Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Melita4
Nov uporabnik

VW golf 4 sdi-okvara števca

Napisal/-a Melita4 Če jul 09, 2015 11:14 am

Ahoj! Imam velik problem zaradi katerega se mi že počasi meša...

Pred kakšnim letom mi je pri golfu (letnik 2001) začel štrajkat števec za hitrost-se mu ni dal več neki dost premikat, potem je pa čist nehal delat. Posledično mi je začel avto cukat če sm premal na plin prtisnla (obrati niso bli važni). Zaradi tega mi ne dela pravilno kazalec za nivo goriva... Do sedaj je skos plesal gor pa dol, kar je tudi pomenilo neprestano piskanje za prazen rezervoar, ampak sem vsaj približno vedla za kolk km imam še nafte... Zdej se mu je pa totalno obrnilo in namesto da bi mi kazal 1/4 tanka, mi kaže 3/4. Torej mi zdaj kaže kot da je pri polovici rezervoarja prazen tank...

Vse te napake naj bi izvirale iz nedelujočega števca za hitrost. Ali je imel kdo že kakšen podoben problem oziroma se komu vsaj malo sanja kaj bi lahko bilo narobe? Preverili smo že vse senzorje-vsi so ok, standardna napaka (precvikani kabli pod akumulatorjem) tudi ni...

lepo prosim za kakšen uporaben nasvet :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: VW golf 4 sdi-okvara števca

Napisal/-a lisko Če jul 09, 2015 3:48 pm

Števec ven pa ga naj pregleda kak električar. Mogoč je samo kak slab lot in je treba polotat ( standard napaka pri scenicih recimo...)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 09, 2015 4:03 pm

Števci pri teh vozilih pač crkujejo.Kupit drugega in ga skodirat (v števcu je blokada vžiga...)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jul 09, 2015 8:04 pm

lisko je napisal/-a:Števec ven pa ga naj pregleda kak električar. Mogoč je samo kak slab lot in je treba polotat ( standard napaka pri scenicih recimo...)

X2

Pa se je preverilo, ali nagaja števec, ali senzor .................... iz katerega bere podatke, da lahko dobi hitrost vozila??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 09, 2015 8:23 pm

Če se ne motim Golf IV dobi podatke o brzini iz ABS-a in če bi tam kaj sralo bi gorela lučka za ABS in sral bi samo brzinomer tukaj pa serje še za nivo nafte....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jul 10, 2015 1:57 am

Ne, ne bo svetila lučka za ABS, ker modul ABSa dobi potrebne podatke.
S testerjem se lepo vidi, da sam senzor ( levi ali desni - odvisno od tipa vozila ) ali sonda na menjalniku, pošilja drugačne podatke, kot jih potrebuje ABS modul. Lahko pa je napaka na kakšnem mrzlem lotu, slab stik v konektorjih ali poškodovano kablovje..................

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 10, 2015 4:19 pm

Fan je napisal/-a:Ne, ne bo svetila lučka za ABS, ker modul ABSa dobi potrebne podatke.
S testerjem se lepo vidi, da sam senzor ( levi ali desni - odvisno od tipa vozila ) ali sonda na menjalniku, pošilja drugačne podatke, kot jih potrebuje ABS modul. Lahko pa je napaka na kakšnem mrzlem lotu, slab stik v konektorjih ali poškodovano kablovje..................

Tole ne razumem najbolje....ABS modul ima med drugim tudi izhod za števec....signal pošilja iz kombinacije vseh....Nima zdaj on pa posebej logike da prednji levi pa drajva in abs signal in signal števca....vse gre v čip iz čipa potem na pumpo in signal za števec...
In kake drugačne podatke pa lahko pošilja hallov senzor?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jul 10, 2015 4:56 pm

tudi minus kabel od akumulatorja se je preveril ?

Melita4
Nov uporabnik

Napisal/-a Melita4 To jul 14, 2015 9:25 pm

preverjeni so vsi kabli pri akumulatorju, vsi senzorji, ABS senzor pa je nov...na testerju vrže ven ene 5napak, vse so povezane s senzorji, ki pa vsi delajo...najprej mi je blo rečeno da je šou senzor na menjalniku in smo ga menjal, ampak stanje je isto...sej se števec na vsake tolk časa mal zbudi (ampak ne kaže prave brzine-se prepočasi premika) in takrat ni niti cukanja niti piskanja, in nivo nafte pravilno kaže...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jul 14, 2015 9:28 pm

Aha, ima sondo na menjalniku, torej ne bere podatkov iz ABS senzorja ......................... vozilo priklopite na tester in se zapeljite, pa se bo hitro videlo kako deluje nova sonda .................... in ali je števec v okvari. :)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr jul 15, 2015 10:43 am

lahko je senzor, lahko je pa tudi povezava strgana,...
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov