Nasveti in napotki ter povpraševanja...

badluck4u
Nov uporabnik

Mašina se ne ogreje

Napisal/-a badluck4u Sr dec 09, 2015 6:25 am

Pozdravljeni,

zanima me, kaj bi bil lahko razlog, da se mašina ne ogreje na delovno temperaturo pri mojem cliu? Zaenkrat še nisem bil pri mehaniku, da ne bi dajal denar za brezveze, če se slučajno da kaj narediti brez mehanika.

Me pa še zanima, kako se pravilno reče tej cevi?

Slika

lp.

rs5
Novinec

Re: Mašina se ne ogreje

Napisal/-a rs5 Sr dec 09, 2015 8:33 am

Tisto je cev za dovod zraka,kako se prav pravilno/strokovno reče ne vem.Kaj pa na mestu se motor ogreje?Najprej preveri če imaš zadosti hladilne tekočine,potem odzrači sistem in če ti to ne pomaga je na vrsti zamenjava termostata(cevni termostat)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Mašina se ne ogreje

Napisal/-a Firediver Sr dec 09, 2015 9:14 am

Če ne poznaš niti cevi za zrak, je najceneje, da na lastne posege na avtu pozabiš.

Mislim pa, da ne moreš imeti toliko smole pri mehaniku, da ta ne bi znal zamenjati termostata (zelo nezahtevno delo) za majhen denar. Lahko pa je (še) kaj drugega narobe in bo mehanik, ki bo zadevo v živo videl, lažje ugotovil.

Lahko je zrak v sistemu, če je, lahko je kaj s vodno pumpo narobe...lahko naštevamo, ampak če to ni krivo, ti samo stroške nabijamo. In ti boš vse zamenjal in stroške delal samo zato, da te ne bi mehanik obral...pa naj stane kar hoče.

Pojdi k mehaniku in naj ti pregleda vse možnosti.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov