Nasveti in napotki ter povpraševanja...

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Zavore cvilijo med voznjo

Napisal/-a danci1973 Sr okt 14, 2015 6:03 pm

Zavore je treba pravilno utečt, pa ne bodo cvilile... Priporočeno branje: http://stoptech.com/technical-support/technical-white-papers/bed-in-theory-definitions-and-procedures...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 14, 2015 6:22 pm

Če so zavore slabe so slabe in jih živ hudič ne bo popravil. Osebno nisem nikoli zavore "utekaval" če to sploh obstaja, ampak sem samo od začetka pazil, ker nove slabo primejo isto kot naprimer nove gume in nisem imel nikoli nobenih problemov.

Važno je, da so zavore kvalitetne, da so ploščice in diski kompaktibilni med sabo in seveda pravilno sestavljene. Te stvari jaz mislim, da so najbolj pomembne vse ostalo je iskanje dlake v senu
Lp

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Sr okt 14, 2015 7:05 pm

Odlocil sem se da vzamem ATE ploscice in s tem vrzem prakticno nive v kanto in upam da bom resil tezavo. Diski ostajajo Pagid saj ne mislim oboje menjati tako da Pagid je definitivno zadnjic na mojem avtu ce je res v tem tezava kar pa sicer malo dvomim ker je od iste firme oboje....

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr okt 14, 2015 10:20 pm

Če gre za enakega proizvalajca ploščic in diskov potem je težava nekje drugje... mogoče se ni diskov prečistilo s smirkovim papirjem.

Novi diski so hrapavi in se ploščice hitro prilagodijo... rabljeni so pa zglajeni in se ploščica ne vsede s svojo celotno površino (lokalno zažiga material).

Tako da se jih z obeh strani pred vgradnjo novih ploščic pobrusi s smirkovim papirjem (recimo P240).

////////

Eni si upajo dvignjeno in varno podloženo vozilo zagnati in dati v primerno brzino da se diski lepo sami vrtijo samo držiš smirkov papir ob disk in se enakomerno brez muke pobrusi.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Sr okt 14, 2015 10:48 pm

Eni si to upajo, drugi pa zaradi raznih elektronskih pomagal za vožnjo tega nemorejo narediti. Ploščice lahko tudi cvilijo, če čisto na drobno vibrirajo, torej če je malenkostna zračnost ploščice v vodilih ploščic. Nekateri modeli ploščic to rešujejo z vzmetmi na ploščicah, nekateri z plehci, nekateri se pa enostavno prilepijo. Zdej če pri tebi na ploščici ni nobenih vzmeti, oziroma fedrčkov po domače, je lahko problem tudi, da ti je serviser preveč zbrusil vodila ploščic, kar tudi nove ploščice nebodo rešile. V takem primeru se baje da dobiti nekaj, ki izgleda kot ena guma, ki se jo nalima na hrbtno stran ploščice, in to naj bi "požiralo" tresljaje.
Mogoče pa nimam prav.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če okt 15, 2015 12:19 am

Ja stvar je v tem da definitivno skripa zadaj kjer je vse novo...cvili pa tudi ko bremzam tako da nekaj mora biti na ploscicah...jutri montiram ATE in porocam srcnoooo upam da bom resil to cviljenje po 3 kompletih ploscic v pol leta :( zgleda da tele Pagidove rade cvilijo kar sem danes slisal tudi od nekaterih serviserjev...spredaj so sicer tudi Pagidovi na statih diskih ampak zaenkrat se spredaj ne slisi nic in upam da se tudi nebo...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če okt 15, 2015 6:52 am

Če te to cvilenje tako moti, zakaj menjaš samo ploščice in ne kompleta? Torej bo spet na pol narejeno in upaš na najbolje. Če že mečeš denar stran, ga vrž konkretno :)

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če okt 15, 2015 9:13 am

Zakaj bi menjal komplet?

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Pe okt 16, 2015 12:29 am

Zamenjal ploscice in ne cvili vec. Skratka Pagid ploscice na moj avto nikoli vec!

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Pe okt 16, 2015 8:19 am

pskoda je napisal/-a:Če so zavore slabe so slabe in jih živ hudič ne bo popravil. Osebno nisem nikoli zavore "utekaval" če to sploh obstaja, ampak sem samo od začetka pazil, ker nove slabo primejo isto kot naprimer nove gume in nisem imel nikoli nobenih problemov.

Še je čas, da se česa novega naučiš... ;)

kstelc je napisal/-a:Ja stvar je v tem da definitivno skripa zadaj kjer je vse novo...cvili pa tudi ko bremzam tako da nekaj mora biti na ploscicah...jutri montiram ATE in porocam srcnoooo upam da bom resil to cviljenje po 3 kompletih ploscic v pol leta :(

Slika

zgleda da tele Pagidove rade cvilijo kar sem danes slisal tudi od nekaterih serviserjev...spredaj so sicer tudi Pagidovi na statih diskih ampak zaenkrat se spredaj ne slisi nic in upam da se tudi nebo...

Pagid dela tudi športne in dirkalne ploščice in te res rade cvilijo, še posebej, če niso pravilno utečene.

kstelc je napisal/-a:Zamenjal ploscice in ne cvili vec. Skratka Pagid ploscice na moj avto nikoli vec!

Ali pa ŠE ne cvili... ;)

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe okt 16, 2015 9:22 am

kstelc je napisal/-a:Zamenjal ploscice in ne cvili vec. Skratka Pagid ploscice na moj avto nikoli vec!

Katere zdaj ne cvilijo več?

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Pe okt 16, 2015 9:43 am

Cvililo je zadaj in sem dal ploscice ATE in zaenkrat ne cvili vec

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe okt 16, 2015 9:59 am

Z ATE diski in ploščicami imam tudi jaz zelo dobre izkušnje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov