Nasveti in napotki ter povpraševanja...

slovenc-94
Nov uporabnik

audi A3 2.0 TDI 16v glava motorja

Napisal/-a slovenc-94 Sr avg 05, 2015 9:47 pm

lep pozdrav
Imam vprašanje glede problema glave motorja, če je kdo imel kakšen podoben primer.
opazil sem da mi zginja hladilna tekočina. nakaj časa sem dolival vodo..nakar sem se odločil motor razdret.
motor je mehanik razdrl in sem glavo dal na test. kar je pokazalo da je počena. nakar jo je strokovnjak zvaril kjer je bila počena.
problem se je začel še večji, ko smo zložili skupaj.. je avto mešal olje in vodo dosti bol ko prej..prej skoraj olja ni bilo v raztezni posodi..zdaj pa samo olje..na kar smo glavo vzeli nazaj narazen.. in dali na ponvni test še dvakrat. oba pravita da je glava vredu..mehanik mi pa trdi da je počena.. da blok motorja je preveril, da ni počen.. Je pa res da tesnilo ni enako kot prej ko je bilo original. Prosim za kakšno pomoč hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: audi A3 2.0 TDI 16v glava motorja

Napisal/-a Fan Če avg 06, 2015 1:15 am

Sicer ne vem kakšno tesnilo ste uporabili, vendar v koliko meša pri tesnilu, vodo/olje, se to lepo vidi.
Mogoče neumno vprašanje..................... se je motorna glava privijala po pravem vrstnem redu in ali se je dovolj privila ( pri tesnilu je zraven pisalo vrstni red privijanja in sila/koti privijanja )??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

slovenc-94
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenc-94 Če avg 06, 2015 6:46 am

Tesnilo je sicer skoraj enako..razen..treh vodnih kanalov..ki so vecji na originalnem tesnilu..enakega tesnila pa ni za dobiti..
Privijanje je bili enakomerno..s popuscanjem na koncu

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če avg 06, 2015 8:09 am

Mogoče se je glava zvila pri varjenju?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 06, 2015 11:52 am

No ja, predvidevam, da so jo pred vgradnjo tudi zravnali ......................... ali se motim?
Kaj je bilo s tem mišljeno, da se originalnega tesnila ne dobi? Se je preverilo pri pooblaščencu?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov