom...nwm najrajši bi vse nekam na odpad vrgel felne pa nazaj gor orginalna dal
Sem prebral celotno temo skozi in moje laično mnenje bi bilo sledeče. 17'' vs 18'' nima veze - gumi sta identično visoki ter široki - minimalno odstopanje. Posumil bi:
- Odstopanje v ET, če pogledaš spodnjo sliko boš videl, da ti nova felna stoji 1cm bolj ven, kar poruši celotno dinamiko roke in vzmeti - posledično zdrs zadka
- Kvaliteta novega platišča, sem že prevečkrat doživel kjer replika platišče negativno vpliva na udobje in stabilnost vožnje
V obeh primerih je rešitev samo ena. Menjaj platišča in najdi pravi ET - tu ni smiselno preveč odstopat!

Kot primerjava jaz imam OEM platišča na mojem avtu 19x9J ET29. Dokupil sem nova OZ platišča 19x10J ET32 in sem dodal 3mm distančnik, da se povrnem na originalno dinamiko ET29. Žal ti te opcije nimaš, ker tvojo platišča stojijo preveč navzven (manjši ET kot OEM).