Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mardy
Novinec

Drneč zvok na menjalniku

Napisal/-a mardy Ne avg 02, 2015 9:37 pm

Pozdrav,

Avto Golf4, 202k km prevoženih, 1.9sdi

Ko je avto v prostem teku in če narahlo zazibam prestavno ročico, cm gor, dol, se pojavi taki drneč, vibrajoč zvok in tudi čuti se to na ročici. To se zgodi tudi ko iz brzine dam v prosti tek. Čuti se šebolj če je vklopljena klima.

Zadeva mi že zelo zajeda živce in denarnico. :evil:

Zato sem na pooblaščencu, po njihovem mnenju, dal menjali komplet vse tri nosilce motorja in menjalnika, ampak nič ne pomaga. Naj še omenim da veliki servis tudi ni rešil problema, torej se to že en čas vleče, in zadnje čase močneje opazno.

Nato se je našla začasna rešitev v mazanju vzvodov, kar je bilo 100km OK, zdaj pa SPET drni in vibrira.

Na sliki se vidijo namazani vzvodi, in ali je to normalno da ima luft ko probam sem in tja gor in dol to premikati?

http://shrani.si/?2G/H7/GEjPjWu/1/dsc0284.jpg

Ne vem, nimam več idej, in mehanikarija tudi ne, zato prosim za mnenje. Avto se drugače zelo lepo pelje, brzine gredo brezhibno.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re: Drneč zvok na menjalniku

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne avg 02, 2015 9:48 pm

Vsaka okvara, ki jo v celoti ne moreš odpraviti v lastni režiji, ponavadi močno nažira denarnico.

Kaj pa če manjka olja v menjalniku ali pa je že dotrajano... je bilo že kdaj zamenjano ?

Lp.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne avg 02, 2015 9:50 pm

Je kaj zračnosti na končnikih žic, kjer se je mazalo?? So žice pravilno nastavljene??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Po avg 03, 2015 4:45 am

Nikola_Tesla je napisal/-a:Vsaka okvara, ki jo v celoti ne moreš odpraviti v lastni režiji, ponavadi močno nažira denarnico.

Kaj pa če manjka olja v menjalniku ali pa je že dotrajano... je bilo že kdaj zamenjano ?

Lp.

Olje je bilo menjano pri 135k km.

Fan je napisal/-a:Je kaj zračnosti na končnikih žic, kjer se je mazalo?? So žice pravilno nastavljene??

Ja, zračnost je opaziti, kot pravim, če to vzvodovje zamajem ima kar lufta na vse stranina teh veznih členih, ni se pa tega nikoli nastavljalo, samo podmazalo sedaj tu pri končnikih, kot je razvidno.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po avg 03, 2015 11:05 am

Sicer ne vem s kakšno silo se je preverjalo zračnost, nekaj malega jo je, ker je narejeno vpetje v gumah, ne sme jo pa biti več kot 5mm ( levo/desno ).

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Po avg 03, 2015 11:31 am

Probaval sem z roko, ja tu nekje je hoda cca. 5mm, ta pokončna puša ima še gor in dol nekaj hoda.

Zna kdo morda v Mb ali okolici priporočiti kakšnega mojstra za to težavo nasploh?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po avg 03, 2015 11:52 am

Torej je zračnost v mejah normale, potrebno je samo preveriti koliko so poškodovane gume ( po potrebi menjati ) in ponovno nastaviti žice.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Po avg 03, 2015 12:45 pm

V bistvu gre za vzvode, žice imajo tdi-ji, če se nemotim. Razen teh gumic, kaj bi lahko bil drug vzrok okoli te periferije? Vem, da težko tako na pamet, ampak kot laik me zanima... ;)

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Pe avg 21, 2015 8:19 am

Ta drneč zvok je zdaj odpravljen. Menjali smo nosilce menjalnika in motorja, ter komplet vzvodovje prestavne ročice.

Sam motor je zdaj pri miru, prej se ga je dalo z rokami zazibati.

AMPAK, kar pa se mi zdaj dogaja....

Ko pripeljem na kakšno grbino se prestavna ročica konkretno zamaje, tudi če dam iz brzine takrat, drugače med samo vožnjo pa je na miru, kar je že prej bila. Predvideval bi da če so nosilci menjalnika in motorja novi + vzvodovje menjalnika da bi moral obiti vse bolj kompaktno ampak ni.

Ker so na servisu mnenja da so vse nardili OK, ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko sfalili???

Sem pa dal to na pooblaščenca rihat....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov