Sem lastnik Twinga II, letnik 2007, prevoženih 65kkm. Avto imam v lasti 2 leti, zato sem se odločil, da dam pregledati klimo in jo na novo napolniti. Klima je sicer pred tem (še par dni pred pregledom) delovala kot mora, napolniti sem jo dal zgolj preventivno, ob predvidevanju, da prejšnji lastnik tega še ni počel, sam pa v 2letih lastništva tudi ne.
Sedaj pa so se pojavile težave, ki jih prej ni bilo nikoli. Kje začeti? Že ob prvi uporabi (ročna klima, nastavljena na prvo stopnjo ventilacije), je avto izgubil konkretno več moči kot kadarkoli prej ob uporabi klime, hladil pa občutno slabše...prestavim na drugo stopnjo, sicer piha hladneje, ampak učinka nobenega. Pridem do semaforja, padejo obrati na 500, se zaženejo na dobrih 1000 in se postopek ponavlja tako naprej. Se odpeljem dalje(občutek kot da bi speljeval v drugi prestavi), peljem konstantno 60km/h s prižgano klimo, nekaj sto metrov vse ok, nato spet začnejo nihati obrati (pri konstantnem držanju plina), kot bi avto nekaj dušilo? Ob ugasnjeni klimi vse deluje kot mora. Se pa ob nihanju obratov v prostem teku prav sliši klikanje (ob vsakem kliku se zaženejo obrati, pa spet padejo itd) - v čem bi bila težava?
Avto je sicer redno servisiran, jeseni je bil na 60kkm opravljen veliki servis, zamenjani vsi potrebni filtri in vse, kar spada pač pod veliki servis.
Sem tudi klical na servis, kjer so klimo polnili, pa mi reče, da verjetno pušča, pa da majo šele drug teden čas, da pogledajo (in verjetno na novo kasirajo?) - kar mi je malo čudno, glede na to, da je do polnjenja pri njih delovalo vse kot mora??
Skratka, se priporočam za vsak nasvet in idejo kaj storiti - v tem vremenu je pač fajn imet izpravno klimo