Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: golf 6 druge felge vijuganje...

Napisal/-a ven0m Če maj 28, 2015 12:51 am

vw-team je napisal/-a:Vse štima kot je treba ko dam nazaj gor 17alu platišča je avto stabilen ko dam 18zol gor več ni stabilen...v ovinku tak če bi mi zadek malce vrglo v levo ali pa desno v oba ovinka seveda če z volanom zmigam levo desno takoj sploh ozadaj ne dojame po pol sekunde zamikom komaj rit zagrabi za gibom...nwm najrajši bi vse nekam na odpad vrgel felne pa nazaj gor orginalna dal

Sem prebral celotno temo skozi in moje laično mnenje bi bilo sledeče. 17'' vs 18'' nima veze - gumi sta identično visoki ter široki - minimalno odstopanje. Posumil bi:
- Odstopanje v ET, če pogledaš spodnjo sliko boš videl, da ti nova felna stoji 1cm bolj ven, kar poruši celotno dinamiko roke in vzmeti - posledično zdrs zadka
- Kvaliteta novega platišča, sem že prevečkrat doživel kjer replika platišče negativno vpliva na udobje in stabilnost vožnje

V obeh primerih je rešitev samo ena. Menjaj platišča in najdi pravi ET - tu ni smiselno preveč odstopat!

Slika

Kot primerjava jaz imam OEM platišča na mojem avtu 19x9J ET29. Dokupil sem nova OZ platišča 19x10J ET32 in sem dodal 3mm distančnik, da se povrnem na originalno dinamiko ET29. Žal ti te opcije nimaš, ker tvojo platišča stojijo preveč navzven (manjši ET kot OEM).
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

kocmur
Nov uporabnik

Napisal/-a kocmur Pe maj 29, 2015 9:09 am

ven0m je napisal/-a:
vw-team je napisal/-a:Vse štima kot je treba ko dam nazaj gor 17alu platišča je avto stabilen ko dam 18zol gor več ni stabilen...v ovinku tak če bi mi zadek malce vrglo v levo ali pa desno v oba ovinka seveda če z volanom zmigam levo desno takoj sploh ozadaj ne dojame po pol sekunde zamikom komaj rit zagrabi za gibom...nwm najrajši bi vse nekam na odpad vrgel felne pa nazaj gor orginalna dal

Sem prebral celotno temo skozi in moje laično mnenje bi bilo sledeče. 17'' vs 18'' nima veze - gumi sta identično visoki ter široki - minimalno odstopanje. Posumil bi:
- Odstopanje v ET, če pogledaš spodnjo sliko boš videl, da ti nova felna stoji 1cm bolj ven, kar poruši celotno dinamiko roke in vzmeti - posledično zdrs zadka
- Kvaliteta novega platišča, sem že prevečkrat doživel kjer replika platišče negativno vpliva na udobje in stabilnost vožnje

V obeh primerih je rešitev samo ena. Menjaj platišča in najdi pravi ET - tu ni smiselno preveč odstopat!

Slika

Kot primerjava jaz imam OEM platišča na mojem avtu 19x9J ET29. Dokupil sem nova OZ platišča 19x10J ET32 in sem dodal 3mm distančnik, da se povrnem na originalno dinamiko ET29. Žal ti te opcije nimaš, ker tvojo platišča stojijo preveč navzven (manjši ET kot OEM).

Majstr ma prav. ET te zeza.
Drugače pa ven0m odlična predstavitev težave.
Slika

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team Ne maj 31, 2015 10:10 pm

Probal sem sledeče 225-40-18 8j et42,215-55-16 7j et47,235-40-18 et42 dela vsepovsod isto nato sem šel in vzel moje orginal felge 225-45-17 7j et54 naprej sem imel gume letnik 2014 ozadaj pa gume letnik 2011 je avto bil stabilen in sem šel pa sem novejše gume dal nazaj stare pa naprej evo avto ni već stabilen. Moje mišlenje je tako da so tiste gume trde in se to ne občuti samo pri novi tudi nebi smelo to delati moral bi pogledati zadnje puše v vilicah...mogoče je tam problem...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne maj 31, 2015 10:22 pm

Jaz sem ti že dolgo nazaj podal odgovor glede vsega skupaj. Od takrat naprej pa le še berem to temo in mi gre na smeh. No ja - ne boš ne prvi ne zadnji s takšno temo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team Po jun 01, 2015 7:32 pm

INFINITI je napisal/-a:Jaz sem ti že dolgo nazaj podal odgovor glede vsega skupaj. Od takrat naprej pa le še berem to temo in mi gre na smeh. No ja - ne boš ne prvi ne zadnji s takšno temo.

Se strinjam s tabo to tak je zaradi nove gume sem se vozil z eno drugo 6ko ima nove gume bridgestone potenza pa mu isto dela to tak je in ne more drugaće bit...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jun 01, 2015 8:50 pm

vw-team je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Jaz sem ti že dolgo nazaj podal odgovor glede vsega skupaj. Od takrat naprej pa le še berem to temo in mi gre na smeh. No ja - ne boš ne prvi ne zadnji s takšno temo.

Se strinjam s tabo to tak je zaradi nove gume sem se vozil z eno drugo 6ko ima nove gume bridgestone potenza pa mu isto dela to tak je in ne more drugaće bit...

Ja, točno to - jaz sem na Hyundai Coupeju zvozil 2 kompleta Potenze RE 050A. Vzel sem celo višji nosilni index, tako da že tako ful trde bridžstonove bočnice, so bile tako trde, da ko mi je enkrat zadaj počila guma na AC, sem slišal samo glasen pok, potem pa ful brnenje, ampak mi ni bilo jasno kaj za vraga je, ker ni nič rukalo pa šejkalo avta in sem vozil še sigurno kak kilometer dva 160 km/h, preden sem končno ustavil avto in gledal naokoli kaj za vraga je sploh. Bočnice so bile namreč tako trde, da so bile skoraj kot run flatke - komaj sem opazil da je zadnja leva guma malo bolj upognjena na bočnici in potem videl veliko luknjo na sredi dezena :shock: :lol: .
No skratka so bile že itak proti koncu in ko sem kupil novi komplet sem takoj opazil med šarf vožnjo kako avto "pleše" zaradi dolgih novih blokov na dezenu, pa se je spet potem vneslo da si imel filing da vsak cm na volanu ful usmeri avto.

Tako da relax - vse je OK ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov