Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kadett1.2
Nov uporabnik

Opel Kadett C: Težave z motorjem (uplinjačem)

Napisal/-a kadett1.2 So okt 17, 2015 4:57 pm

Pozdravljeni,

Imam oldtimerja - Opel kadetta C 1.2 (letnik 1973) in, ko ga vžgem dela vse, ampak gre plin samo do četrt, če pa porinem dalje pa ga začne dušiti. Mehanik mi je rekel, naj spucam fergazar in vsako dizo v njem, kar sem tudi storil, ampak še vedno ne dela kot bi moral. Ko hitro pritiskam pedal plina pa motor brez težav pride v obrate, kot da motor v tistem srednjem delu ne bi dobil bencina. Sedaj mi je mehanik rekel, naj še enkrat prečistim fergazar in dize, ter vsako dizo spiham s kompresorjem.

Vsakega nasveta sem vesel.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: ploblem z motorjem na C kadett-u 1.2 (1973)

Napisal/-a Firediver So okt 17, 2015 6:33 pm

1. Mojstrov za uplinjače je vedno manj, ampak so, boš pa hitreje rešil stvar, če ti mojster vzame zadevo v delo.
2. Tudi če se najde mojster (stara šola obvlada uplinjače, skoraj zagotovo pa ne obvlada računalnika) na forumu, bo težko oz. nemogoče svetovati, ker je lažje na licu mesta nastavljati in poslušati spremembe.
3. Pri tako starih avtomobilih je smiselno (sploh če boš ljubiteljsko vozil avtomobil), da najprej narediš servis uplinjača (tesnila, čiščenje..) in šele potem fino nastavljanje. Iz posta ni bilo mogoče razbrati, da bi to naredil.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: ploblem z motorjem na C kadett-u 1.2 (1973)

Napisal/-a Fan So okt 17, 2015 9:15 pm

Pozdravljeni

Potrebno je fino nastaviti pred vžig in uplinjač ................................. to naj bi znal vsak mehanik, ki je popravljal vozila že v 80/90 letih ( 30 + ), predvsem važno je, da zna uporabljati podtlačni manometer.
Od kje tipka ( mesto ) avtor??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

lada2103
Novinec

Re: Opel Kadett C: Težave z motorjem (uplinjačem)

Napisal/-a lada2103 Če nov 12, 2015 5:40 pm

Si že rešil problem z uplinjačem?
SI preveril plovec, iglo...? kdaj slabše dela...če je topel ali mrzel?
LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov