T.I.X je napisal/-a:Kadijo ti motorji že po defaultu, če ga pa "šparaš", boš pa imel potem oblak za sabo, ko ga boš malo stisnil. Mi imamo doma isto 2.0 TDCI in je bil nasvet mehanika oz. kar nekaj različnih mehanikov, da ga ne smemo preveč "šparat" in res pomaga, če se vozi recimo 14 dni samo mestna vožnja, potem pa AC, je na začetku za mano oblak, po kakšni minuti se pa sčisti in potem nekaj časa ne kadi.
Brez slabe vesti ga pritisni, boš naredil več dobrega kot slabega, pa kilometri še tudi niso takšni, da bi moral delati z njim, kot z starcem.
pskoda je napisal/-a:Po default ne kadi oz malenkost kot vsak brez filtra trdih delcev, ampak po moje noben od vaju ni imel od novega
čare je napisal/-a:Jaz bi rekel da ena ali več šob ne tesni in se čez noč nakaplja nekaj nafte v cilinder.Če bi kadil črno ob priganjanju se ne bi bilo nekaj za sekirat,ker pa kadi modro in belo pa bi jaz pozornost posvetil šobam.Narašča kaj nivo olja?
RpDany je napisal/-a:Tako kot so rekli ga na intervale malo stisni da se spuče sistem.
Kot nasvet še mogoče dodatno spuči kolektorje in ERG ventil (eni ga tudi blendirajo).
Tresenje motorja pa je ponavadi vzrok jermenica (če še ni bila menjana).
Lp Dany
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov