Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fordus
Nov uporabnik

Peugeot 307 mnenje in pomoč

Napisal/-a fordus Po jul 13, 2015 11:52 pm

Naš ata ima Peugeota 307, 84 000 km, letnik 2005, redno servisiran stalno pri istem pooblaščencu.
Maja (torej dober mesec nazaj) je imel veliki servis, dobrih 700 €.
Ta teden je avspuh razpadel, bojda zamenjali komplet avspuh, 200 €,
Danes smo ga šli iskat, ga je vžgal (niti še štartal) in takoj je bilo slišati čuden zvok. Pokliče mehanike k avtu, da tole pa ni v redu, pravijo, šel je potisni ležaj.
Sestavi predračun 700 €+.

A je možno, da se je to zgodilo ravno v tistem momentu? Tega ne verjamem, ker tega zvoka ne moreš preslišati, iz delavnice pa je nekdo od zaposlenih peljal avto na zunanje parkirišče.
Enkrat se je že zgodilo, da je isti avto prišel od istih serviserjev in so "pokvarili" štarter ali nekaj podobnega na parkirišču. Ne vem, koliko je takrat plačal, ampak spet strošek. Enkrat niso znali ugotoviti vzroka za lučko na armaturi --> zamenjajmo računalnik! Imam občutek, da mu menjajo dele za rabljene oz. nalašč kvarijo avto. Je tak zoprn občutek.
Avto je trenutno doma do srede. Kaj naj naredim, ker tole se mi zdi hud nateg ...?

Lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Peugeot 307 mnenje in pomoč

Napisal/-a Fan To jul 14, 2015 12:59 am

Res mi ni jasno, zakaj vozite vozilo na servis, kjer vam ga pokvarijo, namesto popravijo. Kakor sem razumel, ste že imeli slabe izkušnje ...................... očitno ne dovolj slabe, če ste spet tam.

Potisni ležaj sklopke nima veze z izpuhom in tudi pokvariti se ga ne da. Lahko se ga menja s starim, vendar v tem primeru bi bilo potrebno sneti menjalnik, kar pa se ne izplača, vsaj serviserju ne. V koliko je potisni ležaj zaropotal in se razletel, se je to slišalo že prej.

In ja, peljite vozilo na drug servis!
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To jul 14, 2015 5:37 am

tole mi glih negre skupaj
veliki servis za 700€ komplet izpuh pa le 200€. :? :?

pred prevzemom bi avto lahko zapeljali nazaj na dvigalo pa se takoj vidi koliko izpuha so menjali za 200€ na pooblaščencu.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

fordus
Nov uporabnik

Napisal/-a fordus To jul 14, 2015 1:37 pm

Stari ata je pač človek načel in navad. Torej. Avto je vseeno njegov in jaz sem bil prvič zraven pri prevzemu.
Moram povedati, da so za dobrih 700 €, kolikor je meni znano, menjali tudi diske.

Vozilo kakor da malo "žvižga", malo trese pri speljevanju ... Danes ga bom malo peljal, da vidim.

Pa se izplača serviserju menjat s starim za predračun 700+€ ?

Torej je zelo verjetno, da se je žvižganje začelo prav v trenutku, ko ga je stari ata vžgal na parkirišču pred servisom? In ne prej, ko so ga npr. prestavljali na parkirišče. Ta odnos mi smrdi, da ti dajo avto, potem pa sam pogrutnaj, kaj (če je kaj) je narobe!

Je lahko potisni ležaj načet, ne razleten? Kakšni so simptomi obojega? Se to zgodi v trenutku ali te opozorijo kakšno opozorilni znaki?Te lahko pusti na cesti?

HVala in LP :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 14, 2015 1:43 pm

Kulk kubičn bencinar je tole?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jul 14, 2015 5:14 pm

Če melje potisni ležaj ga pri peugeotu ponavadi raznese in ostaneš brez sklopke s,amo 700€ ?? Daj naj se ne zajebavajo.Kater motor imate v tem avtu? In ja menjajte serviserja,edino če atu ni škoda denarja stran metat.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To jul 14, 2015 5:34 pm

Eni uradni so fakinski ti nažiga sklopko pri polnem plinu ko te ni zraven ker ve da boš prišo prej nazaj in bo spet pokasiral.

Si ne upam pustiti vozilo na uradnem.

Lp.

fordus
Nov uporabnik

Napisal/-a fordus To jul 14, 2015 8:04 pm

To je 1.6 bencinar, 80kW

čare kaj misliš s tem, samo 700€ ?
Jutri vidim račun od avspuha. Baje cev ni original, lonec pa je. Zna biti, da so samo to menjali, ne vem.

Prejle sem se peljal. Ko pohodiš sklopko, "žvižga", sliši se v in izven kabine. Speljevat je težje, ker trese, treba je tudi dat več gasa. ko je v prestavah je ok, ko pohodiš med menjavo prestav, žvižga. Najtežje je speljat, potem je nekako vozno razen žvižganja. Tudi pri zaviranju z motorjem (npr. 50-60km/h pa z drugo bremzanje) "cuka" oz. trese, ko da sklopka ne "grabi"

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jul 14, 2015 8:25 pm

OK bom napisal takole 700€?????? Halooooooo...

V Eurotonu je Valeo sklopka 166€ (valeo je tudi original komplet pa vsebuje lamelo,košaro,potisni ležaj) rabiš še 2 litra olja Total BV ki nanese dodatnih cca. 20€ in pa cca. 4 ure dela tako da naj se tastar malo spametuje....

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jul 14, 2015 9:05 pm

Nikola_Tesla je napisal/-a:Eni uradni so fakinski ti nažiga sklopko pri polnem plinu ko te ni zraven ker ve da boš prišo prej nazaj in bo spet pokasiral.

Si ne upam pustiti vozilo na uradnem.

Lp.

Aa ha ha ha, a dej ne s*ri. Pa ti si človek bolan s temi tvojimi glupimi teorijami. Pejd si raje kšno mast uvozit.
Sex turns gay people into Mexicans.

fordus
Nov uporabnik

Napisal/-a fordus Sr jul 15, 2015 1:35 am

Dobro, hvala čare :)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jul 15, 2015 2:19 am

Iz kje si? Poznam enega dobrega mehanika iz okolice Litije in ti bo za 700 evrov naredil kar precej. Samo za primerjavo, P 406 Coupe 2.0 bencinar, za cca. 560 evrov sem imel narejeno:
- veliki servis (jermena, vodna pumpa)
- mali servis (vsi filtri, olje)
- komplet sklopka
- menjava zavorne tekočine
- menjava olja v menjalniku
- menjava hladilne tekočine

Sem pripeljal lasten material, katerega ni umetnost dobit za ugoden denar če se malo znajdeš. Zgornja cena vključuje oboje, material s poštnino ter delo. 700 evrov za vsak drugi obisk? Vrjemi da se bo še marsikaj "polomilo" ker so naleteli na zlato jamo (tvojega ateta).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 15, 2015 6:47 am

čare je napisal/-a:OK bom napisal takole 700€?????? Halooooooo...

V Eurotonu je Valeo sklopka 166€ (valeo je tudi original komplet pa vsebuje lamelo,košaro,potisni ležaj) rabiš še 2 litra olja Total BV ki nanese dodatnih cca. 20€ in pa cca. 4 ure dela tako da naj se tastar malo spametuje....

x2.

BTW: Fušar ti bo za delo zakasiru med 80-120€.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov