Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miro123
Nov uporabnik

ročna zavora sicer deluje a vmes se pojavi tezava

Napisal/-a miro123 Če avg 20, 2015 6:04 am

pozdravljeni,sem vcasih pokukal tukaj ,danes pa tud zacel sodelovat,kajti sem naletel na tezavo ,katere ne znam sam resit in me zanima ce imel kdo podobno tezavo. gre namrec za ročno zavoro pri chervolet laccetiju,letnik 2005. sem zamenjal ocistil obloge in completne zavore zadaj,tudi vzmeti na paknih,nastavil ročno zavoro,sedaj pa mi vmes med voznjo trese avto,ze ko sem sestavljal mi bilo cudno ker v eno stran se lepo vrtel disk v drugo se pa zatikal. tako da ročna eaj deluje,obcasno pa se zdi kokr da bi se pakni prestavili in blokirali,kajti kot ze rekel se avto zacne trest kokr da bo raspadel. mogoče kdo tukaj pozna ali ze imel podobno tezavo. hvala

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: ročna zavora sicer deluje a vmes se pojavi tezava

Napisal/-a nebivedu Če avg 20, 2015 7:37 am

Obišči kak zavorni servis in jim povej za težave.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 20, 2015 7:40 am

Sicer iz napisanega nisem razumel ali ima vozilo diske ali bobne ..................... če pred posegom/popravilom/nastavitev ni treslo, je pri sestavljanju nekaj šlo po zlu. Še enkrat podreti in preveriti, da se ni kaj odpelo, blokiranje, umazanija med površinami.................................
Pa to trese med zaviranjem z delovno zavoro, parkirno zavoro ali tudi med samo vožnjo ( platišča so privita ) ??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

miro123
Nov uporabnik

Napisal/-a miro123 Če avg 20, 2015 8:00 am

zadaj o diski,pomeni da ročna locena od zavor. sem pa in disk in vse ostalo pobrusil očistil,namazu dele z atf pasto za zavore. mi tako deluje kokr da bi se pakni v bobnu premikali,da bi sel en gor drug pa dol in bi zagozdila,trese ne pr zaviranju ampak med voznjo

miro123
Nov uporabnik

Napisal/-a miro123 Če avg 20, 2015 8:02 am

a recimo da k avto parkiran ko se po parih metrih voznje potegnem ročno zavoro,nekaj poči v njej

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 20, 2015 10:08 am

miro123 je napisal/-a: sem zamenjal ocistil obloge in completne zavore zadaj,tudi vzmeti na paknih,

Najprej mi pade na pamet, da so se menjale obloge in vzmeti, čeprav piše nekaj tudi o čiščenju. Ali so vzmeti dovolj močne, pravilmo postavljene..................................... vsekakor nekaj zračnosti obloge morajo imeti, drugače se ne bi premikale pri zaviranju, nikakor pa ne skačejo na sidrni plošči.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

miro123
Nov uporabnik

Napisal/-a miro123 Če avg 20, 2015 10:41 am

ja zamenjal obloge,dal nove vzmeti noter,pocistil z zicno krtaco disk in steno pritrdilno ,namestil vse tako kot naj bi bilo pa se kar ni vredu ,pa nisem prvic menjal zavornih oblog, a kj takega pa se nisem imel,diski so pa lani bli novi. in to komplet od ferrode. namazal vse dele katere se pač namaze no nisem namazu pritrdilne stene pam kje sedejo obloge nanjo,ročna zica se vraca normalno,res da bila nekoliko oksidirana prej in plastcna obloga ki je v samem bobnu je razpadla,zunja pa zica popolnoma zaprta in izpravna.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov