Nasveti in napotki ter povpraševanja...

manutd82
Nov uporabnik

Tempomat nenavadno obnašanje (pomoč prosim)

Napisal/-a manutd82 So jun 13, 2015 5:30 pm

Zdravo. Imam Audi A6 3.0 tdi q in imam nenavadno obnašanje oz. okvaro tempomata.

In sicer bolj al manj se dogaja na AC ko ga vklopim in gre vozilo v klanec je tempomat vklopljen (recimo pri 130 km/h) vozilo prične hitrost izgubljat. Zanimivo je da je tempomat vklopljen in tudi sveti da deluje,vendar izgublja hitrost. To se mi pogaja še bolj pogosto ko je vklopljena KLIMA in je zunaj vroče, takrat se mi to dogaja zelo pogosto. A ma kdo kak primeren nasvet., oz. kakega res mehanika, ki bi vedel za kaj gre

Vozilo je že bilo na dveh testerjih in ne pokaže napake.

Hvala

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Tempomat nenavadno obnašanje (pomoč prosim)

Napisal/-a mucek So jun 13, 2015 5:38 pm

Premalo moči očitno, da bi tempomat uspel loviti hitrost. Je avto avtomatik?
Čeprav ... Pri 3.0 mašini pa tud ne vem no ... Če imaš tempomat pri 200 km/h bi še rekel, ampak pri neki normalni brzini bi pa moral brez problema regulirat ...

Lp, g

manutd82
Nov uporabnik

Napisal/-a manutd82 So jun 13, 2015 6:12 pm

mucek je napisal/-a:Premalo moči očitno, da bi tempomat uspel loviti hitrost. Je avto avtomatik?
Čeprav ... Pri 3.0 mašini pa tud ne vem no ... Če imaš tempomat pri 200 km/h bi še rekel, ampak pri neki normalni brzini bi pa moral brez problema regulirat ...

Lp, g

Ja za avtomatik gre....res še na servisu so me čudno gledali ko sem opisal težavo

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So jun 13, 2015 9:40 pm

Ko je že bil na testerju, se je mogoče pogledalo, če je elektronika avtomatike v servisnem položaju??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

manutd82
Nov uporabnik

Napisal/-a manutd82 So jun 13, 2015 10:05 pm

Fan je napisal/-a:Ko je že bil na testerju, se je mogoče pogledalo, če je elektronika avtomatike v servisnem položaju??

V to pa se zal ne razumem,sam na testerju sem bil,ce kaj pokaze za napako na vozilu..pa ni nic.to pa je zal vse. Me lahko bolj usmeris?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne jun 14, 2015 12:24 am

Tester ni čudežen, pokaže samo pot do napake in je dober toliko, koliko znanja za rokovanje je prisotno.
Osebno bi preveril v elektroniki avtomatike ali ta deluje pravilno. Od tu naprej, pa šele postavljal diagnozo ali iskal krivca za nepravilno delovanje tempomata.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

manutd82
Nov uporabnik

Napisal/-a manutd82 Ne jun 14, 2015 7:08 am

Fan je napisal/-a:Tester ni čudežen, pokaže samo pot do napake in je dober toliko, koliko znanja za rokovanje je prisotno.
Osebno bi preveril v elektroniki avtomatike ali ta deluje pravilno. Od tu naprej, pa šele postavljal diagnozo ali iskal krivca za nepravilno delovanje tempomata.

A bo avtoelektronika črnuče pravi naslov za mojo težavo? ali pa raje kak direkten audi servis?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne jun 14, 2015 9:22 am

Če pohodiš gas, pospešuješ po tem ko ti tempomat ni zmogel držati hitrosti?

manutd82
Nov uporabnik

Napisal/-a manutd82 Ne jun 14, 2015 10:07 am

f.taunus je napisal/-a:Če pohodiš gas, pospešuješ po tem ko ti tempomat ni zmogel držati hitrosti?

Če dam na gas (plin) ko opazim da pada hitrost je v sekundi nazaj na nastavljeni hitrosti, brez kakšnih problemov. Ugotovil sem še da, se to 100% več dogaja ko so temperature kot zadnje čase, okoli 30 stopinj,ko dela klima na polno v vozilu. Pred par dnevi ko je bila noč in cca okoli 17-18 stopinj se je to dogajalo redko. Vozim se pa večkrat tedensko po avtocesti cca. 150 km v smer in sem prepričan, da ko je vroče je napaka tolilko bolj moteča oz. intenzivna
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov