Nasveti in napotki ter povpraševanja...

natasaklemen
Nov uporabnik

POMOČ NUJNO NISSAN qashqai

Napisal/-a natasaklemen Po sep 28, 2015 2:11 pm

Pozdravljeni,

nujno potrebujem nasvet. Imam dobro leto starega Nissan qashqai 1,5 diesel. Avto ima prevoženih cca 61.700 km. V četrtek sem se peljala domov in se mi je prižgala rdeča luč za okvaro motorja. Drugi dan sem ga peljala na servis v Celje, kjer so ugotovila, da je pretrgana membrana na turbini. Naj omenim, da je bil prvi servis narejen v Celju kjer sem avto tudi kupila. Drugi servis sem dala narediti enemu privat, ki pa ni pooblaščen serviser Renault Nissan. Danes so me klicali iz Servisa in od mene zahtevajo račun o servisu. Ker ga nimam ne morem uveljavljat garancije, čeprav je avto praktično nov. Strošek te okvare cca 3000 €. Prosim za nasvet, če nekdo pozna situacijo in kam se pritožiti glede uveljavljanja garancije.

meganer
Uporabnik

natasaklemen
Nov uporabnik

Re: POMOČ NUJNO NISSAN qashqai

Napisal/-a natasaklemen Po sep 28, 2015 2:30 pm

Nepooblaščen serviser mi je menjal samo olje in filtre. Verjetno pa ta menjava nima vpliva na turbino ali pač ?

Miha_Trdenjak
Nov uporabnik

Napisal/-a Miha_Trdenjak Po sep 28, 2015 2:32 pm

Na tvojem mestu bi poiskal drugega mehanika in ga vprašal koliko bi popravilo prišlo pri njem.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po sep 28, 2015 2:44 pm

Ni pomembno če ni pooblaščen ,je pa pomembno,da imaš račun. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po sep 28, 2015 2:53 pm

natasaklemen je napisal/-a:Avto ima prevoženih cca 61.700 km. V četrtek sem se peljala domov in se mi je prižgala rdeča luč za okvaro motorja. Drugi dan sem ga peljala na servis v Celje, kjer so ugotovila, da je pretrgana membrana na turbini.
...
...
Strošek te okvare cca 3000 €.

Se hecajo? :shock:

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po sep 28, 2015 5:34 pm

danci1973 je napisal/-a:
natasaklemen je napisal/-a:Avto ima prevoženih cca 61.700 km. V četrtek sem se peljala domov in se mi je prižgala rdeča luč za okvaro motorja. Drugi dan sem ga peljala na servis v Celje, kjer so ugotovila, da je pretrgana membrana na turbini.
...
...
Strošek te okvare cca 3000 €.

Se hecajo? :shock:

Verjetno je pretrgana membrana na aktuatorju turbine, ki se po možnosti ne dobi kot rezervni del, ampak samo skupaj s turbino....

Jaz predlagam avtorici teme, da poskuša pri mehaniku dobiti kopijo računa in ji obenem svetujem, da v bodoče, vsaj v času garancijske dobe, opravlja servise na pooblaščenem servisu. Je precej precej lažje v primeru uveljavljanja garancije!

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Po sep 28, 2015 6:53 pm

samo turbina pa spet ni 3k €?! Ali pač?
za 2.0 dci naj bi bila cca 1000€.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 28, 2015 7:38 pm

natasaklemen je napisal/-a:Nepooblaščen serviser mi je menjal samo olje in filtre. Verjetno pa ta menjava nima vpliva na turbino ali pač ?

čisto prav ti je in prav da ti ne priznajo nič_nov avto s 5 let garancije peljat k nekem popoldancu, da prišparaš 20€ - sedaj pa maš vraga...

.....in najverjetneje olje menjaš na 30.000km, se pravi je do sedaj bilo zamenjano 2x :arrow: in je, to je eden od dejavnikov, zakaj je turbina riknila_napisal bi še drugega, pa se raje za jezik ugriznem...

meganer je napisal/-a:http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/garancija.html

eno je kaj je na papirju, drugo pa kaj je realnost.......

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po sep 28, 2015 9:37 pm

Zrihtaj račun (treba je poznat prave ljudi) in jim dostavi kopijo. Krivda je na strani proizvajalca. Če proizvajalec določi menjavo olja na 30.000 km se takrat tudi menja.

Da ne govorimo o zahodu jjer vsi menjujejo olje na 30+ tisoč km in je vse ok.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To sep 29, 2015 7:29 am

Brez računa menjave ne moreš uveljavljat garacije. Tule ni debate.

Nekateri v SLO sami spremenijo intervale. Npr. spremenijo iz fix v flex intervale (30k km, 2 leti) na avtih, ki imajo tovarniško fix intervale (15k km, 1 leto) zato ker šparajo. Ne da se jim 40 eur za mali servis. Potem pa prodajajo avto brez papirjev in vse je kao ok...

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To sep 29, 2015 7:32 pm

Lahko da so kaj ušpičli, da sedaj zeza... lahko da je potrebno izvesti le OIL reset, da lučka ugasne.

Lp.
Zadnjič spremenil Nikola_Tesla, dne To sep 29, 2015 7:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To sep 29, 2015 7:39 pm

Brezveze je menjat celo turbino. Zamenja se samo actuator, ki je pri nas cca 150eur in še turbine ni potrebno dol jemat.

Recimo - http://www.ebay.ie/itm/Renault-Nissan-Q ... 1353784661
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To sep 29, 2015 9:52 pm

pa ga je potem tut treba pravilno nastavit..
pokliči na turbine.si pa tm povprašaj..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To sep 29, 2015 9:56 pm

Pri demontaži starega se nastavi novega po starem, ki je "mušter" drugače pa ni težko nastavit novega z malo znanja oz mora vsak mehanik to znat ;)

Drugače pa turbo 3k eur :shock: od bravota 1.9 m-jet 150hp je 600eur obnovljena

Na njenem mestu bi šel na uradni Nissan servis z prometno rekel bi jim, da rabim actuator turbine, plačal tistih cca 150eur in nesel svojemu mehaniku mu plačal montažo novega. Rešen problem
Lp

natasaklemen
Nov uporabnik

Napisal/-a natasaklemen Sr sep 30, 2015 11:06 am

pskoda je napisal/-a:Pri demontaži starega se nastavi novega po starem, ki je "mušter" drugače pa ni težko nastavit novega z malo znanja oz mora vsak mehanik to znat ;)

Na njenem mestu bi šel na uradni Nissan servis z prometno rekel bi jim, da rabim actuator turbine, plačal tistih cca 150eur in nesel svojemu mehaniku mu plačal montažo novega. Rešen problem

Evo pravkar dobila uraden odgovor iz strani Nissan Ljubljan. VES POPRAVIL BODO PLAČALI IN ŠE GARNCIJA TEČE NAPREJ. Če jih pustiš pri miru te pometejo pod preprogo, če se pa zbuniš nimaš kaj izgubiti.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Sr sep 30, 2015 2:02 pm

Prosim pojasni nam še kako si dosegla dogovor.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr sep 30, 2015 2:34 pm

Jaz bi jim bolj kot ne hvaležen, da so se odločili za ta korak. Drugič pa več pameti v roke glede servisiranja avta.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr sep 30, 2015 8:30 pm

natasaklemen je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Pri demontaži starega se nastavi novega po starem, ki je "mušter" drugače pa ni težko nastavit novega z malo znanja oz mora vsak mehanik to znat ;)

Evo pravkar dobila uraden odgovor iz strani Nissan Ljubljan. VES POPRAVIL BODO PLAČALI IN ŠE GARNCIJA TEČE NAPREJ. Če jih pustiš pri miru te pometejo pod preprogo, če se pa zbuniš nimaš kaj izgubiti.

Fino 8)
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov