Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Čuden zvok motorja

Napisal/-a Gasilec Samo Sr jun 17, 2015 7:24 am

Pozdravljeni,

vozim Škodo Octavio 1,6 TDI CR, 66kW, l. 2014 (cca 30kkm). Zadnje čase ugotavljam nek kovinski zvok motorja v praznem teku, ko se motor segreje (nekje na strani kjer je zobati jermen - bolj natančno ne vem...). Ko je motor hladen tega zvoka ni. Z avtom drugače nimam nobenih težav in vozi zelo lepo, le ta zvok me malo moti. Ali ste tisti, ki vozite podobne avte (s podobnim motorjem) mogoče opazili kakšen tak zvok ob segretem motorju? Se komu sanja kaj bi to lahko bilo?

Hvala!
LP.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Čuden zvok motorja

Napisal/-a Fan Sr jun 17, 2015 8:43 am

Napenjalec, jermenica ...................nekje v tej smeri se pojavi zvok...................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mmm36
Nov uporabnik

Napisal/-a mmm36 Sr jun 17, 2015 8:52 am

Pozdravljen; sam imam podobno težavo na Citroen Xsari Picasso 1.6 HDI, letnik 2007. Prevoženih imam 170000 km. Bil sem pri avtomehaniku. Pri meni je vzrok tovarniška napaka na motorju. Strošek popravila od 300 do 400 EUR.
Svetujem ti, da greš k svojem avtomehaniku in naj ti malo bolj podrobno pregleda motor, ker je lahko za takšno delovanje motorja več vzrokov.

Lp

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Napisal/-a Gasilec Samo Sr jun 17, 2015 1:28 pm

Hvala za odgovore!
Ali je možno, da tak kovinski zvok povzročajo tudi šobe?
Drugače pa bom avto peljal pokazat na servis.

Hvala!
LP.

Panthera__onca
Nov uporabnik

Napisal/-a Panthera__onca Sr jun 17, 2015 2:53 pm

Tut js imam isti motor 1.6 TDI letnik 2014, Golf 7 in imam tut ko je ogret zelo močan rezek kovinski zvok. Kot da bi motor imel verigo in ne jermena je slišati. Pri meni je ta zvok ko je motor ogret bolj ropoče, ko je hladen na začetku pa manj.
Prvih nekaj tisoč tega zvoka ni bilo, sedaj se je pa pojavil in tudi mene zanima kaj bi bilo to, ker vem da ko sem vozil službenega Golfa 7 z istim motorjem tega zvoka definitivno ni imel, pa jih je imel takrat prevoženih 20 tisoč več kot jih ima sedaj moj.

Drgač se pa tut pr men pelje avto normalno, sem pa opazil da ko imam v prvi in ko grem v klanec da ko so višji obrati od 2000 da je tako čuden zvok motorja, tako hrušči potem ko pa prestavim v drugo pa to izgine ko padejo obrati. Zoprno je ker ropoče motor kot star traktor pa mašina še dobro zadihala ni. Sumim da je napenjalec in bom tut šel na servis, da vidim kaj bi bilo to, pa še podvozje mi občasno zacvili tako da bojo lahk še to pogledal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov