Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nejc1
Poznavalec foruma

Re: Kateri akumulator

Napisal/-a nejc1 Po nov 14, 2011 3:14 pm

hondilack je napisal/-a:pozdravljeni, mene zanima kateri akumolator bi bil najbolj primeren za hondo civic 1.4 90km, zdaj je notri štarter 45Ah, 300A, dimenzij 26x20x15cm, sem gledal po trgovinah pa so bli vsi večje dimenzije, zato me zanima če se da ki dobit bol močniga enakih dimenzij, ker večji negre not oops kaki nasvet, link bi bil dobrodošel. vnaprej hvala za odgovor

http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2042%20JD :?:

mmatic85
Nov uporabnik

Napisal/-a mmatic85 Po jun 02, 2014 10:05 am

Pozdravljeni, zanima me kako je z akumulatorjem pri MB Sprinterju 2006>, namreč spredaj pri motorju sem ga zamenjal z novim, vžgati pa še zmeraj ni hotel niti z "boosterjem 400A" po pol leta neuporabe vozila =)

Priklopil sem ga na pol, kjer je prikazano pri filtru +pol, ter pustil priklopljenega na polnilcu cca. 3 ure
Ker še zmeraj ni bilo nič od kontakta sem zamenjal aku v kabini (med sedežem in stopalkami), z najcenejšim kar sem uspel na hitro najti v soboto 100ah.
Kombi je takoj vžgal z dvema novima aku-jema =)

Sedaj me zanima:
Ali je v redu katerikoli aku v notranjosti kabine, ker sem ga zamenjal s klasičnim? (moram kupiti original, agm..?)
Kateri aku je glavni (predvidevam da v kabini, glede na to da je takoj vžgal)
Če kombi dlje časa stoji zaradi neuporabe, kateri aku je važnejši za zagon? Ali je bolje da odklopim oba aku-ja?
Ojačevalec za sub imam vezan na aku v motornem prostoru, je to v redu ali je bolje, da je vezan v kabinski aku?

Hvala, za pomoč
Lp

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To nov 17, 2015 9:31 pm

Bi vprašal katere znamke (serije) akumulatorjev na trgu so trenutno kvalitetne... kaj priporočate ?

Hvala za info.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov