Napisal/-a avto2000 Pe avg 14, 2015 2:21 pm
Pozdravljeni! Zanimajo me mnenja in nasveti za težavo pri avtomobilu vw passat letnik 2000, 85 kw. Zadeva je sledeča. Vsaj pol leta nazaj se nam je na avtu začela prižigat lučka za olje (rumeno obarvana). Zraven je pisalo oilsensor in se nekaj. Teden dni nazaj smo šli na pot in se nam je prižgala ta rdeča lučka za olje (po 200 km vožnje), trikrat je zapiskalo in rdeča lučka se je izklopila. Avto smo ustavili in pogledali nivo olja ter dolili 2,5 dcl. Pot smo nadaljevali in se nam je lučka spet prižgala. Olje nikjer ne odteka. Dva dneva nazaj je avto bil pri avtomehaniku, saj smo delali veliki servis na avtu (vsi jermeni, pumpa, olje filtri, itd. ). Gospod je rekel, da težave pri tem ne vidi, saj olje nikjer ne odteka. Moram tudi povedati, da dela na pooblaščenem servisu za VW in se spozna na zadevo. Danes se nam je ta rdeča lučka spet prižgala in sicer smo šli strmo v breg, nakar se je prižgala. Zazdelo se mi je celo kot da avto ni hotel vlečti. Ustavil sem se in dal v prvo in avto je brez težav speljal. Zanima me za nekoga, ki se tudi spozna ali je možno, da se rdeča lučka prižiga tudi zato, ker še senzorja nismo zamenjali za tisti prvi problem pri rumeni lučki? Serviser mi je rekel, da je ta senzor na karterju? Kolikška je cena in ali je to lahko zamenjati? Napako se verjetno ne da zbrisati drugače, kot pa da se priklopi na računalnik? Če se bi spraševali zakaj mu nisem rekel, da naj kar zamenja ta senzor je to zato, ker smo to hoteli potem čez par dni storiti, vendar je gospod neke osebne težave in ni uspel. Predvsem me zanima to kar sem napisal v povezavi senzorja na karterju in rumene in rdeče lučke za olje. Hvala za vse predloge in pomoč.