Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smirko
Nov uporabnik

Picasso - pisk ob vžigu???

Napisal/-a smirko Sr jan 04, 2012 8:00 pm

Pozdravljeni.

Sem lastnik Citroena Xsara Picasso 1.6 16V, letnik 2010. Avto ima prevoženih 21.500 km. Sedaj pa se je pri vžigu motorja začel pojavljati čuden glasen pisk, kot nekakšno opozorilo. In sicer je stvar taka, ko dam kontakt, počakam, da se vse lučke ugasnejo (no tiste ki se morjo) in zaženem motor. Takrat enkrat glasno zapiska, vendar mi na displeju ne pokaže nobene napake niti se ne prižge nobena lučka in vozilo normalno vžge in ni nobenih drugih težav (vsaj opazil jih nisem). Če vozilo ugasnem, vendar ne izvlečem ključa in ga ponovno zaženem, piska ni. Če pa izvlečem ključ, ter ga nato ponovno vstavim in zaženem motor avto zapiska. To se zgodi v cca. 80 % primerih.

Zanima me ali je kdo že imel tak primer oz. mi zna povedat, kaj je narobe.

Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Picasso - pisk ob vžigu???

Napisal/-a fare Sr jan 04, 2012 8:50 pm

smirko je napisal/-a:Pozdravljeni.

Sem lastnik Citroena Xsara Picasso 1.6 16V, letnik 2010. Avto ima prevoženih 21.500 km. Sedaj pa se je pri vžigu motorja začel pojavljati čuden glasen pisk, kot nekakšno opozorilo. In sicer je stvar taka, ko dam kontakt, počakam, da se vse lučke ugasnejo (no tiste ki se morjo) in zaženem motor. Takrat enkrat glasno zapiska, vendar mi na displeju ne pokaže nobene napake niti se ne prižge nobena lučka in vozilo normalno vžge in ni nobenih drugih težav (vsaj opazil jih nisem). Če vozilo ugasnem, vendar ne izvlečem ključa in ga ponovno zaženem, piska ni. Če pa izvlečem ključ, ter ga nato ponovno vstavim in zaženem motor avto zapiska. To se zgodi v cca. 80 % primerih.

Zanima me ali je kdo že imel tak primer oz. mi zna povedat, kaj je narobe.

Hvala in lep pozdrav.
Avto je v garanciji,ne :idea:

smirko
Nov uporabnik

Napisal/-a smirko Če jan 05, 2012 7:29 pm

Ja. Sej bo zgleda mogu na servis, sam je vseen dobr, da maš mogoče kakšn podatk za kaj bi lohk šlo. Ker bo zihr takrat vse v redu in ne bo nobene napake.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne jan 08, 2012 1:28 am

mogoče napetost akumulatorja??
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne jan 08, 2012 1:28 am

mogoče napetost akumulatorja??
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Ne jan 08, 2012 11:43 am

Eni avti (po ta novem tudi moj :) ) spustijo pisk kot opozorilo za poledico ali prenizka/previsoka napetost.
Preberi navodila.

smirko
Nov uporabnik

Napisal/-a smirko Ne jan 08, 2012 8:21 pm

Nejko87 je napisal/-a:mogoče napetost akumulatorja??

Mogoče bi lohk blo to. Ker je avto vožen na res kratke relacije (2 km v eno smer) in mu to zihr ni v plus. Itak bo počas že redn servis. pa zdele ene par dni ni nč zapisku. Ni pa poledica v to sem prepričan, ker je zapisku tud pri 5 stopinjah.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So dec 12, 2015 12:39 pm

Pozdravljeni, imam problem s xsaro picasso 1,6 16v letnik 2009 ,prevozenih 80t km. Ko ga zjutraj vzgem, vzge normalno, ampak po eni sekundi ugasne,kot bi ga ugasnil s kljucem. Isto ponovim se 1x takoj, in avto normalno vzge,dela bp. Nic ne cuka, nic trokira. Ko ga ugasnem, spet vzge bp. Voznja bp. Problem je izkljucno in samo prvi vzig ko avto stoji cez noc. Drugi vzig bp. Na usake toliko se mi prizge lucka za motor, tester pokazal napako na senzorju odm.gredi... to javi tudi koje obdobje ko lucka ne sveti. Avto je redno servisiran, filtri novi, ravnokar spucana loputa, svecke stare 3 leta oz.35t km. Sem prvi lastnik kn edini voznik tega avta. Akumolator naj bi bil ok,je pa se original. Vse kar je bilo delano na avtu je obnova alternatorja. Ravokar je bil zamenjan senzor gl.gredi,ker naj to nebi bil znak okvare s.odm.gredi... probal z rez.kljucem,isto sranje. Kakasna ideja,lepo prosim... hvala in lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov